molekularna

strzykawką wypełnioną powietrzem wypychamy zawartość wężyków na zewnątrz. Co i jak mniej więcej pokazuje na filmie. Przepraszam za jakość, ale w jednym ręku trzymałam sprzęt, w drugiej aparat. (film Zobacz więcej
Postanowiłam wybrać się na warsztaty z Kuchni Molekularnej / coś dla chemika :) / i pojechałam. Zdążyłam dojechać do Lublina na czas :) jedyne 4.15 godziny, droga nie taka była taka straszna, korków Zobacz więcej
Kuchnia molekularna nie jest tak mocno skomplikowana, jak się sądzi. Można w zaciszu własnego domu wyczarować dosłowne perełki i zachwycić nie tylko siebie. Dziś spaghetti z czekolady z odrobiną Zobacz więcej
. Wraz ze zgraną już grupą małopolskich blogerów: Ullką, Agnieszką, Grześkiem i Pawłem, Magdą i Staszkiem oraz Kasią, niedawno uczestniczyłam w warsztatach kuchni molekularnej i Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w pokazie kuchni molekularnej zorganizowanym przez restaurację Mylos. Bradzo lubię tę knajpkę i jestem jej regularnym gościem. Mają pyszne przystawki, świeże Zobacz więcej
Zakochałam się w kuchni molekularnej, która łączy chemię, fizykę i jedzenie w jednym garnku. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, który od razu zaprezentuje Wam makaron-żelki, lody bekonowe, czy Zobacz więcej
Zakochałam się w kuchni molekularnej, która łączy chemię, fizykę i jedzenie w jednym garnku. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, który od razu zaprezentuje Wam makaron-żelki, lody bekonowe, czy Zobacz więcej
„DRINK” I KUCHNIA MOLEKULARNA Kuchnia molekularna fascynuje mnie już od jakiegoś czasu. A dzięki warsztatom z Pepsico Polska oswajam ją w domu. O kuchni molekularnej na warsztatach możecie przeczytać Zobacz więcej
Po raz kolejny nadarzyła nam się okazja aby uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z doświadczonym szefem kuchni i po raz kolejny w stanie gotowości zebrała się ekipa blogerskiego światka: Aga, Ulka, Zobacz więcej
Po raz kolejny nadarzyła nam się okazja aby uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z doświadczonym szefem kuchni i po raz kolejny w stanie gotowości zebrała się ekipa blogerskiego światka: Aga, Ulka, Zobacz więcej
Molekularne frytki Hestona Jedliście kiedyś frytki, których przygotowanie zajmuje pół dnia i wymaga gotowania, dwukrotnego smażenia, chłodzenia i zamrażania ziemniaków? Nie? Witajcie w krainie Hestona Zobacz więcej
Kuchnia Molekularna – warsztaty w Moo Moo Ostatnio miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych dotyczących Kuchni molekularnej w krakowskiej restauracji Moo Moo. Warsztaty prowadził Zobacz więcej
Pokaz kuchni molekularnej w SWSM A zatem się dostałam i punkt dziesiąta pojawiłam się dziś we wskazanym miejscu, czyli sali kinowej szkoły SWSM. Zainteresowanie pokazem było naprawdę duże, gdyż sala Zobacz więcej
Kuchnia molekularna – coś co zawsze chciałam poznać z bliska. Warsztaty kulinarne – coś czego zawsze mi w moim rodzinnym mieście brakowało. Kuchnia molekularna – oto temat warsztatów jakie odbyły się Zobacz więcej
Wczoraj po południu zadałam sobie trzy fundamentalne pytania: 1. Czy dam radę wyprodukować domowe sezamki? 2. Co myślę o kuchni molekularnej? 3. Czym w ogóle jest dla mnie kuchnia? Ale może zacznę od Zobacz więcej
Tym razem nie będzie przepisu, ale dla niektórych może będzie to ciekawe:) Kuchnia molekularna to wykorzystanie wiedzy naukowej w gotowaniu. Możliwości tego pojęcia są nieskończone. Wyobraźcie sobie Zobacz więcej
zadziwić, zainteresować i udowodnić, że ostatnia wygrana była w pełni zasłużona. Czy moje ciacho pasuje do kawy z takiego ekspresu? Jest eleganckie i przepyszne. Myślę, że nic nigdy tak do siebie nie Zobacz więcej
zadziwić, zainteresować i udowodnić, że ostatnia wygrana była w pełni zasłużona. Czy moje ciacho pasuje do kawy z takiego ekspresu? Jest eleganckie i przepyszne. Myślę, że nic nigdy tak do siebie nie Zobacz więcej
W ubiegły piątek byłam w Łodzi na warsztatach ” Innowacja na talerzu”, którego organizatorem była forma PepsiCo. Prowadził je szef kuchni Kolory Wina w hotelu NoBo Jarosław Bieńkowski. Zrobił to Zobacz więcej
Kiedy padła propozycja uczestnictwa w warsztatach z kuchni molekularnej w Moo Moo to jakoś nie podskoczyłem pod sufit z radości bo mimo wszystko tę kuchnię traktuję jako ciekawostkę. Tak czy inaczej Zobacz więcej