musztarda według davida lebovitza

ona przeciwzapalnie, bakterio- i grzybobójczo. Musztarda domowa (na podstawie przepisu Davida Lebovitza) 50 g ziaren gorczycy białej ( ja dałam dodatkowo 1 łyżeczkę czarnej) 80 ml białego octu Zobacz więcej
Marysia
Marysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow life w wielkim mieście
Musztarda

Musztarda 1167

2
to było zbyt dużo i musztarda wyszła zdecydowanie za ostra. Ale odważni mogą spróbować :). Według przepisu Davida Lebovitza, ode mnie dodana możliwość pasteryzacji (i stąd też zwiększona porcja). Zobacz więcej
wyciągnijcie kurczaka jeszcze na chwilę. Do sosu dodajcie 3 łyżki musztardy dijon, 1 łyżkę musztardy francuskiej i śmietanę. Wymieszajcie i przyprawcie raz jeszcze. Włóżcie kurczaka do sosu i Zobacz więcej
Domowe crunchy marchewkowe z resztek z sokowirówki- Szybkie gotowanie Domowe mleczko kokosowe- Kuchnia z wyrakiem Domowe mleko kokosowe- Szczypta - wege Domowe mleko sojowe (aromatyczne)-Jaśmina w Zobacz więcej
Dobry i smaczny pomysł na wykorzystanie porów. Zwykle robię sos porowy do kurczaka lub zupę porową, tym razem chciałam jednak zaserwować coś innego Z pomocą przyszła mi najnowsza książka Davida Zobacz więcej
Przepis, który dziś prezentuję, pochodzi z książki "Słodkie życie w Paryżu" autorstwa Davida Lebovitza. Można go też znaleźć na blogu autora. Na zrobienie tapenady z fig i oliwek miałam chęć od Zobacz więcej
Rzadko piekę chleby z dodatkami. Wole takie uniwersalne, które można zjeść raz z mięskiem, raz z powidłem. Ten chleb jednak skusił mnie swoim pięknym, barwnym wnętrzem. Do tego poprzedniego dnia Zobacz więcej
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Przepisy kulinarne: Tapenada figowo-oliwkowa poniedziałek, 25 listopada 2013 Tapenada figowo-oliwkowa Na ten przepis trafiliśmy przypadkiem czytając długi Zobacz więcej
Najnowszą książkę Davida Lebovitzapochłonęłam w równie ekspresowym tempie jak poprzednią (Słodkie życie w Paryżu)- świetnie się ją czyta, autor jest urodzonym gawędziarzem, a jego opowieści o Paryżu i Zobacz więcej
potraktować jako bonus dla kucharza ;). Gotować pierogi w dużej ilości osolonej wody – ok. 2 minuty od wypłynięcia. Jeśli macie wciąż nadmiar bazylii, albo przynajmniej pęczek na zbyciu, polecam Zobacz więcej
. Książka jest podzielona na kilka rozdziałów, odpowiadających częściom francuskiego posiłku. David przedstawia francuskie klasyki, które adaptuje do swoich preferencji oraz dania odzwierciedlające Zobacz więcej