muffinki z miodem i orzechami

Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami włoskimi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów włoskich, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami laskowymi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów laskowych, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
250 g mąki pszennej ok 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 100 g sera pleśniowego Lazur 100 ml oleju 200 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli rozmaryn Mąkę przesiać z Zobacz więcej
Skład muffinek wymyśliłam dzisiaj- miałam ochotę na coś słodkiego i zdrowego. W pierwszej chwili pomyślałam o wypieku chleba, jednak nie wiedzieć czemu zdecydowałam się na muffinki. Składniki na Zobacz więcej
Te muffinki znalazłam w książeczce pod tytułem „Muffins” kupionej dla mnie jako prezent Bożonarodzeniowy. To jest dopiero drugi przepis z książki, który udało mi się upiec. Jakoś wolę tak z głowy Zobacz więcej
Jedni potraktują to danie jako przystawkę, ja bardzo często grilluję sobie camemberta i podaje go w towarzystwie słodkości jako deser właśnie. Z lampką wina Monte Santi smakuje jeszcze lepiej. Zobacz więcej
PIEROGI Z SUSKĄ SECHLOŃSKĄ, ORZECHAMI I MIODEM Prezentujemy wam dziś pyszne, małopolskie pierogi. Polecamy je jako deser, ale świetnie nadają się również na słodki obiad. Wykorzystaliśmy do jego Zobacz więcej
Anglicy mówią „keep things simple”. Ja dodam „keep things tasty”. Wszystko, czego będziecie potrzebować, pewnie znajdziecie w lodówce, a jesli nie – najbliższym sklepie. A moment, gdy odwiniecie Zobacz więcej
Można powiedzieć, że są to muffinki w wersji śniadaniowej, z miodem, orzechami oraz mąką orkiszową i kukurydzianą. Właśnie obie mąki oraz miód nadaje tym muffinom charakteru śniadaniowego i świetne Zobacz więcej
Śniadaniowo się zrobiło. Dziś owsianka. Pyszna, bardzo kremowa, tak kremowa,że łyżka stoi. Nie wiem jak Wasze preferencje, ale ja osobiście szaleję za bardzo kremowymi i gęstymi płatkami z rana. Ten Zobacz więcej
Nie wiesz, co podać niespodziewanym gościom? Nie chcesz ciastek ze sklepu ani gotowych paczkowanych ciast? Upiecz francuskie ciasteczka miodowo-orzechowe. Jakiś czas temu pokazywałam Wam ciasteczka Zobacz więcej
Kasza kukurydziana to nie tylko polenta. Z powodzeniem można dodawać ją do przeróżnych wypieków. Jako składnik mieszanki – razem z mąka ryżową, gryczaną czy ziemniaczaną może zastępować mąkę pszenną, Zobacz więcej
Ciasteczka z orzechami i miodem płat ciasta francuskiego 50 g orzechów nerkowca 50 g brązowego cukru 30 g miodu 500 g masła Cukier wsypujemy na patelnię, starając się równomiernie pokryć całą jej Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Dziś przygotowałam cudowną pizzę z camembertem, orzechami włoskimi i miodem. Na pierwszy rzut oka, przynajmniej dla mnie, wypiek wcale nie przypomina pizzy, ale mniejsza o nazwę ;) Zobacz więcej
Dziś znów przepyszne i proste w wykonaniu muffinki bananowe, tym razem z dodatkiem gorzkiej czekolady i chrupiących orzechów. Do muffinek nie dałam żadnego słodzika, użyłam bardzo dojrzałych bananów, Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 600 350 ml letniego mleka 1 duża łyżka Zobacz więcej
Składniki: - 2 małe polędwiczki wieprzowe - 1 łyżka mąki pszennej - sól i pieprz - 1 łyżeczka suszonego rozmarynu - 30g masła - 2 łyżki oleju - 50g pokrojonych orzechów włoskich - 6 łyżek miodu - 2 Zobacz więcej
ciasteczka owsiane z miodem i orzechami Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu,miękkie i naprawdę bardzo dobre. składniki: 100g miękkiego masła 1/2 szklanki miodu ( można mniej bo są Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 600 350 ml letniego mleka 1 duża łyżka Zobacz więcej
Składniki: 3 jabłka 1.5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki orzechów (włoskie lub nerkowce) 1,5 łyżki miodu łyżka rodzynek Rozgrzej piekarnik do 150'C. Jabłka przekrój na pół i wydrąż pestki. Włóż jabłka do Zobacz więcej