muffinki z mąki ryżowej

Składniki: (około 15 małych naleśników) -100g mąki ryżowej -3 kopiaste łyżeczki mąki kukurydzianej -400ml mleka kokosowego -3 jajka S -50ml wody gazowanej -1 łyżka erytrolu/ksylitolu -2 łyżeczki Zobacz więcej
Sezamowa pasta tahini jest produktem które ma szerokim zastosowanie w kuchni. Ta kremowa i lekko orzechowa pasta jest używana do sosów, past tradycyjnych jak hummus czy baba ghanous, ale również Zobacz więcej
Bezglutenowa panierka z mąki ryżowej do sznycla z indyka to zdrowsza opcja panierki tradycyjnej z bułki tartej. Kotlet z indyka w panierce z mąki ryżowej jest bardzo soczysty w środku, z zewnątrz zaś Zobacz więcej
Tym razem chciałam wypróbować mąkę ryżową, bo nigdy wcześniej jej nie używałam. Na początek upiekłam z niej właśnie babeczki kokosowe i myślę, że wybór był dobry, bo wyszły naprawdę pyszne. Oczarowały Zobacz więcej
Goście będą za 30 min a wy nie macie co im podać? Przygotujcie szybką i pyszną sałatkę, do której możecie dać to, co akurat macie w lodówce. Ja do swojej dałam ogórka, paprykę i kukurydzę, ale jeśli Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Napiecyku
Bezglutenowe kluski z mąki ryżowej

Bezglutenowe kluski z mąki ryżowej 352

Obiadowa propozycja dla fanów zdrowego odżywiania. Kluski ryżowo – serowe, przygotujemy dość szybko. Wystarczy zmielony ser połączyć z mąką i jajkiem. Zamiast mąki ryżowej, można użyć mieszanki mąk Zobacz więcej
Był już przepis na tradycyjne naleśniki, naleśniki z ciecierzycy, czy z kaszy jaglanej. Naleśniki z mąki z quinoa to moja kolejna propozycja na zdrowszą wersję naleśników. Są idealna dla osób z Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Naleśniki z maki ryżowej

Naleśniki z maki ryżowej 10225

Niesamowicie delikatne. Mięciutkie. Przepis nie mój, zawiera co prawda gumę ksantanową, ale zmniejszyłam jej ilość do minimum, ale dla mnie prawie idealne. Nie zawierają mąki kukurydzianej. Składniki: Zobacz więcej
Muffinki marchewkowe to chyba jedne z najpopularniejszych babeczek. Moją wersję wzbogaciłam mąką gryczanąi kakao. Kalince babeczki tak zasmakowały, że jednego dnia zjadła aż dwie sztuki. Pierwszą na Zobacz więcej
Moja pierwsza rolada. Nie jest idealna i pod względem wyglądu pozostawia wiele do życzenia ale wszystko wynagradza jej wyjątkowy czekoladowy smak. Bardzo nam i naszej rodzinie przypadła do gustu. Zobacz więcej
Dzieci wiedzą co dobre i głośno się tego domagają. Moja córka często zagląda do piekarnika i krzyczy „mniam, mniam” nawet jeżeli jest on akurat wyłączony. Nie pozostaje mi wówczas nic innego jak po Zobacz więcej
Jak wiecie niedawno brałam udział w akcji organizowanej przez Ramę Smaż jak szef kuchni. Akcja polegała na tym by z przesłanych produktów stworzyć danie. Produkty które do mnie trafiły to: mąka Zobacz więcej
Aromatyczne, pulchne i wilgotne ciasto o zapachu pomarańczy, polane pomarańczową czekoladą.... Pyszności Przepis ten znalazłam na blogu KwestiaSmaku i zaadaptowałam do wersji bezglutenowej. Wyszło Zobacz więcej
Tak mnie naszło wczoraj późnym wieczorem żeby zrobić muffinki. Wiedziałam, że jak dzieci rano wstaną to się ucieszą :) Akurat miałam ładne pomarańcze, więc upiekłam muffinki pomarańczowe. Wyszły Zobacz więcej
Potrzebny czas: 35 minut Porcja: 6 muffinek Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 20 maja 2017 Muffinki z płatków owsianych na jogurcie, bez mąki i bez tłuszczu. Zdrowo, szybko, pysznie. Zobacz więcej
Lubicie naleśnikia unikacie glutenu? Nic straconego, proponuję przyrządzić naleśniki z mąki ryżowej. Abybyły bezlaktozy mleko możecie zastąpić mlekiemkokosowym czy wodą. Mięciutkie, złociutkie, Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Muffinki z cukinią i makiem

Muffinki z cukinią i makiem 24

Miałam w lodówce cukinię a nie było pomysłu na jej wykorzystanie. A że u nas słodkościami nie pogardzą więc padło na muffinki. Do zrobienia w kilka minut nawet dla początkujących. Składniki: 3 jajka Zobacz więcej
Dziś zajęłam się mąką ryżową. Do zrobienia ciasteczek wykorzystałam przepis umieszczony na opakowaniu mąki, z tą różnicą, że dodałam jeszcze odrobinę mleka, którego w przepisie w ogóle nie było. Zobacz więcej
Według mojej córki pychotkowo chrupią. A według mnie rozpływają się w ustach, zostawiają niebiański posmak masła i rozsiewają przepyszny, maślany aromat, nawet po wystygnięciu. Przepis bardzo prosty, Zobacz więcej