molekularna

{{headerMessage}}
strzykawką wypełnioną powietrzem wypychamy zawartość wężyków na zewnątrz. Co i jak mniej więcej pokazuje na filmie. Przepraszam za jakość, ale w jednym ręku trzymałam sprzęt, w drugiej aparat. (film Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiłam wybrać się na warsztaty z Kuchni Molekularnej / coś dla chemika :) / i pojechałam. Zdążyłam dojechać do Lublina na czas :) jedyne 4.15 godziny, droga nie taka była taka straszna, korków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia molekularna nie jest tak mocno skomplikowana, jak się sądzi. Można w zaciszu własnego domu wyczarować dosłowne perełki i zachwycić nie tylko siebie. Dziś spaghetti z czekolady z odrobiną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wraz ze zgraną już grupą małopolskich blogerów: Ullką, Agnieszką, Grześkiem i Pawłem, Magdą i Staszkiem oraz Kasią, niedawno uczestniczyłam w warsztatach kuchni molekularnej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w pokazie kuchni molekularnej zorganizowanym przez restaurację Mylos. Bradzo lubię tę knajpkę i jestem jej regularnym gościem. Mają pyszne przystawki, świeże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zakochałam się w kuchni molekularnej, która łączy chemię, fizykę i jedzenie w jednym garnku. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, który od razu zaprezentuje Wam makaron-żelki, lody bekonowe, czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zakochałam się w kuchni molekularnej, która łączy chemię, fizykę i jedzenie w jednym garnku. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, który od razu zaprezentuje Wam makaron-żelki, lody bekonowe, czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„DRINK” I KUCHNIA MOLEKULARNA Kuchnia molekularna fascynuje mnie już od jakiegoś czasu. A dzięki warsztatom z Pepsico Polska oswajam ją w domu. O kuchni molekularnej na warsztatach możecie przeczytać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz kolejny nadarzyła nam się okazja aby uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z doświadczonym szefem kuchni i po raz kolejny w stanie gotowości zebrała się ekipa blogerskiego światka: Aga, Ulka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz kolejny nadarzyła nam się okazja aby uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z doświadczonym szefem kuchni i po raz kolejny w stanie gotowości zebrała się ekipa blogerskiego światka: Aga, Ulka, Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Molekularne frytki Hestona

Molekularne frytki Hestona 641

0
{{headerMessage}}
w formie kulek (na zdjęciu). Do realizacji tego przepisu niezbędny Wam będzie alginian sodu (sodium alginate) E401 oraz mleczan wapnia (calcium lactate) E327 – oba znajdują szerokie zastosowanie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Na stołach powitały nas przepiękne malutki hamburgery, bardzo smaczne .. tylko szkoda, że były już zimne ;) do tego na łyżkach czekał na nas antrykot z buraczkami molekularnie przerobionym w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pokaz kuchni molekularnej w SWSM A zatem się dostałam i punkt dziesiąta pojawiłam się dziś we wskazanym miejscu, czyli sali kinowej szkoły SWSM. Zainteresowanie pokazem było naprawdę duże, gdyż sala Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia molekularna – coś co zawsze chciałam poznać z bliska. Warsztaty kulinarne – coś czego zawsze mi w moim rodzinnym mieście brakowało. Kuchnia molekularna – oto temat warsztatów jakie odbyły się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj po południu zadałam sobie trzy fundamentalne pytania: 1. Czy dam radę wyprodukować domowe sezamki? 2. Co myślę o kuchni molekularnej? 3. Czym w ogóle jest dla mnie kuchnia? Ale może zacznę od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem nie będzie przepisu, ale dla niektórych może będzie to ciekawe:) Kuchnia molekularna to wykorzystanie wiedzy naukowej w gotowaniu. Możliwości tego pojęcia są nieskończone. Wyobraźcie sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zadziwić, zainteresować i udowodnić, że ostatnia wygrana była w pełni zasłużona. Czy moje ciacho pasuje do kawy z takiego ekspresu? Jest eleganckie i przepyszne. Myślę, że nic nigdy tak do siebie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zadziwić, zainteresować i udowodnić, że ostatnia wygrana była w pełni zasłużona. Czy moje ciacho pasuje do kawy z takiego ekspresu? Jest eleganckie i przepyszne. Myślę, że nic nigdy tak do siebie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ubiegły piątek byłam w Łodzi na warsztatach ” Innowacja na talerzu”, którego organizatorem była forma PepsiCo. Prowadził je szef kuchni Kolory Wina w hotelu NoBo Jarosław Bieńkowski. Zrobił to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy padła propozycja uczestnictwa w warsztatach z kuchni molekularnej w Moo Moo to jakoś nie podskoczyłem pod sufit z radości bo mimo wszystko tę kuchnię traktuję jako ciekawostkę. Tak czy inaczej Zobacz więcej