musztarda grzybowa

”. Skandynawskie dodatki zastąpiłam sezonową grzybową sałatką z podgrzybków i otrzymałam pyszny szwedzko – polski obiad. SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: o,5 kg świeżych filetów śledziowych 50 g soli masło Zobacz więcej
Idealna na kolację, ale także na przyjęcie w gronie znajomych czy rodziny. Wszystkim zawsze smakuje. W domu, gdy tylko pojawi się pomysł jej zrobienia, nigdy nie spotyka się z odmową. Szczerze Zobacz więcej
deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
sałatka na wtorek

sałatka na wtorek 210

0
SKŁADNIKI 1 opakowanie tortellini grzybowe 1/2 szkl suszonych moreli ok 100 g słoik grzybków marynowanych 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka zielonego groszku pieprz 2 czubate Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiad proponuję pyszne żeberka w sosie grzybowym. O tej porze roku, gdy nie mamy świeżych grzybów możemy z powodzeniem użyć grzybów mrożonych lub grzybów suszonych. SKŁADNIKI: 60 dag Zobacz więcej
kiedy to zbierałem :) Polecany jest do zbierania wiosną, ze względu na to, że z czasem twardnieje. Ja jednak wolę kiedy jest bardziej mięsisty, wtedy można go wykorzystać do rzeczy innych niż potraw Zobacz więcej
zwami
zwami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M od kuchni
PIECZONY DORSZ W ZIOŁACH

PIECZONY DORSZ W ZIOŁACH 7853

1
dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Umytą rybę nacieramy marynatą i odstawiamy na około godzinę. Patelnie grillową rozgrzewamy (nie używamy tłuszczu) i smażymy z obu Zobacz więcej
Sezon grzybowy wreszcie rozpoczęty! Już mi się buzia śmieje na grzybowe rarytasy a od garnka z dzisiejszą zalewajką nie mogłam się oderwać;)) Zalewajka z grzybami Składniki: ok. 2 litrów wody ok. 7 Zobacz więcej
Sezon grzybowy wreszcie rozpoczęty! Już mi się buzia śmieje na grzybowe rarytasy a od garnka z dzisiejszą zalewajką nie mogłam się oderwać;)) Zalewajka z grzybami ok. 2 litrów wody ok. 7 średnich Zobacz więcej
Niby jest to zwykły kotlet mielony, jednak z małą niespodzianką w środku, w dodatku połączony z sosem grzybowym. Przepis zaczerpnęłam z zeszytu mamy. 40 dag mięsa mielonego cebula 6cienkich plasterków Zobacz więcej
Miała być pierś kurczaka w sosie grzybowym. Wyszło inaczej, ale też bardzoooo smacznie :). składniki: 1/2 piersi umytej i osuszonej świeżej piersi kurczaka świeży tymianek sól świeżo zmielony pieprz Zobacz więcej
, dodać świeżo zmielony pieprz i pokrojone podgrzybki, podlać wywarem grzybowym i bulionem. Chwilę poddusić, całość zalać śmietaną wymieszaną z koncentratem i musztardą. Zredukować do połowy. Na Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu miałam ogromną ochotę na kaszę gryczaną. Kojarzy mi się ona jednak z gulaszem lub sosem grzybowym, na który nie miałam ochoty – to bardziej jesienne menu. Postanowiłam przygotować Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa to delikatne mięso. Najlepszą wersję jaką jadłam były polędwiczki w sosie grzybowym. Samodzielnie nigdy ich nie przyrządzałam,więc obawiałam się,że je zepsuję i wyjdą za twarde Zobacz więcej
połowy, a ogórka, cebulki i seler w kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sałatę płuczemy i osuszamy, przekładamy do miski wraz z warzywami. W miseczce mieszamy wszystkie składniki dressingu.Ser kroimy Zobacz więcej
Ostatnia moja propozycja na konkurs jajeczny to placuszki z ugotowanych na twardo jajek.Również tutaj jajka grają rolę pierwszoplanową a danie jest bardzo łatwe w wykonaniu i mało kosztowne. Ja Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
Ta pieczeń nadaje się nie tylko na kanapki, zaraz po wyjęciu z piekarnika, można ją pokroić w grube plastry, polać np. sosem grzybowym i mieć przepyszny obiad :) Lista zakupów na jednorazową foremkę o Zobacz więcej
, obtaczać w bułce tartej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na za silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą a w Zobacz więcej
, na maśle, do momentu aż odparuje z nich woda. Następnie doprawić je soląi pieprzem i zmiksować lub zmielić. Odstawić do wystudzenia. Polędwiczkę obsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie po ok. 1 min. z Zobacz więcej
Znalazłam ostatnio w necie zupę o intrygującej nazwie Szczi. Okazało się że jest to popularna rosyjska zupa z kapusty kiszonej lub słodkiej, z dodatkiem warzyw, czasami grzybów lub ryb, podawana z Zobacz więcej