WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe
Zobacz więcej
Mój mąż zaczął się odchudzać . Trzeba to uczcić daniem prawie typowo męskim i w miarę dietetycznym. Z całego gulaszu wychodzi 6 porcji (1 porcja tego gulaszu to ok 377 kalorii :) Wołowina wyszła
Zobacz więcej
Ten przepis powstał do najnowszego magazynu "Na fali smaku" i już nie mogłam sie doczekać kiedy się nim podzielę. Kruche mięso, słodko pikantny smak każdego kawałeczka wołowiny skąpany w
Zobacz więcej
Ferie, dzieciaki na obozie sportowym, nic się nie chce Gotowanie, pieczenie i siedzenie w kuchni zastąpiłam błogim lenistwem, spaniem i nicnierobieniem… śniadanie kawą a obiad śniadaniem Dzisiaj
Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie wołowiny z kruchą sałatą i słodko ostrym sosem ... jeśli wy też to koniecznie musicie spróbować tej sałatki. - 100 g ligawy lub innego chudego kawałka wołowin - papryczka chilli -
Zobacz więcej
Przyznam się jestem z tych bardziej mięsożernych :), nie mam problemu żeby zjeść golonkę pieczona czy kurczaka z rożna:) jednak zawsze do obiadu mam zieleninę, to element który występuje zawsze:)
Zobacz więcej
Wołowina z pieczarkami to nasz pomysł na obiad. Sos jest pikantny, gdyż została do jego przygotowania wykorzystana pikantna pasta paprykowa, która była przygotowana do słoików na zimę. Pastę można
Zobacz więcej
Wołowina z musztardą Składniki: — Polędwica wołowa — ok. 400 g — Musztarda francuska — 2 łyżeczki — Białe wino — szklanki — Bulion wołowy — pól szklanki — Śmietana tłusta — pół szklanki — Sól morska
Zobacz więcej
Zostało trochę wołowiny w piwie, na woku podsmażyłam cukinię, paprykę, do tego makaron ryżowy wstążki i mała odmiana dania. Szybko i sprawnie, można wykorzystać inne mięso, które zostało, np.
Zobacz więcej
Wołowina po marynarsku to bardzo prosty gulasz pochodzący z krajów skandynawskich. Ma trzy główne składniki: wołowinę, cebulę i ziemniaki. Kiedyś często robiła go moja mama – teraz ja sobie o nim
Zobacz więcej
Uwielbiam suszoną wołowinę i często kupuję paczkowaną, żeby mieć w torebce lub w samochodzie na wypadek napadu głodu. Tak więc, jeśli zobaczycie kobietę z kawałkiem mięsa w zębach na światłach - nie
Zobacz więcej
Przedstawiam Wam kolejną potrawę dla fanów kuchni japońskiej. Jest to przepis na specjalne sashimi z wołowiny, która najpierw zostaje lekko obsmażona ( w środku pozostaje surowa), a następnie jest
Zobacz więcej
Dzisiaj szarpana wołowina Możecie zrobić z jej wykorzystaniem burgery, cudownie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek do sałatki. I nie ma przy tym za dużo roboty, tylko trzeba być cierpliwym, bo
Zobacz więcej
Witajcie! Wczoraj było pieczenie z maluchami, dziś obiad dla prawdziwych mężczyzn, czyli wołowina z warzywami podana z kaszą orkiszową. Jesteście chętni??Emotikon smile Składniki na 2 porcje: 1
Zobacz więcej
Wołowina szarpana-rozpływająca się w ustach, cudownie miękka i soczysta... - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej
Zobacz więcej
Adobo – marynowane, a następnie duszone w octowej zalewie mięso jest jedną z popularniejszych potraw kuchni filipińskiej. I jednocześnie jedną z moich ulubionych. Można w ten sposób przyrządzić
Zobacz więcej
Wyjątkowo lubimy wołowinę. Tym razem w pomidorach z czerwoną soczewicą. Rozpływa się w ustach, jest prawdziwie pomidorowa. Nie wymaga wielkich przygotowań, wszystko kroimy, wrzucamy do garnka i
Zobacz więcej
Po pracy wybieram dania szybkie, które mogę przygotować błyskawicznie. Taka jest właśnie smażona mielona wołowina z brokułami – danie typu stir-fry. Wszystko można przygotować w czasie, gdy ryż się
Zobacz więcej
Moja kochana druga połowa postanowiła zrobić wołowinę po burgundzku według tego przepisu Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z
Zobacz więcej
Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro
Zobacz więcej