muffinki light

z agawy nie wyjdą, ale nie próbowałam, więc ciężko mi powiedzieć. 2 jajka 250g kefiru light - 0% tłuszczu 60g Delmy Kanapkowej (180kcal/100g) 100g malin (u mnie mrożone) Czubata łyżeczka cynamonu Zobacz więcej
i bardzo aromatyczne. Muffinki zachowują długo świeżość, więc możemy je spokojnie jeść przez kilka dni i będą smakowały jak zaraz po upieczeniu. Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką 1/2 Zobacz więcej
Muffinki idealne dla spragnionych zdrowych łakoci. Brak mąki i cukru, obecność migdałów, wiórków kokosowych, jabłek, gruszek oraz cynamonu, wszystko to sprawia, że możemy je potraktować nie tylko jako Zobacz więcej
Przyszedł czas na muffinki w wersji wytrawnej – nadające się np. na kolację. Nie zawierają tłuszczu a zamiast tradycyjnej pszennej mąki przygotowane są w mąki owsianej z dodatkiem żytniej razowej. Zobacz więcej
Być może zauważyliście, że babeczki to chyba mój ulubiony wypiek. Robię je bardzo często, bo są szybkie, proste, a można zaszaleć z dodatkami. Co najważniejsze - nie mogą się nie udać! Poza tym to Zobacz więcej
Wczoraj dostałam mąkę ryżową i postanowiłam coś wykombinować ....a co najbardziej lubię piec muffinki i babeczki :D SKŁADNIKI: 10 MUFFINEK, FOREMKI SYLIKONOWE 150 gr mąki ryżowej 2 jajka 2 łyżeczki Zobacz więcej
Na nowy początek tygodnia coś na osłodę :)) Muffinki, które uwielbiam robić i zajadać oczywiście. Posypane dynią z cynamonem, którą dostałam w prezencie na ostatnich Warsztatach - DIETETYCZNE Zobacz więcej
Szklanka białej fasoli (ugotowanej lub z puszki) 4 jaja 6 łyżek słodziku w proszku (uwaga, musi nadawać sie do pieczenia, do sprawdzenia tutaj: http://superlinia.pl/artykuly,i,15817,co_zamiast_cukru) Zobacz więcej
Po kulinarnych, weekendowych szaleństwach pora na coś lekkiego, szybkiego i oczywiście pysznego. Dawno nie robiłam bezmącznych wypieków i już zapomniałam jakie one są pyszne ;) Dietetyczne, otrębowe Zobacz więcej
brązowego jajko 200g jogurtu greckiego light sok wyciśniety z całej pomarańczy Włączamy piekarnik i nastawiamy go na 180 stopni. W tym czasie, gdy my będziemy przygotowywać ciasto, piekarnik niech Zobacz więcej
Kilka dni przed mikołajkami czas na muffinki korzenno-jabłkowe, pachnące niczym szarlotka! Jedyna babeczka która ocalała do zdjęcia… Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki cukru (może być Zobacz więcej
| blog: Bezglutenowe Śniadania według Patrycji K Marchewkowe muffinki z rabarbarem (bez glutenu, bez mleka) autorka: Mały Bezglutek | blog: Mały Bezglutek Błyskawiczne, płaskie "chlebki" z Zobacz więcej
je kremem), do 2/3 wysokości jeśli chcesz by wyłaziły nad papilotki lub jeśli rezygnujesz z kremu. Piecz 25 minut w 180 stopniach. Krem ZWYKŁY DIETETYCZNY pół kostki Zobacz więcej
Nenka
Nenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magic-cookies
Muffiny Korzenno-Jabłkowe

Muffiny Korzenno-Jabłkowe 32

0
Kilka dni przed mikołajkami czas na muffinki korzenno-jabłkowe, pachnące niczym szarlotka! 2 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki cukru (może być puder, wanilinowy) 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Zobacz więcej
Po Świętach zostało nam trochę mielonych migdałów, a z kosza na owoce zerkały banany z coraz większą ilością brązowych kropek. Upiekliśmy z Olkiem muffinki, przy okazji czyszcząc do końca słoik z Zobacz więcej
Kolejna ochota na "słodkie" i kolejny dietetyczny wypiek na diecie Dukana. Muffinki są bardzo smaczne, nawet na drugi dzień. Wychodzi 12 sztuk, na 2 osoby lub na 2 dni. Składniki 25 dkg chudego Zobacz więcej
Przystawka idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole – zapiekane gniazda z makaronu wraz z łososiem i sosem koperkowym. PRZEPIS Składniki: ok 200g makaronu typu spaghetti (porcja dla 2 osób) 200 g Zobacz więcej
trzcinowego 2 jajka 100g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SERNIKOWA 200g sera twarogowego "light" 1 łyżka mąki 1 białko 3 łyżki cukru Masło rozpuścić, dodać kakao i cukier zagrzać Zobacz więcej
zjedlibyście teraz? Muffinki kakaowe, które zawsze się udają ! Ciasto szpinakowe z granatem – wersja light Ciasto Pani Walewska - Pysznotka Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i Zobacz więcej
, że zawiniła nie ciężka mąka z pełnego przemiału, a akademikowy piekarnik-szaleniec lub zbyt duża ilość masy owocowej (użyłam zaleconych dwóch mango, ale w takim razie pulpy było więcej niż 2 Zobacz więcej