muffiny ze szpinakiem i twarogiem

Jeśli macie ochotę na bezmięsny obiad, zapraszam do mnie popołudniu;) Szczególnie zapraszam smakoszy czosnku i szpinaku! Składniki na naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki sól, pieprz, świeże Zobacz więcej
Te pierogi to jedne z moich ulubionych. Najlepsze tylko ze świeżego szpinaku. Smaczne bezmięsne danie obiadowe,doskonałe o każdej porze roku. ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko Zobacz więcej
Zapewne już nasi stali czytelnicy wiedzą, że na punkcie muffin, niektórzy z nas maja kota. Dawno były więc już śpieszymy nadrobić zaległości muffinowych. Dzisiaj z twarogiem, z wierzchu nie pozorne, Zobacz więcej
Artykuł Pierogi ze szpinakiem, twarogiem i serem feta pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Cienkie chrupiące ciasto na zakwasie idrożdżachze szpinakiem, twarogiem i jajkiem, które podczas pieczenia ładnie się ścina na wierzchu pizzy. Pizza w nieco zdrowszej wersji- bez kalorycznego sera, Zobacz więcej
Kolejna na blogu odsłona pierogów, moje ostatnie odkrycie, które na stałe wejdzie do domowego menu. Nie mając weny na wykorzystanie niespełna 3 opakowań świeżego szpinaku, wpadłam na pomysł zrobienia Zobacz więcej
Bardziej sycąca wersja moich ulubionych owocowych pierogów - z jagodami. Zresztą, porównanie jest może niefortunne, bo to inny styl pierogów i zupełnie inny smak. Jeśli jednak lubicie jagody i nie Zobacz więcej
Zieleń to kolor wiosny. Zielono robi się w doniczkach, zielono na drzewach i trawnikach, więc u nas zielono tez na talerzu. Wiosenne muffiny ze szpinakiem to idealna słodka przekąska na tą nadchodzącą Zobacz więcej
Pierogi z kaszą i twarogiem na słono, z dodatkiem podsmażonej cebuli, ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem to świetny sposób na włączenie kasz do codziennego menu. Dla mniej najlepsze odsmażone. Zobacz więcej
Składniki: tortilla 1 opakowanie, warzywa mrożone 1/2 opakowania, szpinak mrożony 1 opakowanie, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 6 łyżek, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny Zobacz więcej
Znudził się pstrąg wędzony, smażony lub grillowany? To może go upiec? Lekkie delikatne danie ale o wyraźnym smaku i aromacie. Doskonałe na upały jako lekki ale sycący posiłek. Drukuj Pstrąg z Zobacz więcej
Lepiąc ostatnio dużą ilość pierogów zostało mi troszkę ciasta a farszu już nie miałam. Szkoda mi było wyrzucać ciasto, więc szybko przejrzałam lodówkę. Miałam twarożek, resztkę jogurtu i dżem. Więc Zobacz więcej
Składniki na 5 sztuk naleśników z farszem: naleśniki pełnoziarniste (przepis: klik) mrożony szpinak 450 g 2 ząbki czosnku ok. 14 g 1 łyżka masła klarowanego 200 g chudego twarogu 60 g jogurtu Zobacz więcej
Pierogi to moje ulubione danie. Najbardziej lubię pierogi ruskie, a najlepsze robiła moja babcia. Do robienia pierogów podchodziłam kilkakrotnie i przeważnie lądowały w koszu. Składniki: Ciasto: 2 Zobacz więcej
Czy wiecie, że masło z powodzeniem możeciezastąpić rozgniecionymawokado? Ja uwielbiam kanapki z awokado i często po nie sięgam. Dziś polecam prosty pomysł na pyszne i zdrowe śniadanko! 1 kromka chleba Zobacz więcej
Tartaletki ze szpinakiem i twarogiem to propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Smakuje tak samo dobrze na zimno jak i na ciepło, także możecie je zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na uczelnię. Zobacz więcej
Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżki oleju 2 jajka 330 g kefiru ok 15 plasterków wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 1-2 cebule sól, pieprz, gałka Zobacz więcej
Idealne na świąteczny stół, bo bezmięsne, ale do tego takie pyszne. Często przechodząc w Tesco, nie mogłam ominąć stoiska z Fornetti. Moje ulubione to właśnie te ze szpinakiem. Jednak jak dla mnie to Zobacz więcej
Ciasto z twarogiem i malinami To ciasto z twarogiem i malinami, to trochę efekt czyszczenia lodówki Potrzebowałam spore ciasto na wyjazd – takie co się za szybko nie kończy, więc kombinowałam i Zobacz więcej
Te muffinki to właściwie mini-omleciki w foremkach. Jagodzie bardzo smakowały. Doskonałe na domówki. Składniki: 6 jaj 150 g sera feta 1 cukinia 3 garści świeżego szpinaku 2/3 szklanki startego żółtego Zobacz więcej