Przepis na mule po marynarsku

Mule po marynarsku Gdzie skieruję pierwsze kroki po przyjeździe do Włoch? Zawsze do ristorante, gdzie serwują cozze e vongole alla marinara. Moje ulubione danie włoskiej kuchni to małże po marynarsku. Zobacz więcej
Mule po marynarsku, to klasyczny, najprostszy i najbardziej znany przepis na mule. Świeże małże /mule / omułki duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli, natki pietruszki i świeżego tymianku. Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 200

25 11 2012 Kiedy byłam latem w Normandii, dostałam od znajomych świetną francuską książkę kucharską „Prawdziwa kuchnia naszych babć ” ( można ją zobaczyć tutaj ). Postanowiłam robić co jakiś czas Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 143

Mule po marynarskuto klasyk, dlatego przepisu nie mogło zabraknąć na blogu.Świeże małże duszone w białym winie, z dodatkiem masła, cebuli... zobacz › Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 341

Przepis namałże pochodzi z książki Gordona Ramsaya Kuchnie świata. Moją wielką pasją, poza gotowaniem,są podróże, które pozwalają poznać nie tylko nowe miejsca, ale także nowe smaki. Mule po Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 96

Mule po marynarsku (mule a’la marinara ) to klasyczny i najpopularniejszy przepis na przygotowanie małży … duszone w białym winie z dodatkiem masła, cebuli i świeżej natki pietruszki … podawane z Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
MULE PO MARYNARSKU

MULE PO MARYNARSKU 96

Jak ja lubię mule! Nawet Mój K. stał się ich fanem, odkąd pierwszy raz mu je podałam;) Najbardziej lubimy je w sosie na bazie śmietanki, białego wina, kremówki i pomidorów (klik). Tym razem jednak Zobacz więcej
Mule po marynarsku to swego rodzaju klasyka. Najprostszy, a przy tym niezawodny przepis, z którym poradzi sobie każdy. Gdy przygotowywałam mule pierwszy raz, byłam pełna obaw i wątpliwości: czy Zobacz więcej
Jeżeli chce się kupić coś naprawdę fajnego i świeżego, często każdy dzień tygodnia oznacza inne zakupy. Świeże ryby we czwartki, owoce morza w środy, najlepsze mięso u pani na bazarku w Zobacz więcej
Mule po marynarsku(moules marinières)to bardzo proste normandzkie danie, które przyrządzić można w ok. pół godziny. Najwięcej czasu zajmuje oczyszczenie skorupiaków. A potem to już tylko parę minut Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 1085

Najlepsze mule są w skorupkach ,niestety dostałem tylko mrożone bez skorupek. Kuchnia prowansalska. Składniki 1 kg małży (najlepiej w skorupkach ,wtedy 1,5 kg) 4 szalotki 50 g masła 1 ,5 szklanki Zobacz więcej
Jakiś czas temu obiecałem, że wstawię przepis na mule po marynarsku… W Lidlu pojawiła się ciekawa oferta więc udałem się na łowy. Biorąc pod uwagę energię życiową osób zdecydowanie ode mnie starszych Zobacz więcej
JoannaLange
JoannaLange Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
...to na języku
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 244

Mule, czyli niewielkie małże zwane też omułkami jadalnymi doskonale komponują się z białym winem i nie wymagają długiego gotowania. Są idealne na letnią kolację we dwoje... Składniki na kolację dla 2 Zobacz więcej
Ahoj morskie wilki! Pamiętacie, że w czwartki na burczymiwbrzuchu królują obiady? W dzisiejszym jadłospisie szef kuchni poleca mule po marynarsku. Może się wydawać, że to skomplikowane danie, ale tak Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Mule po marynarsku

Mule po marynarsku 114

Klasyczny i niezawodny przepis na małże duszone w białym winie z dodatkiem masła, cebulki i natki pietruszki. Podawane najczęściej z chrupiącą bagietką. Znane głównie we Włoszech (Cozze alla marinara) Zobacz więcej
Mule po marynarsku, moules à la marinière (po francusku), czy z włoskiego cozze alla marinara to chyba najbardziej klasyczny, najpopularniejszy i moim zdaniem jeden ze smaczniejszych sposobów na Zobacz więcej
Uwielbiam owoce morza pod każdą postacią. Ten przepis jest leciutko przeze mnie zmodyfikowany, aby był lepszy niż oryginał :-) Jest to najprostszy tradycyjny przepis na małże. Prosty jak budowa cepa. Zobacz więcej
Przepis na te małże przywiózł mój szwagier z jednej ze swoich podróży do Francji, a dokładniej z Alzacji. Podawane są z frytkami lub świeżym pieczywem, najlepiej jeszcze gorącą bagietką. Powiem Zobacz więcej
Moules marinières, czyli mule w białym winie. Cudownie proste danie rodem z Francji. Moules frites to absolutna urlopowo-wakacyjna klasyka, ulubiona przez turystów chyba wszystkich nacji. To także Zobacz więcej
Oto najprostszy i, moim skromnym zdaniem, najlepszy sposób przygotowania muli. Składniki na 2 osoby: mule: 1 kg cebula, najlepiej szalotka: 3 zielona pietruszka: duża garść białe, wytrawne wino: 1 Zobacz więcej