muffinki z orzechami

Muffinki migdałowe z orzechami Mocno orzechowe muffinki. Bardzo proste do przygotowania. Kolejny trafiony przepis z książki „1000 cupcakes recipes”. Polecam Składniki: 55 g mąki pszennej 2 płaskie Zobacz więcej
Muffinki migdałowe z orzechami Mocno orzechowe muffinki. Bardzo proste do przygotowania. Kolejny trafiony przepis z książki „1000 cupcakes recipes”. Polecam Składniki: 55 g mąki pszennej 2 płaskie Zobacz więcej
Przepis: 135 g masła lub margaryny 3/4 szk.cukru odrobina aromatu waniliowego 2 jajka 1 i 3/4 szk. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szk. kwaśnej śmietany Zobacz więcej
Za oknem mamy piękną jesień, więc czym lepiej umilić sobie czas, jak nie jesiennymi muffinkami? W odróżnieniu odwcześniejszych, te będą czekoladowe, z orzechami i miodem. Idealne jeszcze ciepłe, Zobacz więcej
Dzisiejsza słodkość na którą zapraszam to pyszne, pachnące i bardzo łatwe w wykonaniu muffinki lub babeczki. Prawda jest taka, że te maleństwa ja zawsze robię pod kątem moich dzieci, ale te mi Zobacz więcej
Pyszne muffinki zniezawodnego bloga Pani Doroty. Banan, czekolada i orzechy, czyli pyszne połączenie, które zasmakuje każdemu. :) W naszej wersji oczywiście na mące orkiszowej. ;) Składniki (10-12 Zobacz więcej
Dawno już u nas nie było nowych muffinek, sorka coś przystopowała, albo obmyśla nowe przepisy. Czekoladożercy zwłaszcza czekolady z orzechami :), te muffinki to coś dla was. Z samego patrzenia cieknie Zobacz więcej
Piernikowe muffinki robiłam raz z orzechami laskowymi, a raz z włoskimi. W obu wersjach smakowały bardzo dobrze, także wybór pozostawiam dla Was. Babeczki są niezwykle aromatyczne, dzięki korzennym Zobacz więcej
g orzechów posiekanych (u mnie mieszane włoskie i laskowe) na kruszonkę: 30 g mąki pszennej 40 g cukru brązowego 1/4 łyżeczki cynamonu 20 g masła 25 g orzechów włoskich posiekanych do posypania: Zobacz więcej
Uwielbiamy słoneczną jesienną aurę i smaki tej pory roku dlatego też przygotowaliśmy dla Was kolejne muffinki Tym razem to pachnąca cynamonowa wersja z orzechami włoskimi Składniki: - 240g mąki Zobacz więcej
10 01 2013 Miała mnie dziś odwiedzić Ania z boga Green Plums, bo pracowała akurat w mojej okolicy. Niestety obowiązki wezwały ją na uczelnię i nie mogła do mnie przyjechać… A ja już miałam upieczone Zobacz więcej
10 01 2013 Miała mnie dziś odwiedzić Ania z boga Green Plums, bo pracowała akurat w mojej okolicy. Niestety obowiązki wezwały ją na uczelnię i nie mogła do mnie przyjechać… A ja już miałam upieczone Zobacz więcej
, gotować, wszystko na raz. Proponuję dziś bardzo zdrowe i pożywne muffinki, będące głównie na bazie orzechów. W dodatku dodaję do nich zdrowego substytutu mąki pszennej - mąkę ryżową i mąkę z Zobacz więcej
Miękkie i wilgotne czekoladowe muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i Zobacz więcej
Sezon na dynię trwa w najlepsze. Dziś dalej to warzywo w wersji na słodko – tym razem proponuję dyniowe muffinki z dodatkiem orzechów. Są mało słodkie, korzenne i syte – bardzo pasują na muffiny Zobacz więcej
Na pewno znajdzie się ktoś powie, że wiosna za oknem, a ja tu wrzucam takie bardziej jesienno-zimowe smaki z cynamonem i orzechami. I pewnie trudno będzie mu odmówić mu racji. Natomiast przyczyna jest Zobacz więcej
Ostatnio razem z Oleje Świata przygotowaliśmy gulasz wieprzowy z dynią. Dzisiaj coś na słodko z wykorzystaniem drugiego produktu tej firmy tzn. oleju z orzechów laskowych, który użyliśmy w naszych Zobacz więcej
Składniki: 2 szkl mąki 0,5 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szkl mleka 80 g oleju lub 1/3 szkl roztopionego masła 2 jaja orzechy włoskie tabliczka mlecznej czekolady Zobacz więcej
Nie wątpliwe na moim blogu najwięcej będzie przepisów na ciasta i wszystko co słodkie ponieważ bardziej lubię piec niż gotować . A jeśli chodzi o słodkie do muffinki będzie ich najwięcej :) Dziś Zobacz więcej
Ostatni załegły wpis z rabarbarem. Przepyszne muffinki! Nie za słodkie, nie za kwaśne, chrupiące dzięki orzechom, a jeszcze bardziej dzięki posypce cukrzano-cynamonowej.Idealny przepis na Zobacz więcej