muhammara

Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Muhammara

Muhammara 51

1
Ostra pasta, polecana do wszystkiego, wspaniale zastępuje ketchup w daniach z grilla. :-) Muhammara 6 lekko ostrych papryk 1 papryczkanaprawdęostra, np. chilli spora garść łuskanych orzechów Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Muhammara

Muhammara 152

0
Muhammara Jak już pewnie zauważyliście uwielbiamy bliskowschodnią kuchnię. Wszystkie sosy, dipy, przekąski czy sałatki z tamtego regionu są bliskie naszemu sercu. Niektóre z nich modyfikujemy na nasze Zobacz więcej
Kinga
Kinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia obłędnie zdrowa
Muhammara

Muhammara 95

0
Muhammara Przy takich moich upodobaniach oczywistym było, że, gdy zrobię muhammarę, to przepadnę. Ba, oczywiste to było, gdy tylko przeczytałam listę składników. Zrobiłam, przepadłam. I robiłabym Zobacz więcej
Joanna Zawalska
Joanna Zawalska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Om Naturae
Muhammara

Muhammara 113

3
Muhammara to przepyszny dip na bazie pieczonej papryki i orzechów włoskich wywodzący się z Syrii. Jest szybki w przyrządzeniu i uzależniający. Z pewnością wpisze się w nasze menu na stałe! Podaje się Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Muhammara

Muhammara 127

0
odstawić pastę na kilka godzin, żeby wszystkie składniki zdążyły zawrzeć bliższe znajomości. Potem - jak to w życiu - zostaje już tylko konsumować. Pastę można doprawić sokiem z granatu. Serwować ze Zobacz więcej
mlodaweganka
mlodaweganka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne ekscesy
Muhammara

Muhammara 174

0
kminku z czosnkiem.To jedna z kombinacji smakowych, które poznałam i polubiłam w toku moich eksperymentów z dietą wegetariańsko-wegańską. I zastanawiam się, jak mogłam przeżyć tyle lat w Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Muhammara

Muhammara 68

0
Kulinarny aforyzm : Herbatę pije się, by uciszyć zgiełk świata. Tien Yiheng Przepis znaleziony na tej stronie. Ja podałam pastę z nachosami, ale świetnie smakuje również ze świeżą bagietką. Składniki: Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Muhammara

Muhammara 71

0
Pasta do pieczywa rodem z Syrii. W oryginale zawiera bulgur, sfermentowane papryczki z Aleppo (piekielnie, ale to piekielnie ostre) i melasę z granatu, mój przepis jest nieodległy, za to dostosowany Zobacz więcej
Muhammara to dip/sos pochodzący z Aleppo w Syrii, spożywany na Bliskim Wschodzie oraz w niektórych krajach Azji Centralnej. Ze względu na tak szeroki obszar geograficzny na którym występuje, istnieje Zobacz więcej
W zeszły weekend pisałam, że mam nowy kanapkowy hit - pastę muhammara, której próbowałam w Hamsie. Skoro smakowało mi, to postanowiłam zrobić własną. Na szczęście internet okazał się być pomocny. Zobacz więcej
. To kolejne wcielenie zmiksowanych, pieczonych warzyw z przyprawami. Tym razem głównymi bohaterkami są czerwone papryki i orzechy włoskie. Nie mniej ważna jest jednak melasa, któranadaje całości Zobacz więcej
i kolorowe. Znamy już dwie pasty o którym mówi cały świat . Hummus i Baba Ghanoush. Bez nich życie było by smutne. To tej dwójki dochodzi kolejna pasta, tym razem z pieczonej papryki. Muhammara to Zobacz więcej
, pasty i mazańce są idealne na lekkie kolacje. Muhammara 4 czerwone papryki pół szklanki orzechów włoskich 1 łyżeczka kuminu 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka syropu z granatów pół łyżeczki Zobacz więcej
pastę z pieczonej czerwonej papryki. Hummus, muhammara, babaganoush (przepis już niedługo!), pasty z soczewicy, fasoli i innych roślin strączkowych. Czasami żałuję, że nie znałem ich wcześniej i Zobacz więcej
Muhammara - pasta z papryki i orzechów włoskich - Lazy Cat Kitchen strona główna przepisy wszystkie przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy podstawowe o Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję wspaniały dip z grillowanej papryki i włoskich orzechów zwany muhammara. Dip pochodzi z kuchni arabskiej i jest nieodzowną przystawką w arabskim bufecie, tak zwanym meze. Dip Zobacz więcej
Muhammara to rewelacyjny dip pochodzącyzkuchni syryjskiej, występujący także w kuchni libańskiej. W kuchni tureckiej nosi nazwę acuka. Podstawowymi składnikami są: czerwona papryka, mielone orzechy Zobacz więcej
Muhammara to pyszny dip z pieczonej czerwonej papryki i orzechów. Wywodzi się z kuchni syryjskiej, ale znany też w kuchni libijskiej. Ja o jej istnieniu dowiedziałam się z niezwykle "lotnego" filmu Zobacz więcej
Muhammara to popularna na bliskim wschodzie pata z pieczonej papryki, orzechów włoskich, z dodatkiem melasy z granatów. Ponoć wywodzi się z Syrii, ale chętni spożywana jest w wielu innych państwach. Zobacz więcej
baba ghanoush. Baba ghanoush to pasta z pieczonego bakłażana, która podobnie jak muhammara i hummus, wywodzi się z bliskiego wschodu, a konkretnie z rejonu Egiptu, Syrii, Libanu i Izraela. Wygląda Zobacz więcej