musztarda według davida lebovitza

wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Musztarda według Davida Lebovitza

Musztarda według Davida Lebovitza 344

Musztarda w domu musi być. Dla wielu niezbędna jako dodatek do wędlin, dla mnie niezbędna jako przyprawa kuchenna. Używam jej do przyprawiania rolad wołowych i jako składnik marynaty do mięs. Lubie Zobacz więcej
"Lody. Domowa manufaktura" - nowa książka Davida Lebovitza do wygrania! - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle Zobacz więcej
Po skończeniu "Słodkiego życia w Paryżu" pojawił się przede mną problem - który z przepisów Lebovitza wykorzystać jako pierwszy? Wahałam się pomiędzy ciastem czekoladowym a sernikiem, w końcu stanęło Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Granita/sorbet Mojito Davida Lebovitza

Granita/sorbet Mojito Davida Lebovitza 310

Odświeżający, pełen aromatu limonki i mięty. Moim zdaniem idealny w niedużych ilościach, serwowany w małych kieliszkach do wódki, pomiędzy posiłkami eleganckiej kolacji, dla "zresetowania" smaków. Zobacz więcej
Scroll down for the english version. Ostatnio slyszalam, jak cud-mąż rozmawiając z kimś przez telefon, mówił Wydaje się, że najmniejszą jednostką czasu jest tydzień. Nie pamiętamy którego dnia Zobacz więcej
A dziś post w którym zamieszczam przepis na baaardzo smaczny, wilgotny i delikatnie cytrynowy sernik. Zarówno moim zdaniem jak i zdaniem mojego narzeczonego, zapewniamy Was, że jest PRZEPYSZNY i myślę Zobacz więcej
"Wiecznie głodny" to najnowszy pozycja autorstwa dr. med. Davida Ludwiga. Opisuje ona rewolucyjny program odżywiania sprowadzony do trzech faz. Autor obiecuje dietę bez głodzenia się, liczenia kalorii Zobacz więcej
Najnowszą książkę Davida Lebovitzapochłonęłam w równie ekspresowym tempie jak poprzednią (Słodkie życie w Paryżu)- świetnie się ją czyta, autor jest urodzonym gawędziarzem, a jego opowieści o Paryżu i Zobacz więcej
Robi się co raz goręcej i piękniej... Wraz z upałami co raz chętniej sięgamy po lody. Po lodach herbacianych postanowiłam spróbować truskawkowych. Można je przygotowywać zarówno z, jak i bez, maszyny Zobacz więcej
Czytając ostatnio nowy magazyn kulinarny Kukbuk natknęłam się na tytuł ksiazki, który mnie zainteresował "Słodkie życie w Paryżu" Davida Lebovitza. Jest zdecydowanie jedną z najlepszych książek o Zobacz więcej
Bardzo uzależniające, nie potrzebują nadzienia bo zawartość czekolady i cukru perłowego gwarantuje duży stopień słodkości. Najlepiej smakują tego samego dnia, ale można je także zrobić wcześniej, Zobacz więcej
Wiosna budzi nas do życia i kusi lekkimi smakami Gdy wiosna rozgości się u nas na dobre, to nie tylko lżej się ubieramy, ale także zaczynamy lżej jeść.To czas sezonowych warzyw i kolorowych, zdrowych Zobacz więcej
Jako, że jestem ogromną fanką wszelkiego rodzaju serników, na blogu pojawiła się już cała masa ró żnych przepisów na to ciasto. Każdy z nich jest na swój sposób wyjątkowy i smaczny. Dzisiaj mam dla Zobacz więcej
Bardzo elegancki przepis, pochodzący z książki "Moja kuchnia w Paryżu". Zrobiłam w ramach testowania, czy aby wino jako przyprawa w końcu nam posmakuje. Niekoszernie przyrządziłam, bo jak najprościej, Zobacz więcej
Ok, tak, wiem. Tytuł iście pudelkowy, ale zanim zaczniecie krzyczeć, że kontrowersją buduję wpis, muszę powiedzieć, że sam Lebovitz tak to określił. No, może nie explicite, ale jest cały pasaż w jego Zobacz więcej
Jak Rick Stein stał się dla nas wyrocznią w zakresie ryb i owoców morza, a Michel Roux autorytetem w deserach, tak David Lebovitz został domowym guru lodowym. Proponowane przez niego połączenia Zobacz więcej
Mój ostatni wypiek z dodatkiem cukinii tak nam posmakował, że znowu naszła mnie ochota na przyrządzenie ciasta z jej dodatkiem. Na szczęście zapasy przywiezione z domu nadal zalegały w lodówce... Czy Zobacz więcej
W końcu przyszła wiosna, a wraz z nią ochota na lekkie dania i świeże warzywa. Naprzeciw tym oczekiwaniom wyszło Almette wprowadzając do swojej oferty dwa nowe smaki swoich serków:Almette z Zobacz więcej
Choć nie powinno oceniać się książki po okładce, trudno jest przejść obok „Mojej kuchni w Paryżu” obojętnie. Na pierwszy plan wysuwa się miedziany rondelwypełniony apetycznym daniem, trzymany przez Zobacz więcej
Właściwie to przepis miał pojawić się jutro lub pojutrze, ale dziś na blogu właśnie pojawiło się magiczne 100 000 wyświetleń i miałam świetną motywację do działania :) Cieszę się, że tu zaglądacie :) Zobacz więcej