musztarda francuska do potraw

Lekkie i pyszne połączenie pieczonej ryby z warzywami. Ciekawy smaczek potrawie nadaje zestawienie musztardy francuskiej z cytryną. Idealny przepis na piątkowy obiad. Smacznego! VN:F [1.9.22_1171] Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 jajek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła, łyżka musztardy francuskiej, sól, Zobacz więcej
SAŁATKA Z TUŃCZYKA – cudowny przepis, na pyszną sałatkę z ziemniakami, fasolką i tuńczykiem. Całość przygotowania potrawy możecie zobaczyć krok po kroku na filmie. SAŁATKA Z TUŃCZYKA SAŁATKA RYBNA Zobacz więcej
Sezon na potrawy z grilla w peni, wic mam nadziej, e skorzystacie z przepisu na domow marynat ; ) Stosowaam j do karkwki, ale do innych mis bdzie rwnie odpowiednia. Skadniki na ok 500 g misa: 2 yki Zobacz więcej
Szałot śląski to jedna z najpopularniejszych śląskich potraw. To sałatka sporządzana na zimno z pokrojonego śledzia oraz ugotowanych ziemniaków, jaj, ogórka kiszonego, cebuli, skwarek boczku wędzonego Zobacz więcej
Czas rozpalać grille:) Czyli rozpoczynamy sezon na potrawy przygotowywane i jedzone na świeżym powietrzu. Nie ma chyba nic lepszego niż leniwe popołudnie z grillem, fajnymi ludźmi i dobrym jedzeniem:) Zobacz więcej
Często do pieczenia karkówki używam musztardy. Miód dodałam po zainspirowaniu się jedną z potraw pokazowych z "Kuchennych Rewolucji", po obejrzeniu jednej z powtórek. Efekt? Ciekawy, lekko słodki Zobacz więcej
Nic trudnego, nic wymyślnego, a smakuje fantastycznie - takie potrawy lubię. Jeszcze gdyby tylko dało się robić "obiadowe" zdjęcia w świetle dziennym... oby do wiosny :). Składniki: 2 filety z Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Jaja faszerowane śledziem.

Jaja faszerowane śledziem. 80

1
To jeszcze jedna potrawa z wykorzystaniem pasty se śledzia siekanego. Jaja faszerowane śledziem. 4 płaty śledziowe 2 jaja 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka posiekanych drobno Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Salsa morelowa

Salsa morelowa 38

1
50 g moreli suszonych, 150 g moreli świeżych bez pestek i obranych ze skórki (3-4 morele), 5 łyżeczek do herbaty musztardy francuskiej, sól, sok z cytryny Salsa - potrawa/sos ze zmiksowanych lub Zobacz więcej
Pyszny karczek pieczony metoda najprostsza na świecie, czyli na soli. Nie trzeba go przyprawiać do tego wytapia się z niego duża część tłuszczu i wsiąka w sol. Karczek jest aromatyczny, kruchy, Zobacz więcej
filipion
filipion Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste Żarcie SimpleLife
ESTRAGON

ESTRAGON 137

0
, przeciwzapalnie oraz poprawiające trawienie. Jako przyprawa jest szeroko używany w kuchni francuskiej, m.in. do pieczonych ziemniaków, mięs (zwłaszcza drobiu), zup, ogórków kiszonych, kapusty, ryb Zobacz więcej
« Malinowy sernik na zimno Wieprzowina w sosie musztardowo-śmietanowym z ziołami Musztardę jako dodatek do mięsa sprawdziłam juz wiele razy. Znakomicie pasuje zarówno do drobiu jak i wieprzowiny. Zobacz więcej
Zanim będę prezentować greckie specjały dzisiaj polskie ziemniaki za którymi najbardziej tęskniłam;-). Oczywiście zawsze tak mam, że po pierwszym tygodniu urlopu, nudzą mi się potrawy danego regionu i Zobacz więcej
Klasyczny francuski sposób na kurczaka, duszenie z estragonem i musztardą w śmietanie. Jest też lżejsza wersja tej potrawy - duszenie w pomidorach. I tę właśnie wersję dzisiaj Wam przedstawiam. Zobacz więcej
Zdecydowanie muszę rozwinąć swoją kreatywność w nadawaniu nazw potrawom! Bo co jest ekscytującego w kolejnej sałatce z kurczaka z ananasem? A ta sałatka jest naprawdę pyszna i szybka w przygotowaniu Zobacz więcej
soku z cytryny łyżeczka płynnego miodu 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej Sól, pieprz Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem lub w wirówce do sałaty. Usuwamy sztywne łodyżki i Zobacz więcej
Choć nie bardzo przepadam za aromatem piwa lub wina w potrawach, to to mięsko bardzo mi smakowało. Przepis pochodzi stąd Składniki: 4 plastry schabu lub piersi kurczaka 1 ząbek czosnku przeciśnięty Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was weekendową propozycję na obiad. Robiłam po raz pierwszy i bardzo wszystkim smakowało. Piersi w sosie śmietanowo-musztardowym. Wyszło naprawdę pysznie! :) Składniki: 2 piersi z Zobacz więcej
Muszę przyznać, że takie klopsiki robiłam pierwszy raz. Nigdy nie dawałam wcześniej ani bazylii ani musztardy francuskiej. To połączenie okazało się pyszne i wyśmienite. Sami musicie się przekonać. Zobacz więcej