moskaliki

rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
domowe moskaliki

domowe moskaliki 757

2
moskaliki Będąc ostatnio w rybackim porcie wprost nie mogłem się powstrzymać, od zakupu solidnej partii naszego niewielkiego bałtyckiego śledzia. Osobiście uważam ze śledź świeży, Zobacz więcej
A kto powiedział, że pasta ma być pomielona? Dziś propozycja pasty- sałatki, która może być zaserwowana na pieczywie lub krakersach. Obłędnie kolorowa! :) Sprawdzi się na śniadanie, kolację lub jako Zobacz więcej
Co roku na naszym wigilijnym stole pojawiają się również śledzie w śmietanie. Czasem są to zwykłe matiasy, innym razem płaty marynowane, ale z reguły moskaliki, które wszyscy uwielbiamy. Z tego Zobacz więcej
JAJKA Z MOSKALIKAMI | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie CIASTA BABKA GOTOWANA 13 marca 2016 Ciasta drożdżowe SIMIT Zobacz więcej
JAJKA Z MOSKALIKAMI | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Moskaliki

Moskaliki 905

0
anthony19 maja 2012 21:32 Uwielbialam marynowane:-) Ale mi wspomnien narobilas. Moi rodzice przez pewien czas prowadzili, dawno temu sklep rybny. Jak sobie przypomne ile sie najadlam moskalikow, Zobacz więcej
Szukaj Popularne posty Bardzo łatwy przepis na lekki obiad. Kotlety schabowe nacinamy tak, żeby zrobić w nich kieszonkę, do której włożymy kostkę zamrożonego szpi... Bardzo prosty w wykonaniu i Zobacz więcej
. Moskaliki to małe śledzie marynowane w całości. Ich mięso jest delikatne a skórka miękka więc nie trzeba je zdejmować. Jajka przepiórcze są wdzięcznym składnikiem małych przekąsek - zobacz jakie Zobacz więcej
wszyscy je lubią. Suszone wiśnie przywiozłam sobie z ostatniego wyjazdu na Podkarpacie. Przydały się do zwykłego pogryzania i jak widzicie do śledzika też. Bardzo fajnie się to wszystko razem Zobacz więcej
Mężczyźni w kuchni albo tworzą katastrofy, albo arcydzieła. Mnie los zetknął tylko z tymi drugimi, więc kiedy PanMąż zniknął na 40 minut w kuchni, oczekiwałam poematu. I nie zawiodłam się. Powstała Zobacz więcej
i odcedzone ziemniaki miesza się z solą i mąką - też piecze się je na kuchennej blasze, ale smakują podobno najbardziej ze smalcem, nie z masłem. Nazwę wzięły od jeńców rosyjskich, którzy przed I Zobacz więcej
Mama smażyła nam takie placki, ale bez dodatku drożdży. Są łatwe do zrobienia i puszyste. Mogą być piątkowym daniem obiadowym, w towarzystwie sosu czosnkowego i surówki, ale dobre są również polane Zobacz więcej
propozycje, które pozwolą Wam jeszcze bardziej je pokochać. A jeśli do tej pory za śledziami nie przepadaliście, to myślę, że się przekonacie. Dla każdego jest bowiem coś smacznego. A to na pewno Zobacz więcej
Jedną z obowiązkowych pozycji naszego wigilijnego menu są śledzie w śmietanie. Zazwyczaj robimy moskaliki w śmietanie, ale często też takie a'la matiasy z cebulką i jabłkiem. I właśnie na te drugie Zobacz więcej
popularna w Finlandii. Poza Szwecją do przygotowania tej zapiekanki często zamiast marynowanych moskalików (szproty marynowane, ale nie wędzone w oleju) używa się anchois, co nie jest do końca Zobacz więcej
W oryginalnej wersji tego przepisu (na zdjęciach) wykorzystałam marynowane moskaliki, czyli marynowane szproty. W Polsce jednak nie są one tak popularne, jak na Ukrainie, aczkolwiek dostępne. Zobacz więcej
umiejętności i doświadczenia, a przecież jeszcze nie ma ich za dużych i popłynęła na głęboką wodę. Najpierw przekąseczka - śledzik w dwóch rodzajach, jasny i czerwony, zaciągnięty papryką, skrojony w Zobacz więcej
Mini-zapiekanki śledziowe „Warszawskie syrenki” 20 kwietnia 2013 Z poczuciem humoru :) „Warszawskie syrenki” są młodziutkie, lubią białe wino, dobrą zabawę i synchroniczne pływanie. Pobawcie się i Zobacz więcej
potraw, których nie jedliśmy praktycznie przez cały rok (może z wyjątkiem smażonego karpia, za którym ja osobiście raczej nie przepadam). Oprócz takiego karpia, zawsze był też karp w galarecie i Zobacz więcej