mun

Kulinarny Zenit
Kulinarny Zenit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarny Zenit
Grzyby mun

Grzyby mun 239

0
Grzyby mun stosowane są głównie w kuchni Chińskiej. Prześliczne, suszone są czarne, błyszczące jak smoła z jednej strony, z drugiej misiowate, milutkie o jasnym biało- szaro- kremowym kolorze. Do tego Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Smażone grzyby mun

Smażone grzyby mun 188

0
Taką przystaweczkę uwielbiam i trudno mi się jej oprzeć. Nigdy nie wymyśliłem, z czym by można podać takie grzyby mun, bo zawsze znikają, zanim o tym pomyślę :-) Składniki - 250 g grzybów mun, Zobacz więcej
Nawiązując do postu który pisałam jakiś czas temu. Znaleźliśmy ucho bzowe! Nazbieraliśmy, wyczyściliśmy i zamroziliśmy. Rosły sobie na drzewie u babci w zarośniętym sadzie. Mamy własne Polskie grzybki Zobacz więcej
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
. Grzyby Mun zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut pod przykryciem-wystudzone pokroić w paseczki. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,każdy arkusz osobno,aby się nie skleiły. Jak będzie elastyczny Zobacz więcej
Zastanawiałam się, co przygotować na świąteczny obiad. Wiedziałam, że będzie to pieczeń, ale długo szukałam inspiracji na jej przygotowanie. To trochę przewrotna propozycja na przepis, ponieważ Zobacz więcej
efu7
efu7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Ewolucje
Sałatka z grzybami mun

Sałatka z grzybami mun 768

0
Dziś przepis na sałatkę przygotowaną wczoraj przeze mnie na spotkanie z koleżankami :) Sałatka nieco orientalna, bardzo prosta i dość szybka w przygotowaniu. Jednocześnie w miarę lekka, dobra na upał Zobacz więcej
wiem czym.Coś powstało,coś dobrego i tak naprawdę myślę,że dość neutralnego,bo ani nie za słodkiego,ani nie za ostrego i nie za...grzybowego,bo muny też jakieś mało munowe ;) Wszystko to trzeba by Zobacz więcej
Jak się czujecie po świątecznym obżarstwie ? A może nie objedliście się aż nadto ale macie ochotę na zmianę smaku ? Co powiecie na kulinarną wycieczkę ? Zapraszam Was dziś na azjatyckie śniadanie. A Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Soba, miso, mun

Soba, miso, mun 44

1
uśmiechniętych reniferów i połyskliwych gwiazdeczek. W zamian za to, proponuję szybki makaron w azjatyckich klimatach. Makaron soba z pastą miso, grzybami mun i kurczakiem: 1 paczka makaronu soba, 2 Zobacz więcej
Wydawnictwo: Słowo/Obraz Terytoria Data wydania: 2007 Format : Książka Ilość stron: 304 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin, Matras ,,Lalka" to powieść fantastyczna Alisy Mun z 2005 roku. Zobacz więcej
tastegoodplace
tastegoodplace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Good Place
Tod Mun Pla

Tod Mun Pla 47

0
Na dobry poczatek coś z kuchni tajskiej – mój ostatni eksperyment – ostre kulki rybne z sałatką z ogórka (po tajsku – tod mun pla). At the beginning something good from Thai cooking – my latest Zobacz więcej
Grzyby mun zalać wrzątkiem, zostawić na kilka minut aż napęcznieję, potem przecedzić i pokroić w mniejsze kawałki. Do garnka z wodą wrzucić grzyby, odcedzoną kukurydzę, bambus,vegetę,pokrojone drobno Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 50 g słoniny 100 g kości wołowych 100 g kości wieprzowych 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 cebula mała 1 łyżeczka ziarenek kolendry 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ząbków Zobacz więcej
A to trochę inna wersja popularnego barszczu białego :) Składniki : około 1,5 l bulionu warzywnego zakwas żurkowy z butelki biała kiełbasa 3 ugotowane jajka na twardo 3 ziemniaki, Zobacz więcej
Dzisiaj dość przewrotnie, gęsie żołądki w wersji azjatyckiej, ostro doprawione z chrupiącymi grzybami mun, dosmaczone kolendrą i sosem ostrygowym. Do przygotowania dania dla 2 osób potrzebuję: 400 Zobacz więcej
To już ostatni etap mojej przygody z kaczką. Po udkach i rosole przyszedł czas na najlepszą część, czyli piersi. Zdecydowałam się przygotować je z grzybami mun. Składniki na porcję dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
kilka grzybów mun pół szkl fasoli mung 300 g mięsa z udźca indyka pół cebuli 3 ząbki czosnku pół brokuła sól pieprz pół łyżeczki imbiru przprawa turecka lub zioła chińskie chili w płatkach olej do Zobacz więcej
W grzybach mun zakochałam się będąc w Chinach. Te przepyszne, azjatyckie grzyby często stanowią podstawę wielu potraw, zwłaszcza wegetariańskich. Jedno z moich ulubionych połączeń to grzyby mun w Zobacz więcej
Lubię go robić szczególnie wtedy, gdy zostaje nadmiar ryżu z poprzedniego dnia. Jest łagodny, słodko-słono-ziołowo-grzybowy, idealnie się komponuje z ostrymi daniami kuchni dalekowschodniej. Składniki Zobacz więcej