moje kuchenne rewelacje

dojrzałe awokado - 1 serek wiejski lekki - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksowałam w robocie kuchennym (oczywiście awokado bez skórki i pestki), doprawiłam solą i Zobacz więcej
lnianego Wszystko wrzucić do malaksera i drobno zmiksować. Przechowywać w szczelnym pojemniku (puszce, słoiku). Moje dzieci podzieliły się na kuchenne i nie. Do dziś nie mogę się nadziwić, że tak Zobacz więcej
Był czas, kiedy myślałem, że omlet to tylko kiepsko ścięta jajecznica. Ten pogląd stopniowo ewoluował, w miarę kuchennych prób. Ci z Was, którym w głowie ciągle pokutuje to wyobrażenie, powinni Zobacz więcej
Upiekłam właśnie ciasto, które się nieco przypaliło, bo się zaoglądałam tv i zapomniałam o nim :D Dołączę je chyba do kategorii "wpadki kuchenne". Zatem wpis z innej beczki, a raczej innego grilla. Zobacz więcej
- syrop klonowy Wszystkie składniki na placuszki zmiksowałam na gładką masę w robocie kuchennym, smażyłam niewielkie placuszki na minimalnej ilości oleju rzepakowego (można patelnię teflonową Zobacz więcej
Inspiracja z bloga Małgosi- Moje Kuchenne Rewelacje. Ciasto robi się w oka mgnieniu i tak samo znika z talerzyków. Zapach cynamonu i czekolady długo unosił się w domu, smak powala na kolana. Składniki Zobacz więcej
na to wlasciciel brzucha. ;) Piękna relacja, cudne zdjęcia, zdradź chociaż czy smacznie było?:) No to jest prawdziwy kucharz! a jago brzuch jest najlepsza reklama kucharskich umiejetnosci:) "Chef" z Zobacz więcej
od ilości słoików i ich wielkości. Po prostu do każdego słoika wrzuciłam po 2-3 ząbki czosnku i spory kwiat z łodygą kopru. Oczywiście do każdego słoiczka po listku laurowym. Ogórki myję dokładnie i Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Krucha tarta ze szpinakiem

Krucha tarta ze szpinakiem 115

1
Jest to danie idealne dla zapracowanych, zabieganych, lub kuchennych leniwców – bo przecież każdy ma czasami lenia. Przygotowanie szpinaku 7 minut- upieczenie tarty 20 minut. Łącznie z pokrojeniem nie Zobacz więcej
No to miałam długą przerwę w pisaniu. Oczywistością jest, że jadłam, ale to nie były rzeczy godne uwagi, a tym bardziej godne zamieszczania ich tutaj. Wszystko już tu było lub były to zupy, które Zobacz więcej
żurek w chlebie. Słowo się rzekło więc jest motywacja. Poszperałam w necie i znalazłam przepis, który wypróbowałam. Autorką jest właścicielka bloga”kuchenne czarymary” :)Efekt rewelacja. Żurek Zobacz więcej
. Przygotowanie: 42 min. Pieczenie: 30-35 min. Przyrządy kuchenne: - elektryczny młynek do kawy, - forma do babki z kominem, - 2 miski, - mikser, - tarka o drobnych oczkach, - rondelek Składniki: - Zobacz więcej
jarzynowej- o grubych oczkach. Umytą paprykę kroimy w kostkę. Wszystko ląduje w jednym naczyniu. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem- dosyć intensywnie. Na rozgrzanej Zobacz więcej
mama sprowadziła mnie na ziemię ile takie urządzenie kosztuje ale tak czy siak może kiedyś pozwolę sobie na takie "cudo kuchenne" ale na razie będę musiała wyrabiać sobie bicepsy razem z ciastem. Zobacz więcej
w domu, podczas których mieliśmy okazję zjeść razem kilka wspaniałych, leniwych śniadań. Przyjemnie było usiąść przy naszym mikroskopijnym kuchennym stole i słuchając cicho grającego radia jeść Zobacz więcej
Pyszne połączenie seraz galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikamiwięc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lubporzeczki. Zobacz więcej
Już od dawna planowałam tego kurczaka, bo bardzo mnie intrygował. Pieczenie na butelce piwa? To trochę tak jak na pionowym rożnie… chmmm… koniecznie trzeba spróbować. Po raz pierwszy widziałam go w „ Zobacz więcej
z tym , co dzieje się na blogu zapraszam na FanpageMoje Kuchenne Rewelacje Zwycięzców konkursu bardzo proszę o kontakt i dane do wysyłki na e-mail: meg.chyla@gmail.com Jeżeli zostawiacie komentarz Zobacz więcej
masło i żółtka. Doprawiamy dość pieprzem i solą do smaku. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy. Foremkę keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą; przekładamy Zobacz więcej
Dodatkowo: tłuszcz do smażenia (u mnie masło z olejem) Opcjonalnie: ulubiony sos Ryż ze szpinakiem ugotować (nie rozgotować!) wg przepisu z opakowania i pozostawić do ostygnięcia. (Z ostudzonego ryżu Zobacz więcej