morszczuk smażony

filety z morszczuka cytryna cebula sól i pieprz mąka olej rzepakowy Rybę dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na conajmniej pól godziny w Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować ciekawą potrawę z kuchni włoskiej, którą poznałem przypadkiem 3 lata temu i od razu, gdy ją zobaczyłem - postanowiłem zrobić ją samodzielnie. Jest to morszczuk Zobacz więcej
Morszczuk smażony w panierce - skosztuj.to - slow food Śniadania Zupy iKremy Obiady Sałatki Desery Przekąski Przetwory Przepisy Blog SLOW FOOD Onas Sklep Kontakt Szukaj: Przepisy Świąteczne (6) Zobacz więcej
Tak naprawdę do przygotowania tego dania możemy użyć dowolnej ryby jaką akurat mamy: śledzia, pangi itd. Może stanowić danie samo w sobie lub w towarzystwie smażonych ziemniaków lub chleba. SKŁADNIKI: Zobacz więcej
Piąteczek i kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a ryba po usmażeniu jest Zobacz więcej
Do przygotowania poniższe dania zainspirował mnie przepis Kingi Paruzel z Masterchefa. Postanowiłam go lekko zmodyfikować (jakoś nigdy w życiu nie spotkałam się z solirodem) i podać na piątkowy obiad. Zobacz więcej
Miałam ochotę zrobić rybę smażoną inaczej, więc wpadł mi do głowy pomysł, by wykorzystać ciasto naleśnikowe. Oto efekt! Ryba w cieście naleśnikowym jest bardziej soczysta niż smażona w panierce. Zobacz więcej
z morszczuka – u mnie 2 sztuki (w zależności od ilości głodomorów w domu) jajko do panierki – 1 sztuka mąka – pół szklanki bułka tarta – dwie szklanki sól, pieprz, przyprawa do ryb, odrobina oleju Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Filety rybne smażone

Filety rybne smażone 1078

0
ryby (np. morszczuk, mintaj, dorsz), bez panierki, w przyprawie do ryb smażony bez tłuszczu. Wartość energetyczna 1 fileta chudej ryby (150g) – ok. 120kcal Wartość energetyczna 1 fileta w panierce Zobacz więcej
Doskonale znany przepis na rybę w jarzynach . Moim zdaniem najsmaczniejszy jest dorsz – ale robię też tak Pangę , Morszczuka czy inne filety rybne ( byle bez ości ). Czas : 1 godziny + 12 godzin na Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. Zobacz więcej
Moja ulubiona rybka z ulubioną przyprawą - majerankiem. Ten duet smakuje wybornie. Do tego ziemniaczki z koperkiem i buraczki- prosto i smacznie. składniki: 500 g filetów z morszczuka majeranek mąka Zobacz więcej
Taką rybę przygotowałam dla rodziny na Wigilię. Chrupiąca i smaczna, a przy okazji żyłam w przeświadczeniu, że jest to zdrowsza wersja :) 1 kg filetów w morszczuka 3 jajka 2 łyżeczki przyprawy do ryb Zobacz więcej
Dziś na obiadek moja ulubiona rybka czyli morszczuk w trochę innej panierce. Zamiast zwykłej mąki pszennej użyłam mąki kukurydzianej z dodatkiem mielonej papryki. Do rybki podałam kaszę bulgur i Zobacz więcej
4 filety z morszczuka słoninka – kostka o wielkości 5cmx5cm 1/2 łyżki masła 1 marchewka 0,1 l wody lub bulionu z warzyw 1 natka pietruszki sól i pieprz do smaku Morszczuka przyprawiamy solą i Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg fileta z białej ryby (u mnie morszczuk) 2 jajka wiórki kokosowe mąka sól, pieprz przyprawa do ryb tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Osuszoną rybę kroimy na średniej wielkości Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7 Zobacz więcej
Kilka miesięcy temu wypatrzyłam taką oto rybkę w cieście u pewnym na blogu. Bardzo mi się spodobała, od tamtej pory często pojawia się taka rybka na naszym stole. Wszystkim niezdecydowanym gorąco Zobacz więcej
Jeśli do smażenia przeznaczymy filety mrożone , niech to będzie mintaj lub morszczuk. Wybieramy filety niezbyt grube i by nie miały zbyt grubej glazury z wody. Wtedy powoli filety rozmrażamy i dopiero Zobacz więcej
Rybę pod kołderką ze szpinaku można przygotować z łososia, morszczuka lub dorsza. SKŁADNIKI: 1/2 - 1 kg filetów z ryby 1/2 opakowania szpinaku mrożonego ( w liściach) 1/2 opakowania śmietany 18% 20 Zobacz więcej