muffiny żytnie

Żytnie muffiny zkokosem 18 Kwiecień 2013 · - autor: Krystyna Gerc · w deser · Pyszne! Smakują jak kokosanki! Zdrowsze bez polewy ;). Jeśli zamiast masła dodasz olej będą bardziej mokre. - 1 szklanka Zobacz więcej
145 kcal Żytnie muffiny z truskawkami 200 g mąki żytniej 100 g mąki pszennej typ 650 40 g brązowego cukru + 10g waniliowego 30 ml oleju roślinnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo 200 ml mleka Zobacz więcej
Owoców jest teraz pod dostatkiem ze swoich ulubionych możecie stworzyć pyszne muffiny. Ja postanowiłam upiec muffiny pszenno-żytnie z owocami leśnymi. Polecam leśne muffiny, które pięknie się Zobacz więcej
szczególnych reguł. Jem tak jak mi brzuch podpowiada i kubki smakowe ;) A wracając do muffinów. Proste, żytnie, wegańskie. W sam raz na śniadanie lub przekąskę. Wilgotne w środku i raczej z rodzaju Zobacz więcej
szczególnych reguł. Jem tak jak mi brzuch podpowiada i kubki smakowe ;) A wracając do muffinów. Proste, żytnie, wegańskie. W sam raz na śniadanie lub przekąskę. Wilgotne w środku i raczej z rodzaju Zobacz więcej
boli, bo nie mogę się uczyć ! Tak, nadchodzi taka pora, że chcę się i uczyć.Ze mną na szczęście już jest lepiej, ale mam się na baczności i chucham na zimne. Zrobiłam w domu zapas zdrowych muffinek, Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Aromatyczne żytnie muffiny

Aromatyczne żytnie muffiny 241

0
(nie mylić z cupcakes!) ;) Składniki: 2 szklanki mąki żytniej 2 łyżki otrąb żytnich 2 łyżki brązowego cukru łyżka (sic!) sody łyżeczka soli szklanka mleka (do wyboru: maślanki, jogurtu lub mleka) 1 Zobacz więcej
zaległości w czytaniu książek, wspólnym gotowaniu, leniuchowaniu, czy po prostu rozmowach. Wiedząc, że kolejny tydzień zapowiada się intensywnie zwykle dbam o to, aby poniedziałek mnie nie zaskoczył Zobacz więcej
Zwykle piekę wszystko używając mąki pszennej. Ostatnio jednak kupiłam żytnią i tak sobie leżała. Zpomocąprzyszła mi autorka blogarelishingmealsze swoim przepisem na żytnie muffiny, który ociupinkę Zobacz więcej
Zdrowsza wersja tradycyjnych muffin – z mąką żytnią, niewielką ilością brązowego cukru, melasą (można ją zastąpić awaryjnie ciemnym miodem). Przepis pochodzi z książki „Nordic Bakery Cookbook”. Zobacz więcej
piekę muffiny. Są smaczne, szybkie i pięknie wyglądają. Przepis: (12 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki żytniej razowej 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 1,5 łyżeczki sody 1,5 Zobacz więcej
To miały być zwykłe, szare, choć zdrowsze, żytnie muffiny. Niestety ktoś miał wobec nich nieco inne plany i już przed pieczeniem uszykował lukier i brokatowe pisaki do ozdoby ciast, kupione wcześniej Zobacz więcej
tego efekty :))) Składniki na 10 muffinów: 2 szklanki mąki żytniej 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 - 2 1/2 szklanki startej Zobacz więcej
że pozostawiam Wam wybór co do użytej mąki. Ja użyłam pół na pół z żytnią pełnoziarnistą dzięki czemu były cięższe niż byłyby na samej mące pszennej. Choć moim zdaniem i tak były idealne.. :) PS. Zobacz więcej
Dziś druga wersja żytnich muffinków. Baza jest w zasadzie identyczna. Składniki (6szt.): 1 szklanka mąki żytniej 1/2 szklanki mleka + 2łyżki 3 łyżki cukru 3 łyżki oleju jajko 1,5 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
chrupiąca góra i mięciutki środek.... muffiny to najlepszy deser "zachciankowy" gotowy w 30 minut Składniki 2 jajka szklanka mąki pszennej szklanka mąki żytniej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka Zobacz więcej
Trochę się obawiałam razowych muffinów, zupełnie niesłusznie. Są pyszne, miękkie (to zapewne zasługa oleju) . Następnym razem zrobię bez grama maki pszennej J 1 szklanka mąki żytniej razowej Pół Zobacz więcej
Słodka babeczka na rozpoczęcie weekendu. Słodka babeczka razy trzy, do tego filiżanka kawy. Słodka babeczka w marchewkowych klimatach. Słodka babeczka, żytnio-razowa, a więc nie tylko słodka, ale i Zobacz więcej
Moje pierwsze żytnie muffiny. Mięciutkie, pachnące imbirem i cynamonem . Po prostu genialne Z poniżej podanych składników upiekłam 15 sztuk. składniki suche: 250 g mąki żytniej pełnoziarnistej 2 Zobacz więcej
Kolejne muffiny tym razem żytnie razowe z dodatkiem jabłek i z sosem jogurtowym. Delikatne mięciutkie lekko słodkie. Składniki: 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka mąki żytniej razowej 1,5 łyżeczki Zobacz więcej