Przepis na my little french kitchen

The Little Paris Kitchen „The Little Paris Kitchen” To bezsprzecznie moja ulubiona książka kucharska (na razie do kupienia tylko w wersji angielskiej). Uwielbiam jej autorkę ponieważ mimo, że posiada Zobacz więcej
Książkę Rachel Khoo widziałam już dawno w Amazonowych zapowiedziach. Nie można było jej przejrzeć, a nazwisko autorki niewiele mi mówiło. Jedyna rzecz, na którą zwróciłam uwagę, to Paris w tytule. Zobacz więcej
Kto śledzi catchbaddreams ten już przepis widział ;) Dzieje się w kuchni, w pracowni i w życiu. Zacznijmy od kuchni - kolejny przepis zksiążkiMy Little French Kitchen. Tym razem słodko-słono. Na stole Zobacz więcej
Małe francuskie cudeńka potrzebujemy - ciasto francuskie - suszone pomidory - 1 jajko Z ciasta francuskiego wykrawamy prostokąty. Na każdy z kawałków nakaładamy suszonego pomidora. Zwijamy końce, Zobacz więcej
Lubię takie książki. Oprócz przepisów, które działają na wyobraźnię i świetnych zdjęć, przy oglądaniu których zaczyna lecieć ślinka, mamy do czytania wiele historii, anegdot, uwag i wskazówek. A to Zobacz więcej
What I nice surprise was waiting for me - an award! I know that none of us keep blogs for awards but admit it - we all like to receive them, because than we know that someone out there reads and Zobacz więcej
Ten przepis zamieszczam tutaj tylko i wyłącznie dlatego, że tak bardzo lubię Rachel. A! I pierwsze odcinki nowego programu Kulinarne inspiracje Rachel Khoo: Miasta świata już za nami! Jeśli Zobacz więcej
Pommes à la cannelle
Pommes à la cannelle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pommes à la cannelle
Gougères

Gougères 27

Małe, wytrawne ptysie, świetne na imprezę lub na podgryzanie przed telewizorem. Uwaga! Uzależniają!!! ;) Little, savoury puffs, great for a party or to chew in front of TV. Attention! They're highly Zobacz więcej
Małe, cieniutkie, słodkie ciasteczka, które same wskakują do ust ;) Tinyl, thin, sweet cookies that jump themselves into the mouth ;) Kocie języczki (na podstawie "Skinny French kitchen" Harry Zobacz więcej
Po raz pierwszy zobaczyłam ją tutaj.Kilka dni później,kiedy spacerowałam między półkami empiku znów wpadła mi w oko,a teraz gości pośród(póki co,niezbyt dużej) kolekcji książek z "francuskim tematem w Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Apricot & almond cake...

Apricot & almond cake... 46

Yet another cake with seasonal fruit! :) The original idea was to use rhubarb, which I steamed with a bit of sugar, but unfortunately even that didn't take all the sourness away, it was imply Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makeittasty.pl
Modern kitchen – my little dream

Modern kitchen – my little dream 41

Kuchnia musi być przede wszystkim funkcjonalna. Dla kogoś, kto lubi gotować i w kuchni potrafi spędzić bez przymusu kilkanaście godzin funkcjonalność weźmie górę nad dizajnem. Z drugiej strony, na Zobacz więcej
Łapmy ciepłe chwile, dopóki lato trwa! Zróbmy tian i przenieśmy się do gorącej Prowansji, pachnącej oliwkami i lawendą. Let's catch warm moments, while summer lasts! Let's do tian and let's go to the Zobacz więcej
O. maltretuje się dietą i ćwiczeniami. Jest cholesterolową neurotyczką. Każde danie - nawet light przelicza na ilość kalorii,analizuje jego skład pod względem zdrowotnym i wie czy przybędzie Jej zły Zobacz więcej
First of all I would like to thank you everyone who voted for my recipe in a competition in March. On the Saturday, 26th November we had our meal in the restaurant of our choice - The Kitchin on Zobacz więcej
Jest uniwersalny. Można go dodać do ciast, ciasteczek, deserów, domowej granoli, lodów czy polać nim zwykły jogurt. Można też zakraść się do lodówki i zanurzyć łyżkę w gęstym kremie, kiedy nikt nie Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Anula's Best Cakes of 2014...

Anula's Best Cakes of 2014... 63

December, especially the very end of the month always makes me think about the year that passed. I usually make "sum ups" of the best dish/cake/meal I had/discovered in each month of the passing year Zobacz więcej
Everyone is probably familiar with famous Deviled Eggs and you can say that this is another take on the subject. I love eggs - they're so versatile and usually so quick to prepare (regardless of the Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Brioche - by Raymond Blanc...

Brioche - by Raymond Blanc... 56

This brioche is a little bit different from those that I'm used to. Brioches sold in Poland are sweeter, but said that... I think I prefer this version. For me it's more 'versatile'. Perfect for Zobacz więcej
Dawno temu, żyła sobie kiedyś królowa Nigella Lawson, Domestic Goddess czczona przez Brytyjczyków! Wszystkie kobiety chciały być nią, posiadać jej mieszankę seksapilu i umiejętności kulinarne. Wszyscy Zobacz więcej