muszelki nadziewane szpinakiem

Z nadziewaniem makaronu zawsze jest sporo zabawy, ale zdecydowanie warto. Danie złożone z makaronowych muszelek z pysznym nadzieniem pięknie prezentuje się na talerzu. Idealnie nadaje się na obiad jak Zobacz więcej
Chyba każdy tak ma, że jak w dzieciństwie coś mu nie posmakowało to później ciężko mu się do danej potrawy przekonać. Jako małe dziecko bałam się tej "zielonej papki", no bo jak to wygląda? Okropnie! Zobacz więcej
makaron muszle gotujemy wg zaleceń na opakowaniu i nadziewamy szpinakiem (użyłam mrożonego ze śmietaną do którego wycisnęłam 2 ząbki czosnku), smażonymi pieczarkami z cebulą i szynka pokrojona w Zobacz więcej
nie był dla niego szczególnie atrakcyjny. Czy tylko ja uwielbiam smak razowych makaronów i to niezależnie czy są z mąki żytniej, pszennej, orkiszowej lub mieszanek albo z dodatkami np. quinoa, gryki… Zobacz więcej
Muszelki nadziewane szpinakiem i serem feta o dość intensywnym czosnkowym smaku. Obecność sera feta eliminuje konieczność dodatkowego doprawiania potrawy solą, więc jedyną używaną przyprawą jest Zobacz więcej
Składniki: 250g makronu muszelki 300 g szpinaku mrożonego szklanka śmietany 3 ząbki czosnku 10 dag sera żółtego przyprawy: sól, pieprz 1 łyżka masła Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na Zobacz więcej
nagrzewamy do 210 stopni. Na dno formy żaroodpornej wylewamy sos. Muszelki nadziewamy farszem szpinakowym. Na wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy bez przykrycia przez około 15 minut. Zobacz więcej
400 gram makaronu muszelki 20 dkg szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku 1 pomidor duży 10 pomidorków koktajlowych 1 cukinia mała 1 papryka 5 plasterków szynki suszonej domowej 2 papryczki chili 4 gałązki Zobacz więcej
z kurczaka 100 ml śmietanki 18% 20 dużych muszelek makaronowych sól, czosnek granulowany olej z cytrynowo-bazyliowy Na oleju podsmażamy przyprawionego, pokrojonego w drobną kosteczkę kurczaka. Gdy Zobacz więcej
Zapiekane muszle makaronowe – fajna kolacja lub przystawka. Nadzienie można zrobić przeróżne – ja użyłam kurczaka ,sera ricotta i szpinaku, wyszło genialnie. składniki: Przepis na 12 muszelek dla 3 Zobacz więcej
Szpinak i botwinka w muszelkach Botwinka i szpinak, czyli moja ulubiona para, szczególnie o tej porze roku! Łączę je jak tylko mam taką możliwość. W każdej muszelce znajduje się kawałeczek kurczaka, Zobacz więcej
solą i pieprzem. Pod koniec dodaję mascarpone, mieszam aż powstanie kremowa masa szpinakowa. Ugotowany lekko ostudzony makaron nadziewam farszem szpinakowym. Na wierzch każdej muszelki kładę kawałki Zobacz więcej
Niby nic takiego a jednak smakuje świetnie. Przez mojego A. nazwane dziełem sztuki. Nie są skomplikowane w przygotowaniu, wystarczy tylko kilka składników, a mamy pyszny obiad. Zawsze wychodziłam z Zobacz więcej
W muszlach zakochałam się od razu jak tylko je zobaczyłam. Prezentują się tak ładnie, że nie można ich nie przyrządzać, a że w domu również je polubili bo z mięskiem rzecz jasna to robi się je Zobacz więcej
Makaronowe muszle jadłam już w poprzednim tygodniu ale muszę napisać, że uwielbiam szpinak więc smak tego dania pozostał do dziś. Wiecie co mam w kuchennym zlewozmywaku? szpinak! znowu szpinak ktoś by Zobacz więcej
minut. Najpierw gotujemy makaron al dente. Ugotowany przekładamy do żaroodpornego nasmarowanego oliwą naczynia. Nie nakładając muszli na siebie. Potem smażymy cebulkę i mięso pod koniec dodając Zobacz więcej
Pyszny pomysł na zimną przystawkę lub kolację. Muszle makaronowe (conchiglioni) to doskonała baza do przygotowywania dań zarówno na ciepło, np. zapiekane w sosie pomidorowym, ze szpinakiem czy różnymi Zobacz więcej
Nadziewane muszle makaronowe to moje ukochane danie. Kocham je w wersji z 4 serami, czasem nadziewam je tuńczykiem z awokado, czasem pieczarkami i serem pleśniowym. Tym razem postawiłam na klasyczne Zobacz więcej
Propozycja nie tylko dla wegetarian. Jest prosto, smacznie, na możliwości każdego :) Takie muszelki pasują zarówno na obiad, jak i na przystawkę. Są niezwykle aromatyczne! Składniki: - 10 muszli Zobacz więcej
Kocham makarony ale to rzecz wiadomo każdemu, niestety ubolewam zawsze gdy niemogędostać makaronu razowego w postaci Cannelloni lub tychdużychmuszelek..no ale cóż 4 rurki nie zaszkodzą chyba nikomu, Zobacz więcej