muszle w sosie pomidorowym

To pewnie ta pora roku sprawia, że już w pracy zastanawiam się jaki makaron zjem dzisiaj :) Generalnie zadowala mnie zwyczajnie ugotowany al dente z dodatkiem oliwy z oliwek ale wczoraj zrobiłam coś Zobacz więcej
Śliczne danie, no popatrzcie sami na zdjęcia! Jeśli chcecie podać coś, co nie tylko będzie poezją w ustach, ale również na talerzu to może wypróbujecie te delikatne muszle makaronowe wypełnione Zobacz więcej
pieprzem. Pomidory mieszamy z 1 łyżką oliwy z oliwek, przeciśniętym przez praskę 1-2 ząbkiem czosnku, doprawiamy bazylią, solą oraz pieprzem. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego lub dzielimy Zobacz więcej
To danie polecam na niedzielny obiad. Nie jest trudne i długie w przygotowaniu a wygląda i smakuje bardzo dobrze. Ser mozzarella można zamienić na camembert. W wersji wegetariańskiej używamy Zobacz więcej
Muszle z mozzarellą w sosie pomidorowym Nadzienie: 15 muszli makaronowych conchiglioni 1/2 kulki sera mozzarella 150 g serka ricotta 2 pełne łyżki sera mascarpone 1/3 szklanki tartego parmezanu 1 Zobacz więcej
, pieprzem i sokiem z cytryny , wrzucić usmażoną cebulkę wymieszać . Sos pomidorowy: 1 cebula olej rzepakowy puszka pomidorów sól pieprz Cebulkę zeszklić na oleju , wlać pomidory z puszki , doprawić Zobacz więcej
Idealne jako przystawka lub samodzielne danie- muszle z nadzieniem serowym w sosie pomidorowym. Polecam:) Farsz: 250 gram sera ricotta 150 gram mascarpone 1 kulka mozzarelli- starta na dużych oczkach Zobacz więcej
zeszkli dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut. Liście jarmużu rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa. Wlewamy pomidory z puszki, dodajemy bazylię, zioła prowansalskie, pieprz, sól i dusimy ok. Zobacz więcej
Nadziewane muszle świetnie spisują się jako przystawka na różnego rodzaju przyjęciach. Można je faszerować dowolnymi składnikami, a za każdym razem powstanie nam inne danie. Dziś podaje przepis na Zobacz więcej
Składniki na 2-3 porcje: • 13 muszli makaronowych (conchiglioni) Nadzienie: • 1/2 kulki mozzarelli • 150 g serka ricotta (twarożku) • 2 pełne łyżki mascarpone ( ja nie użyłam- dodałam za to śmietanki Zobacz więcej
Fileciki anchois w sosie pomidorowym są całkowicie nie wyczuwalne ale nadają mu głębię. Musicie wypróbować. Składniki: 200g makaronu muszle 250 g sera ricotto 1 szklanka tartego żółtego sera 1 kula Zobacz więcej
« Konfitura z czerwonej cebuli Muszle nadziewane serami w sosie pomidorowym Od dawna zalegająca paczka muszli makaronowych na tyle mnie denerwowała, że wreszcie się za nią wzięłam. Muszle wypadało Zobacz więcej
Witajcie Kiedy w kuchni zaczynają powstawać problemy z produktami i sprzętem my zaczynamy kombinować. I z takich kombinacji powstają czasem zaskakująco dobre potrawy z rzeczy, które akurat mamy pod Zobacz więcej
o podgotowaniu makaronu, nie będzie wtedy wysuszony po zapiekaniu. Jeśli lubicie makaronowe zapiekanki z serem, możecie posypać całość parmezanem lub mozzarellą. Ja tym razem przygotowałam wersję Zobacz więcej
, któremu nie można się oprzeć!:) SKŁADNIKI: (na 4 porcje): · 40 dużych muszli makaronowych conhiglioni (np. Lubella), nadzienie: · 50 dag mięsa mielonego wołowo – wieprzowego, · 25 dag pieczarek, · 2 Zobacz więcej
Nasz dzisiejszy obiad. Mojego pomysłu - połączyłam farsz z tego co lubię z sosem który kiedyś zrobiłam do calzone. Pierwszy raz faszerowałam i zapiekałam makaronowe muszle. Udały się doskonale. Poza Zobacz więcej
Sos pomidorowy: pomidory w puszce, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2-3 łyżki czerwonego wina, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku Opis przygotowania: Makaron muszle ugotować al dente. Wyjąć ugotowane Zobacz więcej
Niezawodna klasyka, czyli szpinak z fetą i makaronem, tutaj w postaci faszerowanych, zapiekanych muszli conchiglioni, w aromatycznym sosie pomidorowym. Pięknie się prezentuje, a smakuje po prostu Zobacz więcej
Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam te nadziewane muszle, które powstały z tego co znalazłam w lodówce. Lubię takie dania które nie dosyć że smakują to jeszcze zawierają w sobie składniki Zobacz więcej
do smaku. Pomidory pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i zioła prowansalskie. Całość chwilę podsmażyć, a następnie przełożyć na dno naczynia Zobacz więcej