Polecam pyszną rybką , opiekaną w zalewie octowej. Kolejny przysmak Marzenki. Taką rybkę lubimy wszyscy, można użyć dowolnej ryby. Najlepiej przygotować ją wcześniej, najlepsza po paru dniach.
Zobacz więcej
Ogórki w zalewie z miodem i chili Sezon ogórkowy ma się już ku końcowi, więc najwyższy czas na ogórki wzalewie zmiodem ichili. Przepis, który dostałam od Ani od razu wydał mi się ciekawy, zakupiłam
Zobacz więcej
OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ SKŁAD: OGÓRKI DOWOLNA ILOŚĆ KOPER ZIELE ANGIELSKIE LIŚCIE LAUROWE MUSZTARDA SAREPSKA OGÓRKI OBRAĆ I POKROIĆ W ZDŁUŻ NA 4 CZĘŚCI. UKŁADAĆ PIONOWO W SŁOIKACH DODAJĄC DO
Zobacz więcej
Ryba po kaszubsku to smażony filet rybny w aromatycznej pomidorowej zalewie. Przepis od lat praktykowany w mojej kuchni,doskonale sprawdza się na różnych uroczystościach rodzinnych oraz podczas Świąt.
Zobacz więcej
filety z morszczuka cytryna cebula sól i pieprz mąka olej rzepakowy Rybę dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na conajmniej pól godziny w
Zobacz więcej
Opiekane śledzie w zalewie octowej Opiekane śledzie w zalewie octowej składniki: około kilograma świeżych śledzi ( te były patroszone i bez głów) mąka do osypania, sól, olej do smażenia około 6
Zobacz więcej
Takie kuleczki rybne zawsze robię na święta ale nie tylko. Goszczą u nas kilka razy w roku. Nie wymagają dużego nakładu pracy a są pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki,
Zobacz więcej
Marynowana ryba w occie Standardowo ryba w occie jest podsmażona i marynowana z cebulą. Proponuję dodać nieco więcej dodatków – ryba w zalewie octowo-pomidorowej potrafi zaskoczyć. Zróbcie sami i
Zobacz więcej
Ryba wpikantnej pomidorowej zalewie octowej, którą można przyrządzić dzień wcześniej jest pysznym daniem Wigilijnym. Jeśli niemacie ochoty całą wigilię stać przy garach ichcecie przygotować sobie
Zobacz więcej
Przepis tradycyjny, stary jak świat idealny na zbliżający się postny piątek i gdy mamy ochotę na coś kwaśnego. Ja uwielbiam mojej mamy smażone filety ryby w takiej w słodko-kwaśnej zalewie, bo są
Zobacz więcej
Polecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Idealna na przekąskę, można zajdać samą lub z chlebkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą.
Zobacz więcej
Karnawał sprzyja spotkaniom towarzyskim dlatego z pewnością przyda się przepis na taką rybę, którą można przygotować nawet kilka dni wcześniej. Ryba najlepiej smakuje po dwóch, trzech dniach, ale
Zobacz więcej
Smaczna ryba przygotowana na święta. Przepis od długiego czasu miałem zapisany na kartce, więc w końcu musiałem go wykorzystać. Składniki : - 5 - 6 filetów z morszczuka, - sól, - mąka, - olej do
Zobacz więcej
Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...)
Zobacz więcej
Sałatkaz wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację. Oczywiście do sałatkimożna dać inną rybę wędzoną, a jogurt zamienić na majonez. Również
Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7
Zobacz więcej
Sałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno.
Zobacz więcej
Tak naprawdę do przygotowania tego dania możemy użyć dowolnej ryby jaką akurat mamy: śledzia, pangi itd. Może stanowić danie samo w sobie lub w towarzystwie smażonych ziemniaków lub chleba. SKŁADNIKI:
Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam rybę a konkretnie smażony filet z morszczuka w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem ananasów i papryki konserwowej. Oczywiście ryby można użyć dowolnej,wybór zależy od Was. 500 g
Zobacz więcej
Podczas kolacji wigilijnej na każdym stole króluje karp. Ja oprócz karpia przygotuję także inne ryby. Bardzo lubię opiekane ryby w słodko- kwaśnej zalewie octowej. Oto przepis na takie właśnie rybki:
Zobacz więcej