musztardowca

i towarzyszącej zarówno głównemu daniu mięsnemu, jak i wegetariańskiemu. W kuchni koreańskiej warzywa najczęściej są szybko obsmażane, blanszowane, marynowane lub kiszone, ale ja polecam wersję raw – Zobacz więcej
Wysiałam w tym roku trochę musztardowca odmiany Red Giant. Jest to roślina jak sama nazwa mówi o musztardowym dosyć ostrym smaku (moja jest nawet trochę bardziej ostra). Ma duże liście bardzo ładnie Zobacz więcej
Jeśli mieszkacie w Warszawie lub okolicach być może znacie już to cudowne miejsce. Gospodarstwo Ludwika Majlerta na Warszawskiej Białołęce zachwyca bogactwem warzyw. Tu właśnie w ostatnią sobotę Zobacz więcej
zup gotuje si z pikantnym marynowanym musztardowcem. Takiego jednak nigdy w Polsce nie widziaam. Zwyka wersja marynowanego musztardowca jest atwo dostpna w sklepach z azjatyck ywnoci i sklepach Zobacz więcej
W ostatnią sobotę odwiedziłam (jak zwykle z rozkoszą) warszawski Biobazar przy ul. Żelaznej. Kupiłam między innymi widoczne na zdjęciu liście musztardowca i małe ogóreczki meksykańskie. Musztardowiec Zobacz więcej
Zupa pomidorowa, która tak naprawdę z naszą tradycyjną polską pomidorówką ma niewiele wspólnego.Gęsta, kremowa, gotowana na winie z aromatem świeżego tymianku z grillowanym tempeh, który marynował się Zobacz więcej
konsystencji... Ja zmiksowałam na gładką masę ok. 1/3 i połączyłam obie części ze sobą. Zachęcam Was gorąco do zrobienia choć raz własnej musztardy...możecie pomieszać białą i czarną gorczycę Zobacz więcej
Dzisiaj serwujemy delikatną sałatkę z polędwicą wieprzową. Jej wykonanie jest naprawdę łatwe, proste i przyjemne, jedynym elementem którego przygotowanie zajmuje trochę więcej czasu jest granita. Ale Zobacz więcej
Listy z warzywnika nr 4 – Sałaty i liście Moja Mama sadzi przeróżne sałaty i liście do jedzenia .. a o to część z nich i tak od lewej mamy: kapusta liściasta ( taka, co nie zawiązuje główek ), rukola Zobacz więcej
stopni przez 20-30 minut. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Na talerzu układamy musztardowca, liście mniszka, dodajemy pokrojone w kostki kawałki sera koziego i przekrojone na pół pomidorki Zobacz więcej
To na pozór szalone połączenie wypadło niezwykle smacznie. Po dzisiejszym pracowitym dniu (kilka godzin w firmie i generalne porządki w mieszkaniu) postanowiłam dokonać fuzji kuchni hiszpańskiej i Zobacz więcej
mieszanki mizuny i musztardowca (może być każda sałata) 2 pomidory 2 rzodkiewki melon pół camemberta dobra oliwa gruba sól morska Na sałatę wyłożyć melona pokrojonego w kostkę. Dodać pokrojone Zobacz więcej
świeżego szpinaku jeden duży ząbek czosnku jedna mała cebulka szczypta gruboziarnistej soli 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki ziarenek musztardowca 1/2 łyżeczki ziaren kuminu 1/4 łyżeczki płatków ostrej Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Kokosowa pieczarkowa. Zupa.

Kokosowa pieczarkowa. Zupa. 64

0
w plasterki pieczarek 1 puszka mleka kokosowego 1 średniej wielkości cebula łyżeczka nasion musztardowca większa szczyptagałki muszkatołowej Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklićnaoliwie, dodać Zobacz więcej
Dzienne menu i facebook Co na wege obiad? Blog > Komentarze do wpisu « Makaron penne z pesto z musztardowca Dzienne menu i facebook Zapraszam wszystkich do polubienia bloga na Facebooku :) Dzięki Zobacz więcej
w komentarzach, postaram się podesłać :) Menu warsztatów Z Grzegorz Łapanowski Biedny kawałek wołowiny, do którego dorwały się blogerki z aparatami Po przygotowaniu potraw - degustacja Chimichuri Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu na targach można dostać liście musztardowca. Występuje kilka jego odmian, od tych o jasnych karbowanych liściach przypominających trochę endywię po odmiany ciemnozielone podobne do Zobacz więcej
, pikantną harrisą i marynowanymi w sosie sojowym liśćmi musztardowca. Cudna kombinacja! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: pulpa z 0,6 kg pieczonej dyni z przyprawami jak tu 1/2 szklanki czerwonej soczewicy Zobacz więcej
wędzonego na dzisiejszy posiłek i znalazłam sklepową nowość - wędzonego pstrąga tęczowego. Z połączenia smaków wyszło coś naprawdę pysznego. Składniki: dwie garści mieszanki mizuny, musztardowca i Zobacz więcej
ringthebelly
ringthebelly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RingTheBelly
Dahl z soczewicy

Dahl z soczewicy 53

2
pół łyżeczki sproszkowanych ziaren musztardowca pół łyżeczki garam masala 200ml mleka kokosowego JAK PRZYGOTOWAĆ DAHL? Namocz soczewicę przez 30minut. Odsącz, osusz papierowym ręcznikiem i wrzuć do Zobacz więcej