momu

ZOBACZ TAKŻE:

Pierwszy raz o MOMU gastrobar, restauracji mieszczącej się przy Placu Teatralnym w Warszawie,pisałamponad pół roku temu i był to mój drugi wpis na blogu (znajdziecie go tutaj). Już wtedy zachwycałam Zobacz więcej
Czy Momu jest dobrym miejscem na randkę w Warszawie? Jak trafiłem do Momu. Parę dni temu dostałem od Momu mejla z bogatym opisem lokalu, menu i fotografiami serwowanych potraw. Fajno, ale Zjedz to Zobacz więcej
Lunch - posiłek, do którego przywiązuję dużą wagę i na który coraz częściej niestety w pracy nie mam czasu. Wiedząc, że nadchodzący dzień będzie ciężki przygotowuję sobie do pracy sałatkę z kilku Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Nuggetsy z kurczaka.

Nuggetsy z kurczaka. 613

0
Kupne nuggetsy zawierają zazwyczaj więcej momu niż mięsa, do tego tłuszcz no i panierka, która odpada... Zapomnij o tym i przygotuj własne, pyszne nuggetsyw 15 minut, pieczone w piekarniku ( bez Zobacz więcej
Kolejny pomys na urozmaicenie niadania lub kolacji : ) Inspiracj bya dla mnie ulotka reklamowa znaleziona w markecie : ) Sekret parwek po kanadyjsku to poczenie rozpuszczonego sera i chrupicego Zobacz więcej
WItam Anonimie, miłobyłoby gdybyś się podpisał:) Każdy ma czasem ochotę na niezdrowe jedzonko, jeden idzie wtedy do fastfoodowej sieciówki, inny kupuje wafle ryżowe i parówki zawierające 71% mięsa bez Zobacz więcej
BaBka
BaBka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeraczka
Zapiekanka z parówką

Zapiekanka z parówką 626

0
! Potrzebujesz: makaron (ja dałam resztki łazankowego i pół paczki świderków), 1 cebula 6 parówek (czytajcie skład-O dla MOMu) ser żółty, 2 jajka, pomidor ;), Makaron ugotuj. 1/2 makaronu połóż na Zobacz więcej
Smaczny, wilgotny, idealny do smarowania :) Samo zdrowie, bez dodatku konserwantów, tony tłuszczu, skórek, MOMu i rozmaitych wypełniaczy - kto spróbuje ten nigdy więcej nie sięgnie po sklepowe pseudo Zobacz więcej
i czekamy kilka minut aż ser się roztopi. Danie delikatnie zsuwamy z patelni na talerz. Podajemy zaraz po przygotowaniu ze świeżym pieczywem. Smacznego! Do tego dania Polecam parówki z linii Zobacz więcej
Wire Pytanie kto pierwszy sięgnie po takie mięso? Wegetarianie, hipsterskie knajpy, gwiazdy szklanego ekranu? Na szczęście na razie koszt wyprodukowania takiego burgera to 250 tys. euro. Mnie Zobacz więcej
zapraszamy do nas i na portal Dobra Kiełbasa po przepisy i akcesoria do wyrobu pysznych i smacznych wędlin. A konkretnie do nas po przepisy, a do Dobrej Kiełbasy po akcesoria. Dziś mamy dla Was coś Zobacz więcej
;) Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 45 - 55 minut. Wartość odżywcza dużej porcji kanapkowej (1/4 sztuki - 50g!): Energia: 44 kcal Białko: 9,7 g Zobacz więcej
doktrynować, każdy wybierze jak chce czy to cielęce parówki czy może z MOMu (Mięso Oddzielane Mechanicznie) do wyboru do koloru a raczej do smaku. Z technicznego punktu widzenia najlepsze są parówki Zobacz więcej
naszej lodówki. Pierwszy raz takiego burgera złososiem jadłam razem zAnią zbloga ,,Cud Kultury”. Przeczytajcie historię onasze wyprawie nawystawę wwarszawskiej Zachęcie iwspólny lunch w restauracji Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Żurek staropolski

Żurek staropolski 329

0
żurku, choćby „słynny” barszcz biały, który robiony jest na zakwasie z mąki pszennej (oryginalny żurek powstaje na bazie zakwasu z mąki żytniej), lub też np. chrzanówka – żurek doprawiony chrzanem. Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
BREADBAR

BREADBAR 114

0
Jak to zwykle bywa na wiosnę w Warszawie można zaobserwować wysyp nowych lokali gastronomicznych. W ciągu ostatniego tygodnia otworzyło się kilka nowych miejsc, w tym m.in. Momu Gastrobar, Monsieur Zobacz więcej
, stabilizator: E450, E451, regulator kwasowości: E331, glukoza, wzmacniacz smaku: E621, ekstrakty przypraw, aromaty, przeciwutleniacz: E300, substancja konserwująca: E250. Parówki wędzone z kurczaka Zobacz więcej
Bez wołowiny nie ma ani tradycyjnej polskiej parówki ani porządnej polskiej kiełbasy. Ale kto o takich tradycjach pamięta, skoro na polskich wędlinach wisi klątwa momu? Przyciśnięci nim masarze Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Common Table (2)

Common Table (2) 79

0
jest inaczej. Zwyjątkiem sałaty wsłoiku. Niewygodnie się ją je, nie da się zanurzyć widelca. Zato bardzo dobre frytki, napewno domowe. Aletu mam coś wyjątkowego. Hamburger zpieczonym łososiem, z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: