muffinki z orzechami i żurawiną i miodem

elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Dyniowe muffinki razowe

Dyniowe muffinki razowe 237

0
łyżeczka masła 25 g suszonych żurawin 25 g rodzynek 20 g pestek słonecznika 50 g posiekanych orzechów włoskich łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczki soli szklanki Zobacz więcej
szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody garść połamanych orzechów włoskich garść suszonych żurawin 2 jajka 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki miodu Zobacz więcej
Kolejna wersja tych pysznych ciasteczek. Tym razem wyeliminowałam cukier i dodałam kilka nowych składników. Pyszności :). Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 Zobacz więcej
Jeśli lubicie muffinki na śniadanie – te są idealną propozycją :) Pożywne i sycące, dzięki dodatkowi płatków owsianych, orzechów i suszonych owoców dadzą Wam energię na cały poranek ;) A w dodatku po Zobacz więcej
– piernikowe Greckie ciasto z orzechów włoskich Piernikowe muffinki z żurawiną Ciasteczkowy kalendarz adwentowy Piernikowe łańcuchy Ciasteczka dla Mikołaja Ciasteczk anyżowe Kruche ciasteczka Zobacz więcej
1/4 szklanki cukru muscavado 1/4 szklanki miodu płynnego 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60g suszonej żurawiny 50g rodzynek Zobacz więcej
Muffinki otrębowe z żurawiną i rodzynkami. Muffinki. Babeczki. Po raz pierwszy. Długo wyczekana, zakupiona foremka nie mogła stać bezużyteczna. Przepis banalnie prosty i szybki. Pieczenie również Zobacz więcej
Taste of my day
Taste of my day Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste of my day
Muffinki owsiane

Muffinki owsiane 3652

0
1/3 szklanki miodu garść rodzynek / żurawiny po łyżce ziaren słonecznika, siemienia lnianego, sezamu opcjonalnie: szczypta kardamonu, ulubione orzechy, wiórki kokosowe, itp. Przygotowanie: Osobno Zobacz więcej
(mniej więcej 1/4 dyni) 2 jajka, najlepiej z chowu ekologicznego 1/3 szkl mleka roślinnego 1 kopiasta łyżka nierafinowanego cukru (użyłam muscovado) / syropu klonowego /miodu 3 łyżki wiórków Zobacz więcej
łyżkę miodu gryczanego) Jako nadzienie możemy wykorzystać gorzką czekoladę, suszone owoce - np. suszoną żurawinę lub orzechy.. Albo po prostu wrzucić wszystkiego po trochu i mieć radochę podczas Zobacz więcej
ciasteczka czekoladowe-orzechowe Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym Choinki z piernika z lukrem mlecznym Kolorowe pierniczki na choinkę Ciasteczka korzenne PEPPARKAKOR Zobacz więcej
kawowym, orzechami i daktylami Szwarcwaldzka Pavlova Brownie z wiśniami w czekoladzie Tarta z jabłkami i żurawiną Tartaletki z galaretką i wiśniami w alkoholu Ciasteczka i rogaliki: Rogaliki Zobacz więcej
Ewe
Ewe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HILDEGAR
MUFFINY ORKISZOWE RAZOWE Z DYNIĄ

MUFFINY ORKISZOWE RAZOWE Z DYNIĄ 103

0
To kolejny pomysł na wykorzystaniepuree z dyni. Muffinki z mąki orkiszowej razowej, z orzechami włoskimi i bakaliami. Przyprawy (cynamon, kardamon i gałka muszkatołowa) nadają im ciekawego aromatu i Zobacz więcej
proszku do pieczenia -70g orzechowej granoli (dałam resztki dwóch różnych i dopełniłam granulowanymi otrębami ze śliwką) -25g płatków migdałowych -25g orzechów (u mnie po równo włoskie, słonecznika i Zobacz więcej
szybkie do przygotowania i bardzo sycące. Składniki na około 12 ciasteczek (babeczek): 2bardzo dojrzałebanany (mogą być mrożone) 1/2 jabłka, 2 szklanki płatków owsianych (szklanka 250 ml) 3-4łyżki Zobacz więcej
Zobacz jak zrobić babeczki na filmie :) Muffinki są zbite, sycące, a przy tym bardzo aromatyczne. Przyjemnie chrupią dzięki dodatkowi orzechów w mojej mieszance bakalii. Poziom trudności: łatwe Czas Zobacz więcej
<3 <3 <3 Składniki: 1,5 szklanki wiórków kokosowych 200 g płatków migdałowych 1 szklanka puree z dyni piżmowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu 3 łyżki masła orzechowego cynamon Zobacz więcej
Zuzu
Zuzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VegeZuzu
Witariański makowiec.

Witariański makowiec. 48

0
miodu użyj innego wegańskiego słodu w płynie. Bardzo charakterystyczny posmak jaki zostawia mak złagodziłam nasionami chia. Samą masę możesz podawać też jako surową kutię. Pomiń wtedy olej kokosowy. Zobacz więcej
z kaszą jęczmienną Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Zobacz więcej
oraz chorujące na nadkwasotę żołądka (świetnie sprawdza się przy takich dolegliwościach jak zgaga, bo ma właściwości zasadotwórcze – idealna więc dla przyszłych mam, które męczy ta przypadłość). Zobacz więcej