muscat de provence

Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dżemdżus
Zupa z dyni Muscat de Provence

Zupa z dyni Muscat de Provence 77

Sezonowo i lokalnie to bardzo dobry pomysł na dobór produktów, ale czy to powinno nam wystarczyć? Do 100 km od miejsca zamieszkania nie dostałabym ryby morskiej, niektórych owoców czy nawet pieprzu. Zobacz więcej
Jus de carottes bio et safran de Provence - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej
Quand le soleil te fait le faux bon tu te prépare des amuses bouche en forme de soleil et tu te régale !!! #alarecherchedusoleilperdu #provence #tempspourri ...... #entreamis #moments #lavieestbelle Zobacz więcej
Dzień trwa 10 godz. 33 min i jest dłuższy od najkrótszego o prawie 3 godziny…! Każdego dnia coraz więcej światła! Poranną kawę przygotowuję po odsunięciu rolety nie zapalając lampki nad szafką. Taka Zobacz więcej
Tarte soleil de Provence - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
Terrine de foie gras au confit d’oignons et muscat de Baumes de Venise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Zobacz więcej
PKarolina
PKarolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cukrem pudrem posypane
de volaille

de volaille 36

Pyszne i soczyste kotleciki z kurczaka, które swoją soczystość zawdzięczają masłu. Odmiana od tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. 2 piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) Zobacz więcej
Poulet aux épices orientales, confit de raisin muscat INGREDIENS: (pour 4 personnes) 1 poulet de 1kg 200 une grappe de raisin muscat mélange d'épices orientales huile d'olive 20 g de beurre 1 Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Noël en Provence

Noël en Provence 5

Noël en Provence - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Zobacz więcej
Hajduczek
Hajduczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hajduczek naturalnie
Ocet malinowy de lux

Ocet malinowy de lux 68

Ocet malinowy to świetny domowy wyrób, który – podobnie jak inne octy – właściwie robi się sam. Gotowy ocet malinowy możesz wykorzystać do doprawienia dowolnej sałatki, najlepiej takiej z udziałem Zobacz więcej
Przewodnik po Prowansji kupiłam na drugi dzień po powrocie z Toskanii w 2002 roku (czyli przed erą „Pod słońcem Toskanii”, kiedy to Toskania była jeszcze czysto włoska, nieskażona cudzoziemcami Zobacz więcej
Blinis de pommes de terre - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
kocie lakocie.pl
kocie lakocie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocie Łakocie
Pastéis de nata

Pastéis de nata 76

Pastéis de nata to portugalskie tarty budyniowe. W zasadzie są one zwykle wielkości muffinek, ale dzisiaj w mojej kuchni (razem z rodowitą Portugalką) stworzyłyśmy wersję większą – w formie dużej Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Hiszpańska tortilla de patatas

Hiszpańska tortilla de patatas 37

Składniki: 3/4 kg ziemniaków 1 duża cebula 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka czosnku w płatkach sól, pieprz 5 jajek Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Ugotować na półtwardo. Cebulę … Zobacz więcej
zadanie-gotowanie
zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zadanie-gotowanie
Pasteis de Nata.

Pasteis de Nata. 87

Najsłynniejsza słodka przekąska Portugalii jest znana pod nazwą pasteis de Belem, ale prawo do jej używania ma tylko jedna cukiernia. Dlatego funkcjonuje również drugie, równie popularne określenie, Zobacz więcej
Les gambas à la plancha ce soir car j'adore ça. Juste marinées avec l'huile d'olive, gingembre frais, sel, poivre, paprika fumée et piment. #gambasalaplancha #provence #yummy .... #entreamis #moments Zobacz więcej
Dzień trwa 10 godz. 33 min i jest dłuższy od najkrótszego o prawie 3 godziny…! Każdego dnia coraz więcej światła! Poranną kawę przygotowuję po odsunięciu rolety nie zapalając lampki nad szafką. Taka Zobacz więcej
Légumes de printemps rôtis - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Waterzoï de dinde

Waterzoï de dinde 11

Waterzoï de dinde - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Blanquette de veau

Blanquette de veau 50

ViveLaCuisine • Blanquette de veau à l’ancienne Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE Zobacz więcej