molwa

Molwa z sosem porowym 30 czwartek sie 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, ryby i owoce morza Na pożegnanie wakacji typowe dania znad polskiego morza – rybka z frytkami. W roli głównej molwa Zobacz więcej
Molwa jest to gatunek ryby z rodziny dorszowatych. Występuje w wodach Atlantyku. Ma mało ości i białe, bardzo delikatne mięso. Molwa z patelni. Składniki: - świeża molwa - sól morska - Zobacz więcej
Pomysł na tak oryginalne podanie ryby podkradłem wrocławskiej restauracji VIVIAN (tutaj zostawiam miejsce na diaboliczny śmiech: „buahaha”, czy jakoś tak :D). Molwa serwowana napurée ze szpinaku z Zobacz więcej
pieczona makrela Będąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają tutaj za najsmaczniejszy. Sądziłem że z ust potomka Zobacz więcej
wybrałem molwę przyrządzoną metodą sous-vide. Lekka, przyjemna, z cudownie odchodzącymi blaszkami ryba przypominała mi poznanego niedawno dorsza skrei. Jej łagodny smak nie był w tym daniu niczym Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Eurotrip cz. II – Paryż

Eurotrip cz. II – Paryż 43

0
przecież i kuchnia rosyjska pełna jest potraw, które wprowadzili do niej francuscy kucharze… Choćby słynny Marie-Antoine Carême i jego kotlet de volaille, który zaserwował w XVIII wieku na dworze Zobacz więcej