mostarda di frutta

Smakołyki Angeli via Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 2 szklanki mąki kokosowej/ 2 cups coconut flour/ 2 tazze di farina di cocco (fina) 2 łyżki mąki ziemniaczanej/ 2 Zobacz więcej
Sycylijskie cukiernie w listopadzie pełne są kolorów. Zielony, czewonyczy pomarańczowykolor cassaty już nie wystarcza! Cukiernicy przygotowując martoranę dodają coraz to nowe kolory, kształty nie Zobacz więcej
Piatto di Frutta to włoski talerz pełen owoców. Układa się najsłodsze, najlepsze sezonowe owoce. To naprawdę najlepszy i najzdrowszy pomysł na letni deser :) Na zdjęciu użyłam pomarańczy, truskawek, Zobacz więcej
Pieczone pałki kurczakaz owocami w salsie miodowo-musztardowej sąpotrawąprostąw przygotowaniu,jednocześniebardzo aromatycznąi smaczną. Po upieczeniu skórkakurczaka jestchrupiącaiładniezarumieniona, aw Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 100 g mąki razowej/ 3.5 oz wholemeal flour/ 100 g di farina integrale 100 g mąki białej/ 3.5 oz white plain flour/ Zobacz więcej
pinkcake
pinkcake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
trochę inna cukiernia
Crostata di frutta secca

Crostata di frutta secca 159

Te ciastka "nosiłam w sobie" od kiedy pokazała je Bezglutenowa babeczka, zakochałam się i tylko okazji wciąż mi brakowało. Kruche ciasto: 90 g margaryny naturalnej 170 g mąki 1 łyżka oliwy 2 łyżki Zobacz więcej
Płatki ryżowe na mleku z owocami to moje śniadanie z dzieciństwa - idealne na tą porę roku i aurę za oknem... Płatki można przygotować na mleku, wodzie czy soku owocowym z najróżniejszymi dodatkami. Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Tagliatelle di primavera

Tagliatelle di primavera 18

Nikt nie zaprzeczy,ze makaron robiony w domu jest najlepszy- bo tutaj wylacznie od nas zalezy co i ile dodamy,aby wyszedl taki jaki chcemy. Dzisiaj dotykamy delikatnie wiosny,czyli zrobilam wloskie Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: Biszkopt/ Sponge cake/ Pandispagna 4 jajka/ 4 eggs/ 4 uova 1 szklanka mąki pszennej tortowej/1 cupplain white flour/1 tazzadi farina 00 1 Zobacz więcej
Iglesias – Masua – Pan di Zucchero. Nie jest łatwo zwiedzać Sardynię bez samochodu, ale… do upartych świat należy Z punktu startowego (Cagliari) w ciągu 2 tygodni wybraliśmy się na trzy wycieczki. Zobacz więcej
Bez porównania Jeszcze zanim wyszedłem ze stacji metra zauważyłem, że na zewnątrz pada rzęsisty deszcz. Woda strumykami ściekała po schodach coraz to niżej w moją stronę. Wchodząc po kolejnych Zobacz więcej
Sernik Poema di Caffe - CIASTA - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Sernik Poema di Caffe (21.01.2017)Pizza farmerska (20.01.2017)Ryżowa Zobacz więcej
Karnawał trwa, więc jak bym mogła nie upiec pączków :) Tym razem są to włoskie pączki, czyli Frittelle di Carnevale, które możecie nadziewać różnymi dodatkami. U mnie jest to domowy budyń waniliowy, Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Panforte di Siena

Panforte di Siena 45

Święta Bożego Narodzenia to jedne z tych najbardziej wyczekiwanych. Już od początku grudnia powoli trzeba planować co podamy do wieczerzy a co na deser żeby znowu czymś pysznym zaskoczyć swoje Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Gulash di lenticchie

Gulash di lenticchie 15

Gulasz z soczewicy Fino a poco tempo fa pensavo di non poter mangiare le lenticchie per il motivo della mia allergia al nichel. Ogni volta che le mangiavo stavo male Niente timore...il mio assillo e' Zobacz więcej
SKŁADNIKI Ciasto 200 g ciasteczek amaretti 150 g mąki 50 g cukru 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rumu Krem 250 g serka mascarpone 250 g serka philadelphia 50 g masła 30 g cukru pudru 1 Zobacz więcej
Cantuccini (Biscotti di Prato), … czyli biszkopty z Prato … te toskańskie ciasteczka, suche i twarde, napakowana migdałami o cytrusowej nucie są wręcz idealne do maczania w dobrej kawie lub białym Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Rosa di Parma

Rosa di Parma 35

Nie pamiętam już, kiedy i gdzie usłyszałam o tej potrawie. Wydaje mi się, że wspomniała o niej Nigella w jednej ze swoich książek, a ja kiedy usłyszałam "parma" w nazwie wiedziałam, że muszę ją zrobić Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Insalata di cavolo viola

Insalata di cavolo viola 20

Questa ricetta e' un contorno molto popolare in Polonia, e' accompagnato spesso dalle carni rosse. Ingredienti 1 cavolo viola 3 cucchiai di olio 5 cucchiai di succo di limone spremuto Sale 1 Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/ Ingredients/ Ingredienti: 4 szklanki mąki/ 4 cups all purpose white flour/ 4 tazze di farina 250 g masła/ 9 oz butter/ 250 g di burro 1 łyżeczka proszku do pieczenia/ Zobacz więcej