mus z wątróbek

Kasiek
Kasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam...
Mus z gęsich wątróbek

Mus z gęsich wątróbek 290

0
Kolejne danie z gęsinowych warsztatów. Do zrobienia tego musu nie potrzeba wiele, a jego smak pozytywnie was zaskoczy :) I nie mówcie, że nie lubicie wątróbki - najpierw spróbujcie :) Wątróbki Zobacz więcej
Przepis na te małe, zgrabne przekąski miałam dodać przed świętami ale jakoś nie wyszło. Pomyślałam jednak, że nie tylko na święta można je przecież przyrządzić. Sobotni wieczór w domu z drugą połową Zobacz więcej
Crostini na śniadanie lub ciepłą przekąskę w czasie dnia to zawsze dobry pomysł.Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu Zobacz więcej
Crostini na śniadanie lub ciepłą przekąskę w czasie dnia to zawsze dobry pomysł.Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu Zobacz więcej
Składniki: 200gr wątróbek 1 płaska łyżeczka soli 200gr roztopionego, gorącego masła 2 jajka 2 liście laurowe 50gr cebuli 2 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 100ml wina Port 50ml wina białego Zobacz więcej
Skalna inspiracja . przepis na dwie porcje 400 gram wątróbki drobiowej 400 gram selera 4 łyżki śmietany kremówki 3 sztuki mini kukurydze 2 mini marchewki kilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszki Zobacz więcej
Kolejnym wyzwaniem kulinarnym, które przede mną postawiono były muszle conchiglioni. Raz już miałam styczność z tym produktem, dawno temu, pamiętam, że faszerowałam je ricottą. Nie były najlepsze, ale Zobacz więcej
Mus z wątróbek jest nieprzewidywalny. Elegancka, lekka i szybka wersja delikatnego pasztetu. Może być na słono z tymiankiem, brandy lub w towarzystwie słodkiego sosu. Podawany zaraz po Zobacz więcej
Mus z wątróbek i jabłuszka podlanychlustem najlepszego wina od Meo Camuzet z Winoblisko jest obłędnie doskonały. Po pierwsze dzięki aksamitnej konsystencji, po drugie dzięki aromatowi jabłka i wina i Zobacz więcej
malej kuchni. Robię zamiast tego pasztet w formie musu. Przygotowuje się go o niebo szybciej i z mniejszej ilości składników. Zaś ze sprzętów wystarczy patelnia i blender. Mus z kurzych wątróbek Zobacz więcej
Niby pasztet, ale jednak nie. Robi się go szybko, sprawnie i jest z samych wątróbek. Jest świetny – pyszny, pachnący ziołami, lekki. Dobrze rozsmarowuje się go na chlebku. Uiwielbiam go z dobrą Zobacz więcej
Szukam połączeń, kontaminacji, splotów smaków i zestawień pozornie niezestawialnych. Potrzebujesz: 400 g wątróbki drobiowej 1 czerwonej cebuli 250 g kuskusu 100 g jagód 3 łyżek serka mascarpone Zobacz więcej
Mus z drobiowej wątróbki na pszennej grzance Mus z drobiowej wątróbki na pszennej grzance polecam wszystkim, którzy mają ochotę na nieskomplikowaną a zarazem niebanalną przekąskę o wyrazistym smaku. Zobacz więcej
francuskie można z powodzeniem zastąpić ptysiami, bułeczkami czy bagietką. Przystawka ta nie wymaga wielkich umiejętności, a smak na długo pozostaje w ustach. Składniki na 1 osobę 100 g ciasta Zobacz więcej
I drugi pomysł na wątróbkę. A właściwie na wykorzystanie i połączenie trzech składników: wątróbki, szpinaku i pomarańczy. Wątróbka wieprzowa na musie szpinakowo-groszkowym pod pierzynką pomarańczową. Zobacz więcej
się po prostu kupić tej odrobiny, tylko całą butelkę trzeba. Ale to wcale nie głupi pomysł kupić i mieć ją do kuchennych celów. Ponieść koszty raz i cieszyć się efektami. A efekt? Podobnych musów Zobacz więcej
UWAGA UWAGA! Zazwyczaj wszystkich zachęcam do wchodzenia na naszego bloga i korzystania z przepisów. Dziś jednak przeciwnikom wątróbki ( szczególnie o słabych nerwach) radzę natychmiast wyłączyć Zobacz więcej
Niedawno zrobiłam parfait z wątróbki drobiowej, a do niego konfiturę z czerwonej cebuli. Całość podawałam na zapieczonej bagietce. Dziś przedstawiam inny sposób połączenia i zaserwowania musu z Zobacz więcej