moja wariacja na temat

puszka kukurydzy 20 dag szynki wędzonej (ja użyłam akurat polędwicy sopockiej) główka kapusty pekińskiej (można zamiast kapusty dodać miks sałat z roszponką) szczypiorek (w zależności od upodobania) Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
WARIACJA NA TEMAT BIGOSU

WARIACJA NA TEMAT BIGOSU 24

Bigos z ciecierzycą, wędzonym tofu i orientalnymi przyprawami podany z domowym chlebem i awokado bigos z grzybami ciecierzyca wędzone tofu papryka wędzona kmin rzymski liście kolendry imbir domowy Zobacz więcej
Wariacje na temat naleśników. Naleśniki bezglutenowe. - MODA NA BIO O MNIE O BLOGU ZAPISY NA NEWSLETTER NATURALNE METODY NA ZDROWIE. PROSTE ZDROWE PRZEPISY. ZDROWIE Kontrowersje wokół mleka i dieta Zobacz więcej
Pyry z gzikiem to danie, które wywodzi się z kuchni wielkopolskiej. Pyry to nic innego jak ziemniaki, a gzik to nazwa twarogu ze śmietaną i szczypiorkiem. W województwie wielkopolskim pyry z gzikiem Zobacz więcej
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Wariacja na temat wołowiny Zobacz więcej
Miałam kilka dni bezproduktywnych, ale już powracam:) Dzisiaj z moją propozycją dania idealnego na upały. Osobiście uwielbiam wszelkiego typy chłodniki- są pełne smaku, orzeźwienia i moich kochanych Zobacz więcej
Pomysł na zrobienie Faubourg Pave chodził za mną od dawna. To niesamowite ciastko rąk Pierre Herme – jednego z klasyków współczesnego cukiernictwa. Podobno był to jeden z pierwszych pomysłów Herme, w Zobacz więcej
Geneza: Pierwszy raz tej potrawy, wykonanej przez profesjonalnego kucharza "po godzinach" miałam okazję zasmakować na imprezie pożegnalnej u kolegi. Do końca życia nie zapomnę natknięcia się na Zobacz więcej
Mój ulubiony mazurek to ten, który moja babcia ze strony taty robi od lat: kruchy spód, kwaskowate powidła domowej roboty, duuuużo bakalii, a na to jeszcze polewa czekoladowa. Mimo ogólnego Zobacz więcej
od jakiegos czasu jadam owsianki. kiedys nikt za nic w swiecie nie namowilby mnie na to.. a teraz nie moge sobie wyobrazic sniadania bez niej:) podejrzany podstawowy przepis na to ile sobie nasypac Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kluskowopl
Sałatka Cezar - moja wariacja na temat

Sałatka Cezar - moja wariacja na temat 63

Tę sałatkę znam i lubię od dawna, ale jakoś nigdy nie przełamałam się do zrobienia jej samodzielnie. Aż nadszedł dzisiejszy dzień :) Słoiczek zAnchois czekał w lodówce od dawna, reszta składników też Zobacz więcej
Poprzedni chleb długo nie wytrzymał, został zjedzony w jeden dzień, tak wszystkim smakował. Teraz żałuje, że zrobiłam tylko z połowy porcji. Następnym razem będę mądrzejsza ;). Więc tak czy siak Zobacz więcej
Któż nie zna pizzy. Jest tyle jej odmian i smaków, że jakakolwiek wariacja na jej temat na pewno nikogo nie zdziwi. Tak na prawdę ile razy ją robię tyle razy ma inne dodatki, niezmienne jest Zobacz więcej
Podejrzewam, że Wam tak samo jak mnie nie chce wchodzić się do kuchni, żeby coś upiec. No wiecie, za oknem 34 st.C, a tu jeszcze nagrzany piekarnik. Dlatego dobrym wyjściem jest herbata mrożona, a Zobacz więcej
Sałaty bywają u nas często, gęsto, tak z 300 razy do roku. Często powtarzamy ulubione smaki ale bywa, że zmieniamy w nich także niektóre składniki, sosy itp. Wariacji na temat sałaty greckiej jest Zobacz więcej
Wiele się słyszy jak to z pozostałości po mięsie czytaj kości, czy po rybie czytaj skóra kręgosłup głowa i płetwy wyczarowuje się pyszne zupy. Więc postanowiłam uczynić to samo. Fakt że nie miałam Zobacz więcej
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale ten długi weekend mnie rozbestwił. I chyba nie tylko mnie. Oczywiście, że wówczas gotowałam, ale nie wszędzie mogłam i chciałam biegac z aparatem. Zrobiłam Zobacz więcej
Dzisiaj proponujemy pomysł na słodko - ostre danie. Kurczak oblany słodkim karmelem z dodatkiem pikantnychwarzyw! Pycha! Chociaż na pierwszy rzut oka jest dużo składników, są to głównie warzywa, z Zobacz więcej
W rondelku na bardzo małym ogniu podgrzewamy kajmak z masłem, aż połączą się w jednorodną masę. Przelewamy wszystko do dużej miski, dodajemy banany, pokruszone ciasteczka i wszystko razem traktujemy Zobacz więcej
Jem ją zazwyczaj jako wieczorny posiłek potreningowy ze względu na większą ilość białka - jeżeli oczywiście uda mi się zwlec z kanapy na trening. Jestem wielką fanką jajek, uwielbiam, gdy żółtko nie Zobacz więcej