muffinki z orzechami i żurawiną i miodem

Do pieczenia najlepiej nadają sie odmiany jabłek, takie jak szara reneta lub antonówka. My jednak, aż tak mocno tej zasady się nie trzymamy i pieczemy jabłka, które akurat mamy pod ręką. Pieczone Zobacz więcej
Gotowe burgery powkładałam do pełnoziarnistych bułek, przełożyłam sałatą i podałam z sałatką z awokado i grejpfruta :) Lista zakupów na 8 małych lub 4 duże burgery: 400 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki Zobacz więcej
Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami włoskimi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów włoskich, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami laskowymi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów laskowych, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
Klasyczne śniadanie na szybko i na zdrowo z tego, co akurat miałam pod ręką. Płatki owsiane mam w szafce zawsze i dużą uwagę zwracam na to, by były to płatki górskie, a nie błyskawiczne. Owsiankę Zobacz więcej
Hej :-) Tym razem mięsko z owocami. My tak lubimy, odpowiada nam połączenie mięsa i owoców. Indyk tak jak i kurczak świetnie się do tego nadają. Z indykiem połączyłam mango i żurawinę, dodałam trochę Zobacz więcej
Skład muffinek wymyśliłam dzisiaj- miałam ochotę na coś słodkiego i zdrowego. W pierwszej chwili pomyślałam o wypieku chleba, jednak nie wiedzieć czemu zdecydowałam się na muffinki. Składniki na Zobacz więcej
Tym razem mam coś słodkiego dla tych, którzy nie mogą jadać tradycyjnych muffinek z mąki pszennej. Gwarantuję jednak, że są równie pyszne, a zarazem zdrowsze. Zrobiłam je z mąki jaglanej z dodatkiem Zobacz więcej
Te muffinki znalazłam w książeczce pod tytułem „Muffins” kupionej dla mnie jako prezent Bożonarodzeniowy. To jest dopiero drugi przepis z książki, który udało mi się upiec. Jakoś wolę tak z głowy Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Muffinki z cukinią i żurawiną

Muffinki z cukinią i żurawiną 2

Składniki: • 3 szklanki startej cukini • 3 szklanki mąki • 1 szklanka cukru • cukier waniliowy • 3/4 kostki margaryny • 3 jajka • 150 g suszonej żurawiny • 2 płaskie łyżeczki sody – 1 łyżeczka Zobacz więcej
Śniadaniowo się zrobiło. Dziś owsianka. Pyszna, bardzo kremowa, tak kremowa,że łyżka stoi. Nie wiem jak Wasze preferencje, ale ja osobiście szaleję za bardzo kremowymi i gęstymi płatkami z rana. Ten Zobacz więcej
Nie wiesz, co podać niespodziewanym gościom? Nie chcesz ciastek ze sklepu ani gotowych paczkowanych ciast? Upiecz francuskie ciasteczka miodowo-orzechowe. Jakiś czas temu pokazywałam Wam ciasteczka Zobacz więcej
Ciasteczka z orzechami i miodem płat ciasta francuskiego 50 g orzechów nerkowca 50 g brązowego cukru 30 g miodu 500 g masła Cukier wsypujemy na patelnię, starając się równomiernie pokryć całą jej Zobacz więcej
Polityka plików cookies Polityka odnosi się do plików cookies w obrębie blogu "MojeTworyPrzetwory" Co to są pliki cookies? Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Dziś przygotowałam cudowną pizzę z camembertem, orzechami włoskimi i miodem. Na pierwszy rzut oka, przynajmniej dla mnie, wypiek wcale nie przypomina pizzy, ale mniejsza o nazwę ;) Zobacz więcej
Dziś znów przepyszne i proste w wykonaniu muffinki bananowe, tym razem z dodatkiem gorzkiej czekolady i chrupiących orzechów. Do muffinek nie dałam żadnego słodzika, użyłam bardzo dojrzałych bananów, Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 600 350 ml letniego mleka 1 duża łyżka Zobacz więcej
Tym razem zima nie zaskoczyła warszawskich drogowców, ale mnie i owszem, bo byłam pewna, że już nie nadejdzie. :) Teraz zamiast pójść wreszcie pobiegać, chowam się pod kołdrą. Z tej perspektywy Zobacz więcej
Paluchy powstały przypadkiem z resztek ciasta francuskiego z jednego z dań, które robiłam niedawno. Pomysł okazał się trafiony, więc powtórzyłam go z całej porcji ciasta francuskiego. Jest słodko, Zobacz więcej
Uwielbiam te czerwone owoce! Za kolor oczywiście, za cierpkość, za soczystość, za to "pękanie" gdy bez sumienia wrzucam je do gorącego miodu z orzechami! Konfitury z żurawin tak przygotowane Zobacz więcej