my little french kitchen

December, especially the very end of the month always makes me think about the year that passed. I usually make "sum ups" of the best dish/cake/meal I had/discovered in each month of the passing year Zobacz więcej
! Żółtka z cukrem ubijać w kąpieli wodnej aż będą kremowe i gęste. Dodać szampana i dalej ubijać aż sabayon będzie sztywny i zawiesisty. Ok. 10 minut. Rozłożyć do foremek i udekorować truskawkami. Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Apricot & almond cake...

Apricot & almond cake... 42

0
Yet another cake with seasonal fruit! :) The original idea was to use rhubarb, which I steamed with a bit of sugar, but unfortunately even that didn't take all the sourness away, it was imply Zobacz więcej
Kto śledzi catchbaddreams ten już przepis widział ;) Dzieje się w kuchni, w pracowni i w życiu. Zacznijmy od kuchni - kolejny przepis zksiążkiMy Little French Kitchen. Tym razem słodko-słono. Na stole Zobacz więcej
przepis pochodzi z książkiMy Little French Kitchen 335g gorzkiej czekolady (użyłam 3x90g i jeszcze zostało) 200g gotowanych kasztanów 50g miękkiego masła 50g cukru (użyłam 2 łyżeczek miodu) 2 łyżeczki Zobacz więcej
Jest uniwersalny. Można go dodać do ciast, ciasteczek, deserów, domowej granoli, lodów czy polać nim zwykły jogurt. Można też zakraść się do lodówki i zanurzyć łyżkę w gęstym kremie, kiedy nikt nie Zobacz więcej
to rain 11 months out of 12.... and I'm NOT kidding here when I say that!). Hope you'll enjoy my little farmer's pie and please do experiment yourself and try adding more, different vegs (basically Zobacz więcej
with onion, then bread and cabbage. The number of layers depends on how deep your dish is, I only managed to get two layers of each ingredient. Make sure you top it up with layer of bread. Add little Zobacz więcej
for 1 hour. Then refrigerate for 1 hour. Second proving: Lightly oil your loaf tin, dust with flour and shake out the excess. Using spatula release the dough from the bowl onto a lightly floured Zobacz więcej
). Wstawić formydo piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec do zrumienienia około 25 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut. Po tym czasie wyjąć ciastka z foremek. Nie studzić w Zobacz więcej
Małe, wytrawne ptysie, świetne na imprezę lub na podgryzanie przed telewizorem. Uwaga! Uzależniają!!! ;) Little, savoury puffs, great for a party or to chew in front of TV. Attention! They're highly Zobacz więcej
Małe, cieniutkie, słodkie ciasteczka, które same wskakują do ust ;) Tinyl, thin, sweet cookies that jump themselves into the mouth ;) Kocie języczki (na podstawie "Skinny French kitchen" Harry Zobacz więcej
programs and reading his books (of which I'm a proud owner of two). His recipes are authentic, not over complicated, all ingredients always work well together and what's most important - they're Zobacz więcej
plasterki i ułożyć na cebuli na przemian, tj. plasterek pomidora, bakłażana, cukinii itd. (patrz zdjęcia). Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 min. aż warzywa będą miękkie. Wyjąć z piekarnika i lekko Zobacz więcej
wydania: Mała Paryska Kuchnia, Rachel Kohoo, Wydawnictwo Albatros, 2013 Książkę bardzo polecam. Jest nie tylko zbiorem przepisów, ale i ciepłych opowieści oraz zdjęć Davida Loftusa, a takżerysunków Zobacz więcej
francuskiej domowej kuchni – blanquette de veau (czyli gulasz z cielęciny). Typical home food, usually prepared by French grandmothers, somewhere in the French countryside, in a stone cottage in the Zobacz więcej
jakiś przepis :) JUSTYNA usmażyła Amerykańskie doughnuts :) Today I'll show you a few of the posts that I was able to read this week :) and that I liked. HERE you can see the beautifully renovated Zobacz więcej
jakiś przepis :) JUSTYNA usmażyła Amerykańskie doughnuts :) Today I'll show you a few of the posts that I was able to read this week :) and that I liked. HERE you can see the beautifully renovated Zobacz więcej
the figurine hidden in the cream (traditionally, it was the fava bean), becomes a king (or a queen) of the day. This recipe is a blend of tradition and modernity. I took the idea for the shape and Zobacz więcej
- as it was 10 pm when the terrine was being made and assembled...). It's a dish that will be an ideal centerpiece at a party, one from which you should get about 12 portions. It can also be prepared Zobacz więcej