musztarda francuska do sosów

Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
MUSZTARDA FRANCUSKA

MUSZTARDA FRANCUSKA 37

Musztarda francuska to taka bomba z opóźnionym zapłonem. Prawdziwy smak i aromat uwalnia się dopiero, gdy rozgryziemy ziarna gorczycy nasączone słodko-ostrą zalewą. Ja ją uwielbiam. Często kupuję i Zobacz więcej
Początek maja kojarzy się głównie z dniami wolnymi od pracy i potrawami. Dla większości Polaków jest to czas związany z obowiązkowym grillowaniem. Dla mnie niezastapionym elementem jest sałatka Zobacz więcej
Schab jest bardzo wdzięcznym materiałem na wszelkiego rodzaju roladki i rolady. Na dzisiaj proponuję roladki o wyrazistym smaku, z musztardą i chrzanem, faszerowane suszonymi pomidorami i świeżą Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 Zobacz więcej
Nie mogę się zdecydować czy to coś, co lepiej smakuje jako osobne danie, czy też bardziej się sprawdza jako dodatek na grillowej imprezie. Jedno jest pewne – w obu przypadkach można się zajadać, aż Zobacz więcej
Dopracy idę szybkim krokiem, bo najczęściej się spieszę. Wtedy często zerkam na ekran telefonu na którym wyświetla się zegar, ponieważ tradycyjnego zegarka nie posiadam :( Prawdę mówiąc miałam taki, Zobacz więcej
"Kiedy jem z przyjaciółmi, jest to moment prawdziwej przyjemności, kiedy naprawdę cieszę się życiem" Monica Bellucci Czasami nachodzi mnie ochota na porządny kawałek mięsa, mimo, że bardzo często Zobacz więcej
Dzisiaj sałatka w roli głównej, doprawiona musztardą francuską. Osobiście lubię musztardę francuską, te małe, jędrne nasionka gorczycy. Idealnie sprawdza się w sałatce. Wykorzystane składniki często Zobacz więcej
Jak mówi jedna z reklam - Polacy kochają grilla. I nie ma co się dziwić, bo wiosna i lato bywają kapryśne, więc cieszymy się z każdej możliwej chwili spędzonej na powietrzu. A co jest lepsze niż Zobacz więcej
Składniki: 1,1kg boczku bez skóry, musztarda francuska, sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka, 4 ząbki czosnku. Przygotowanie: Smacznego!!! Zobacz więcej
W kuchni trzeba działać mądrze. Szczególnie jeśli mieszka się samej. Trzeba nauczyć się gotować mniejsze porcje, robić rozważnezakupy. Czasem oczywiściezostaną jakieś resztki z obiadu lubśniadania. Zobacz więcej
Zdarza Wam się robić coś ” na szybko”? Na pewno… Wtedy przydaje się nam przyprawa uniwersalna. Nie podam nazw, bo wszyscy wiemy o co chodzi. Tylko nasza przyprawa nie zawiera żadnych dziwnych dodatków Zobacz więcej
Wyjątkowa pieczeń z musztardą francuską… i ciekawą glazurą – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Kanapkowo, Obiadowo, Produkcja domowa Zobacz więcej
Kluski francuskie to bardzo delikatne kluski kładzione. Wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju dań z sosami. Alternatywa dla ziemniaków, ryżu, kasz i innych makaronów. Składniki na 4 porcje: 4 jajka Zobacz więcej
Parówki w cieście francuskim zna chyba każdy. Osobiście najczęściej wybieraną przeze mnie wersją ich przygotowania jest ta, gdzie ciasto francuskie kroimy na paseczki i owijamy parówkę. Nie dość, że Zobacz więcej
Nie jestem fanką nudnych panierowanych schabowych, które stały się świętym kanonem kuchni polskiej. Moja sypialnia jest położona zaraz nad sklepem mięsnym. Uwierzcie mi, ilość pobudek zaserwowanych Zobacz więcej
Mam słabość do porannych rytuałów, do stałego repertuaru naszych śniadań weszła szanowna owsianka. Romans trwa już kilka miesięcy i czuję się znacznie lepiej gdy zaczynam dzień od owsianej Zobacz więcej
Przyznam, że moja mama potrafi stworzyć "coś z niczego", jak np. świetny dodatek obiadowy ze zwykłego kiszonego ogórka. Sałatka jest smaczna i prosta w przygotowaniu. Ta wersja często gości w moim Zobacz więcej
Miał to być chyba dżem ze świerka. Ale wmiasteczku akurat świerki niezbyt dorodne, za to jodła piękna, ze swoim prostym pniem, szarą korą, pęcherzykami żywicy izapachem. Nikt nie spróbował pędzelków Zobacz więcej
Jestem. Wróciłam. Wybaczcie, że tak długo mnie nie było. W między czasie wiele się działo - opowiem o tym pewnie przy innej okazji. Dziś zapraszam Was na przepyszny tatar ze śledzia. Skórka i sok z Zobacz więcej