muffiny z płynnym środkiem

Ten popularny deser jest wręcz idealny na zbliżające się Walentynki. Zdecydowanie wywoła zachwyt na twarzy Waszej drugiej połówki, jak i każdego wielbiciela oraz smakosza czekolady :D A do tego tak na Zobacz więcej
Robiłam te ciastka przynajmniej kilkanaście razy i nie mam pojęcia czemu jeszcze nie było ich na blogu. Na szczęście, Walentynki to idealny czas, żeby to nadrobić :) Ten przepis jest troszeczkę Zobacz więcej
Kakao zawsze było ważne dla Peruwiańczyków. Ameryka Południowa to w końcu kolebka czekolady. Choć lava cake nie jest wynalazkiem z Peru (chwalą się tym Francuzi i Amerykananie), jest popularnym Zobacz więcej
Lubię kiedy jesienią pachnie w domu cynamonem, ciastem dyniowym, szarlotką, ale kiedy pachnie czekoladą to już jest po prostu koniec świata! To taki zapach, który otula wszystkie zmysły, koi duszę, Zobacz więcej
Większość ciast ma to do siebie, że aby je zrobić potrzebujemy całej listy różnych składników i długich minut spędzonych w kuchni. A są sytuacje, kiedy nie mamy czasu ani na zakupy, ani na Zobacz więcej
Składniki ( 2 kokilki) : - 1 jajko + żółtko - 2 łyżki cukru pudru(można zastąpić innym cukrem, słodzikiem) - 80 g czekolady gorzkiej min.80% - 50 g masła - 1,5 łyżki mąki Masło z czekoladą Zobacz więcej
składniki na 2 suflety: 2 jajka 70 g gorzkiej czekolady + 4 tabliczki łyżka masła 2 łyżki brązowego cukru 1/4 szklanki mąki kilka kropel ekstraktu waniliowego 70 g czekolady rozpuścić w rondelku z Zobacz więcej
Czym jest suflet czekoladowy? – Marzeniem każdego czekoladoholika :) Suflet to cudownie słodki, czekoladowy deser, podawany na ciepło z płynną, czekoladową niespodzianką w środku. Jest prosty w Zobacz więcej
Ciasto z płynnym środkiem to moje marzenie. Już dawno chciałam je przygotować, ale brakowało mi odwagi. Jak tak patrzyłam na jego przygotowanie i czytałam różne przepisy, miałam wrażenie, że jest Zobacz więcej
Pierwszy raz próbowałam tej genialnej potrawy podczaswizyty w restauracjiFoccacia Ristorante w Warszawiei przepadłam. Genialny smak, płynne żółtko, pyszny ser w środku. Tym razem sama zdecydowałam się Zobacz więcej
Jeżeli macie ochotę na meeeega czekoladowy deser to polecam sufleciki czekoladowe. U mnie w wersji mlecznej, jednak można zrobić również z czekolady gorzkiej. Podczas pieczenia należy pilnować aby nie Zobacz więcej
Składniki: Składniki (na 2 porcje) 50 g masła + do posmarowania foremek 1 łyżka mielonych migdałów + do posypania foremek 100 g gorzkiej czekolady 1 żółtko i 1 jajko - ogrzane do temperatury pokojowej Zobacz więcej
Ciasto z płynnym środkiem to moje marzenie. Już dawno chciałam je przygotować, ale brakowało mi odwagi. Jak tak patrzyłam na jego przygotowanie i czytałam różne przepisy, miałam wrażenie, że jest Zobacz więcej
Lava cake, czyli ciastko lawa z płynnym środkiem (fondant) uchodzi za trudne do zrobienia, choć w rzeczywistości przygotowuje się je szybko i prosto. Pieczenie w wysokiej temperaturze sprawia, że Zobacz więcej
OurTastyCorner
OurTastyCorner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Our Tasty Corner
Bułki z nowym środkiem

Bułki z nowym środkiem 15

Nie było pomysłu na śniadanie, nikomu nie chciało sie wystawiać nosa na mróz, żeby wyjść po zakupy, więc po sprawdzeniu lodówki natchnęło mnie na zapiekane buły z czymś w środku.Z czymś? A mianowicie Zobacz więcej
Pulchne babeczki wypełnione konfitura wiśniową i wykończone czekoladowym gniazdkiem. Fajnie będą wyglądały w świątecznym koszyczku albo po prostu na paterze z wypiekami. Taki mały wielkanocny akcent, Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was deser, który nadaje się idealnie na zbliżające się Święta ;-) Czekoladowe babeczki z płynnym środkiem to już coś. Natomiast płynny środek o pierniczkowym smaku to już druga ważna Zobacz więcej
Prawdopodobnie jeden z najlepszych deserów czekoladowych na świecie Suflety mają chrupiącą skórkę, a ze środka wylewa się lawa ciepłej, płynnej czekolady. Składników jest mało, czasu na zrobienie tego Zobacz więcej
Suflety to rozgrzewający, czekoladowy deser na jesienne dni. Smakują niebiańsko i nie są wcale takie trudne do wykonania. Aby je upiec zainspirowałam się przepisem Gordona Ramsay’a – szkockiego Zobacz więcej