Przepis na musztarda według davida lebovitza

wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Musztarda według Davida Lebovitza

Musztarda według Davida Lebovitza 348

Musztarda w domu musi być. Dla wielu niezbędna jako dodatek do wędlin, dla mnie niezbędna jako przyprawa kuchenna. Używam jej do przyprawiania rolad wołowych i jako składnik marynaty do mięs. Lubie Zobacz więcej
Najnowszą książkę Davida Lebovitzapochłonęłam w równie ekspresowym tempie jak poprzednią (Słodkie życie w Paryżu)- świetnie się ją czyta, autor jest urodzonym gawędziarzem, a jego opowieści o Paryżu i Zobacz więcej
Marysia
Marysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slow life w wielkim mieście
Musztarda

Musztarda 1218

Domowa musztarda, czemu nie? Niestety mój blender nie poradził sobie ze zmiksowaniem musztardy na gładko :( i jest dość ziarnista. Ale za to własna musztarda pozwala nam dopasować smak do naszego Zobacz więcej
Czytając ostatnio nowy magazyn kulinarny Kukbuk natknęłam się na tytuł ksiazki, który mnie zainteresował "Słodkie życie w Paryżu" Davida Lebovitza. Jest zdecydowanie jedną z najlepszych książek o Zobacz więcej
Jako, że jestem ogromną fanką wszelkiego rodzaju serników, na blogu pojawiła się już cała masa ró żnych przepisów na to ciasto. Każdy z nich jest na swój sposób wyjątkowy i smaczny. Dzisiaj mam dla Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Granita/sorbet Mojito Davida Lebovitza

Granita/sorbet Mojito Davida Lebovitza 312

Odświeżający, pełen aromatu limonki i mięty. Moim zdaniem idealny w niedużych ilościach, serwowany w małych kieliszkach do wódki, pomiędzy posiłkami eleganckiej kolacji, dla "zresetowania" smaków. Zobacz więcej
o-smaku: Słodkie życie Davida Lebovitza. Obcy język angielski. o-smaku poniedziałek, 6 stycznia 2014 Słodkie życie Davida Lebovitza. Obcy język angielski. Davida Lebovitza znałam zjego bloga, Zobacz więcej
Bardzo uzależniające, nie potrzebują nadzienia bo zawartość czekolady i cukru perłowego gwarantuje duży stopień słodkości. Najlepiej smakują tego samego dnia, ale można je także zrobić wcześniej, Zobacz więcej
Przepis, który dziś prezentuję, pochodzi z książki "Słodkie życie w Paryżu" autorstwa Davida Lebovitza. Można go też znaleźć na blogu autora. Na zrobienie tapenady z fig i oliwek miałam chęć od Zobacz więcej
Robi się co raz goręcej i piękniej... Wraz z upałami co raz chętniej sięgamy po lody. Po lodach herbacianych postanowiłam spróbować truskawkowych. Można je przygotowywać zarówno z, jak i bez, maszyny Zobacz więcej
Choć nie powinno oceniać się książki po okładce, trudno jest przejść obok „Mojej kuchni w Paryżu” obojętnie. Na pierwszy plan wysuwa się miedziany rondelwypełniony apetycznym daniem, trzymany przez Zobacz więcej
Scroll down for the english version. Ostatnio slyszalam, jak cud-mąż rozmawiając z kimś przez telefon, mówił Wydaje się, że najmniejszą jednostką czasu jest tydzień. Nie pamiętamy którego dnia Zobacz więcej
Po skończeniu "Słodkiego życia w Paryżu" pojawił się przede mną problem - który z przepisów Lebovitza wykorzystać jako pierwszy? Wahałam się pomiędzy ciastem czekoladowym a sernikiem, w końcu stanęło Zobacz więcej
Rzadko piekę chleby z dodatkami. Wole takie uniwersalne, które można zjeść raz z mięskiem, raz z powidłem. Ten chleb jednak skusił mnie swoim pięknym, barwnym wnętrzem. Do tego poprzedniego dnia Zobacz więcej
Mój ostatni wypiek z dodatkiem cukinii tak nam posmakował, że znowu naszła mnie ochota na przyrządzenie ciasta z jej dodatkiem. Na szczęście zapasy przywiezione z domu nadal zalegały w lodówce... Czy Zobacz więcej
olive thym &
olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
KURCZAK W MUSZTARDZIE

KURCZAK W MUSZTARDZIE 113

Składniki 8 kawałków kurczaka (nogi, udka, podudzia) 0,5 szkl musztardy (najlepiej dijon) + 3 łyżki 1 łyżka musztardy francuskiej 1 szkl białego wytrawnego wina 3 łyżki śmietany tortowej lub creme Zobacz więcej
"Lody. Domowa manufaktura" - nowa książka Davida Lebovitza do wygrania! - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle Zobacz więcej
Jak Rick Stein stał się dla nas wyrocznią w zakresie ryb i owoców morza, a Michel Roux autorytetem w deserach, tak David Lebovitz został domowym guru lodowym. Proponowane przez niego połączenia Zobacz więcej
Ok, tak, wiem. Tytuł iście pudelkowy, ale zanim zaczniecie krzyczeć, że kontrowersją buduję wpis, muszę powiedzieć, że sam Lebovitz tak to określił. No, może nie explicite, ale jest cały pasaż w jego Zobacz więcej