muscat

Terrine de foie gras au confit d’oignons et muscat de Baumes de Venise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dżemdżus
Zupa z dyni Muscat de Provence

Zupa z dyni Muscat de Provence 82

Sezonowo i lokalnie to bardzo dobry pomysł na dobór produktów, ale czy to powinno nam wystarczyć? Do 100 km od miejsca zamieszkania nie dostałabym ryby morskiej, niektórych owoców czy nawet pieprzu. Zobacz więcej
Znudziła się Wam już dynia? Mi nadal nie i przetwarzam ją na coraz to nowe sposoby. Jej odmiany różnią się nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem, aromatem i konsystencją; to jest wyzwanie! Zobacz więcej
Na straganach w okresie zimowym królują dwa rodzaje dyń. Olbrzymi Muscat de Provance i piżmowa. Piżmową lubię pieczoną natomiast Muscat wybitnie do dań gotowanych. Krem wzbogaciłem pomarańczą, mlekiem Zobacz więcej
Barquette d'endive au raisin muscat confit - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer Zobacz więcej
Poulet aux épices orientales, confit de raisin muscat INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 poulet de 1kg 200 une grappe de raisin muscat mélange d'épices orientales huile d'olive 20 g de beurre 1 Zobacz więcej
Dzień trwa 10 godz. 33 min i jest dłuższy od najkrótszego o prawie 3 godziny…! Każdego dnia coraz więcej światła! Poranną kawę przygotowuję po odsunięciu rolety nie zapalając lampki nad szafką. Taka Zobacz więcej
Muscadet – co to jest? Muscadetto francuskie białe wytrawne wino z Doliny Loary, wytwarzane ze szczepu Melon de Bourgogne (Melon Blanc), szerzej znanego – od nazwy wina – właśnie jako Muscadet. To nad Zobacz więcej
Kolejna odsłona podróży winno–kulinarnej z doskonałymi, alzackimi winami to orzeźwiająca sałatka owocowa w sam raz na upalne dni. Podana ze wspaniałym, wytrawnym winem Muscat Michel Frantz, który jest Zobacz więcej
Ostatnio stwierdziłam, że chyba mam robaki ;), ciągle mnie nosi i nie potrafię powstrzymać się przed kolejnymi wypadami za miasto. Weekend w całości spędzony w domu jest weekendem straconym, a co Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Muscadet na gorące dni

Muscadet na gorące dni 34

Euro 2016 we Francji wchodzi w decydującą fazę. Dziś jest sobota za oknem dobrze ponad 30 stopni, w mieszkaniu zresztą podobnie. Do meczu Polska – Szwajcaria jeszcze kilka chwil. Gorąco obezwładnia. Zobacz więcej
Porządne wino w rozsądnej cenie Temat dzisiejszych Winnych Wtorkówzaproponowali autorzy bloga Winne Przygody. Do kieliszków trafiły Muscadety. Jak czytamy na Winicjatywie, w swojej marketowej postaci Zobacz więcej
Duże upały chwilowo za nami. Było tak ciepło, że rozpalanie grilla (i stanie przy nim) byłoby naprawdę dużym wyzwaniem. Na szczęście najbliższy weekend zapowiada się znacznie lepiej (i nieco Zobacz więcej
Pomidorowa tradycyjna u mnie w domu zawsze była z ryżem i zawsze robiona na przecierze pomidorowym i na bulionie drobiowym. Może dwa razy w życiu zrobiłem taką pomidorową z bardzo tradycyjnej, domowej Zobacz więcej
Wino, które z jednej strony niczym nie zachwyciło z drugiej było idealnym uzupełnieniem kolacji. Mowa o Château de La Gravelle Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2011 z Marks&Spencer. Niektórzy Zobacz więcej
Strasznie trudno było mi nazwać to danie, bo samo określenie „cobbler” może nie dla wszystkich być oczywiste. A chodzi o owoce przykryte porcją ciasta (w tym wypadku dość wyjątkowego, bo Zobacz więcej
Coraz częściej goszczący u nas serek mascarpone doskonale nadaje się do ciast, kremów i deserów. Weronika Proponuje wam deser z galaretką, kremem z mascarpone i musem z kiwi i pomarańczy. Co Wy na Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italiano Składniki dla 4 osób/ Ingredients (serves 4)/ Ingredienti per 4 persone: 150 g fasoli np. kolorowej/ 5 oz small beans/ 150 g di fagioli (borlotti, Zobacz więcej
watch yo plate
watch yo plate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
watch-yo-plate
zacusca

zacusca 171

Tak w Rumunii robi się good slow vegan food. Nawet nie trzeba specjalnie zwalniać tempa, pieczenie bakłażana absolutnie to wymusza. Zacusca [zakuskę] można przygotować na wiele sposobów, choć Zobacz więcej
Wszyscy chyba wiemy, że bezy i maliny to połączenie idealne. Słodkie, chrupiące bezy idealnie komponują się z kwaskowymi malinami i sosem malinowym. Dlatego też tak często do niego sięgamy. Tym razem Zobacz więcej