moje gotowanie pigwa w zalewie

Truskawek 6
Truskawek 6 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Truskawek 6
Pigwa w syropie

Pigwa w syropie 6154

2
Na zimę do herbaty nie ma nic lepszego niż aromatyczna kwaśna pigwa w słodkiej zalewie:) Na 6 małych słoiczków: kilogram owoców pigwy szklanka wody 1,5 szklanki cukru, najlepiej brązowego, ale jeśli Zobacz więcej
żaroodpornego, dodać 4 łyzki zalewy w której wcześniej się gotowały i wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Resztę zalewy zostawić na ogniu aby zredukować płyn. Pod koniec pieczenia cebulę Zobacz więcej
. Nieobrany, pokrojony rabarbar zalać płynem, przykryć i odstawić na 24 godziny 2 dzień Owoce przecedzić, zważyćpłyn i na 200 g sokudodać 40 gcukru, wymieszać i podgrzać, tak aby się rozpuścił. Zalać Zobacz więcej
Składniki: 3 duże pigwy 150 g suszonej żurawiny 1 puszka ananasa 20 goździków 0,5 kg cukru 700 ml wody zalewa z ananasów 4 słoiki 300 ml Przygotowanie: Pigwę myjemy, parzymy skórkę gorącą wodą, kroimy Zobacz więcej
Składniki: pigwa (2kg) Zalewa: woda (2l) cukier (200g) Przygotowanie: Pigwy myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Wrzucamy do dużego garnka, wlewamy wodę i cukier i Zobacz więcej
figi w zalewie koniakowej (made by Spiżarnia). Zainspirowały mnie one do stworzenia własnej wersji tego specjału i podania go z sałatką. Jednocześnie, po głowie chodziło miprzygotowanie sera halloumi Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Owoc pigwy

Owoc pigwy 6727

0
Kotlety z cukinii Dżem morelowy Zupa krem z dyni z wędzonym serem Kategorie Bez kategorii Dania obiadowe Desery Kasze i zboża lekkie śniadania Lekkie zupy Napoje Odchudzamy potrawy. Przetwory Zobacz więcej
marynowana w zalewie miodowej Cukinia marynowana w curry Kotlety z cukinii Dżem morelowy Zupa krem z dyni z wędzonym serem Kategorie Bez kategorii Dania obiadowe Desery Kasze i zboża lekkie śniadania Zobacz więcej
intensywnym smaku. Składniki na 4-6 porcji Czas przygotowania: 40 min 2 polędwice wieprzowe 250 g boczku 1 duża cebula 100 g cebulek perłowych w zalewie 140 g suszonych śliwek 200 g małych pieczarek Zobacz więcej
, ulubione przyprawy (1/2 łyżeczki cynamonu, imbiru lub kardamonu) lub łyżeczkę ziaren czerwonego pieprzu z zalewy dla przełamania słodyczy i nadania jabłkom lekkiej pikanterii. Polecamy... na ciepło Zobacz więcej
z z imbirem Enterno ogniste pomidorki Enterno olej z avocado z limonką sok z grejpfruta Przyszedł czas na ocenę naszych przystwek. Jury z Szefem kuchni Ernestem Jagodzińskim iKatarzyną Szatkowską Zobacz więcej
sałatki z piersią z kurczaka przepisy mus jabłkowy pigwa jak jeść gotowanie amarantus spaghetti carbonara krążki cebulowe lody ze spritem i żelków kompot z jabłek spagetti carbonara jak obierac Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Kulinarny humor

Kulinarny humor 112

0
sierpnia 2014 Kulinarny humor 3 grudnia 2015 Jak zrobić makowiec w kształcie gwiazdy? 2 grudnia 2015 „Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie” – recenzja 2 grudnia 2015 Jak Zobacz więcej
Szybkie i łatwe danie z serii „dla studenta” | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Bonduelle

Bonduelle 96

0
Bonduelle | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Categorized | Bez kategorii Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Świąteczne życzenia

Świąteczne życzenia 117

0
: Kulinarny facebook Przepisy świąteczne Najnowsze wpisy Świąteczne życzenia Groch z kapustą Buraczki z chrzanem Warstwowa sałatka śledziowa Świąteczna przekąska Bonduelle Opłatek Keks na maślance Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Konkurs urodzinowy

Konkurs urodzinowy 49

0
Wiecie?Sio-smutki obchodzą 2-gie urodziny! Mijają dwa lata, odkąd bardzo skutecznie gotowaniem przeganiam wszystkie smutki :) Postanowiłam uczcić tę wspaniała dla mnie okazję z Wami. Słuchajcie, mam Zobacz więcej
termicznej, moim ukochanym daniem jest risotto z koprem włoskim, które z pewnością zagości na blogu. W hiszpańskich przepisach na zalewy do oliwek najczęściej spotykam łodygi i owoce kopru włoskiego Zobacz więcej
, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w paski lub kostkę. Owoce ze skórką musimy obgotować przez 10 minut w wodzie, odcedzić, zalać gorącym syropem i odstawić na dobę. Następnego dnia Zobacz więcej
Zrobiłam ostatnio rewelacyjny ocet jabłkowy z dodatkiem gruszek, pigwy, bzowego syropu i świeżych ziół z grządki – oregano i tymianku i postanowiłam wypróbować go do śledzi na Wigilię. Okazja będzie Zobacz więcej