muffinki czekoladowe wilgotne puszyste- sprawdzone

"5 minut przygotowań, ok. 15 minut pieczenia i gotowe: najprostsze czekoladowe muffinki - puszyste, wilgotne, pyszne!" Składniki 2 szklanki mąki pół szklanki cukru 2 mocno czubate łyżeczki proszku do Zobacz więcej
kropelki czekoladowe. Doskonale sprawdziły się w wypieku, nieznacznie się rozpuściły, po upieczeniu dalej tworzą malutki kawałeczek twardej czekolady, która rozpuszcza się w ustach i doskonale Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Czekoladowe muffiny z cukinią

Czekoladowe muffiny z cukinią 402

1
Cukinie zawojowały działkę, więc nie pozostaje nic innego, jak smacznie je spożytkować. Było jużciacho z cukinią, wiec dlaczego nie proste i szybkie w przygotowaniu muffinki. Są puszyste i lekkie, ale Zobacz więcej
Błyskawiczne ciasto w przygotowaniu a efekt? W godzinę mamy pyszne czekoladowe ciasto, puszyste, delikatne, intensywne w smaku, wilgotne, z delikatnie wyczuwalnym smakiem dodanej konfitury (musi być Zobacz więcej
Ponieważ moi Panowie uwielbiają wilgotne ciasta, postanowiłam ich zadowolić. Brownie z cukinią wydaje się być właśnie takim łakociem. Cukinia nie nadaje muffinkom szczególnego smaku, powoduje jednak, Zobacz więcej
W weekend znów piekłam muffinki, miały być słodyczą do kawy ze znajomymi. Nie byłabym sobą, gdybym ułatwiła sobie życie piekąc coś sprawdzonego;) Postanowiłam upiec coś pasującego do mroźnego i Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Angel Food Cupcakes

Angel Food Cupcakes 173

0
tych na diecie:) Po upieczeniu ciasto ma raczej gąbczastą strukturę, więc nie wszystkim może odpowiadać. Nie są wilgotne ani za bardzo puszyste. Ciasto to podaje się zazwyczaj z sosami owocowymi lub Zobacz więcej
) 175g czekoladowych groszków (dla amatorów mniej czekoladowych wypieków polecam zmniejszyć o połowę ilość groszków) Rozgrzej piekarnik do 180C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do misy miksera Zobacz więcej
- kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu. W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier - nie ukrywam Zobacz więcej
: olej i mleko. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, Zobacz więcej
ciasto. Tak przygotowanie ciasto czekoladowe przelać do foremek na muffinki, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Gorzką czekoladę posiekać. Posypać wierzchy babeczek i Zobacz więcej
lub na uczelni. Świetnie poprawiają humor i dodają energii na resztę dnia. Taka miniaturowa wersja angielskiego carrot cake. Dzięki marchewce muffinki pozostają wilgotne i mięciutkie. Spróbujcie Zobacz więcej
Chciałoby się napisać "prosimy nie regulować odbiorników". Efekt czarno-biały zamierzony :) Te muffinki to owoc mojej miłości do czekolady (o której pisałam przy okazji przepisu na podwójnie Zobacz więcej
: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier - nie ukrywam że nie chciało mi się przesiewać mąki, a babeczki i tak wyszły puszyste. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka, a następnie dodać Zobacz więcej
i mają lekko korzenny smak dzięki imbirowi i cynamonowi. Są też bardzo puszyste i wilgotne w środku. Jak dla mnie są idealne Świetnie pasują na tę jesienną, deszczową aurę. Jeśli chcesz bardziej Zobacz więcej
przepis na wspaniałe muffiny bananowo-czekoladowe z kawałkami czekolady które, przygotujecie w góra 15 minut! Muffinysą wyśmienite puszyste i delikatne, a dzięki bananom wilgotne ach i te maleńkie Zobacz więcej
Pyszne babeczki waniliowo-kawowe, delikatne, wilgotne ipuszyste. Odpowiednie nie tylko dla dorosłym, aledzięki dodatkowi kawy Inki mogą je jeść również dzieci ikobiety wciąży lub te które karmią swoje Zobacz więcej
To ciasto popełniłam kiedyś przez pomyłkę. Miałam zrobić piernik, ale tak jakoś zakręciłam się przy moim maluchu, że pomyliłam proporcje. Improwizując powstało przepyszne ciasto czekoladowe. Jest Zobacz więcej
mąkę, sól, proszek do pieczenia. Dodajemy po jednej łyżce do szpinakowej masy, wciąż miksując. Napełniamy foremki do muffinek (ja użyłam silikonowych, więc nie trzeba ich naoliwiać) do 2/3 wysokości Zobacz więcej