Prośby o chleb bezglutenowy pojawiły się już jakiś czas temu, a ostatnio znacznie się nasiliły. Postanowiłam więc opracować przepis na taki chleb. Kilka lat temu miałam okazję upiec swój pierwszy
Zobacz więcej
Chleb z serem żółtym i czosnkiem Pół roku temu kupiłam sobie maszynę do robienia chleba. Niestety nie umiem robić sama, albo może inaczej boję się zrobić chleb sama. A z takiej maszyny wychodzi bardzo
Zobacz więcej
Chleb Zaległości przeokrutne się zrobiły na blogu. Mała życiowa rewolucja = coraz mniej czasu i sił na gotowanie :( Ale regularnie piekę chleb. Od pierwszego bochenka wiedziałam, że to koniec z
Zobacz więcej
Miałam ochotę na chleb z chrupiącą skórką, taki z własnego wypieku... Nie mam niestety żadnej maszyny do chleba i wątpiłam, że bez niej chleb może się upiec. Nie szukałam zatem szczególnie przepisów,
Zobacz więcej
W domu pachnie chlebem. Biorę go w ręce. Jest jeszcze ciepły. Lekko naciskam. Chrupie. Kroję pajdę za pajdą. Smaruję masłem. Chyba mogłabym zjeść cały... Upiekłam go po raz pierwszy wiele lat temu. Od
Zobacz więcej
Kochani ten chleb, który zrobiłam, powstał z tego konkretnego przepisu CHLEB PODSTAWOWY TUTAJ KLIK ! Jest to przepis niezawodny. Tym razem zmodyfikowałam mąki i ..posypkę. Przepis jednak został ten
Zobacz więcej
13 mar 2013 Chleb Chleb na zakwasie, z dodatkiem białej mąki żytniej, jeden z moich ulubionych. Bardzo smaczny z wyraźnym zapachem jakim charakteryzuje się chleb na zakwasie o pysznym lekko kwaśnym
Zobacz więcej
Chleby,chlebki,podpłomyki 2013/12/06 , Gosia Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym upiekłam w ramach listopadowej piekarni organizowanej na blogu Kuchennymi drzwiami. W tym
Zobacz więcej
Chleb to jeden z podstawowych składników codziennej diety. Mimo iż znany jest już od niemal 10 tysięcy lat nie każdy umie go zrobić. W dzisiejszych czasach domowe pieczenie chleba to niemal luksus.
Zobacz więcej
To jest przepis idealny! Idealny dla każdej zabieganej mamy, której brakuje czasu a chce upiec zdrowy i smaczny chleb dla swojej rodziny. A dlaczego nocny? Ponieważ gotowe ciasto leżakuje przez całą
Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie domowej kuchni bez domowego chleba. Świeży, pachnący chleb to podstawa domowej kuchni. Uwielbiam zapach domu po pieczeniu chleba. Napełnia mnie spokojemi radością. Czuję się jakbym
Zobacz więcej
Przepis przesłany do nas przez Anetę za co pięknie dziękujemy :))) Podaję przepis na chleb który jest tani,smaczny i co najważniejsze w chłodzie może leżeć nawet tydzień. Podaję przepis na dwie
Zobacz więcej
Pomimo pieczenia chleba w domu, zawsze pozostają mi jakieś resztki pieczywa z którymi nie bardzo wiem co zrobić... a nauczona przez mamę - chleba nie wyrzucam! Kiedyś (fajne to były czasy:)) wśród
Zobacz więcej
Po prostu chleb na niedzielę :) Warto w ten świąteczny dzień mieć na stole świąteczne pieczywo. Pachnące, chrupiące, domowe i smaczne :) Potrzebujemy tylko 1 kg mąki 650, 1/2 kost. drożdży, 2 szkl.
Zobacz więcej
boczek pieczony chleb faszerowany twarogiem domowa metka czosnkowa domowe masło orzechowe filet z indyka pieczony w marynacie karkówka z czosnkiem kolorowa pieczeń z mielonego mięsa kolorowa rolada z
Zobacz więcej
Dzisiaj obiecany wcześniej post o pieczeniu chleba w prodiżu! Piekarze amatorzy i profesjonaliści wiedzą doskonale ,że pieczenia chleba w prodiżu to niemalże profanacja wszelkich zasad dotyczących
Zobacz więcej
Jak w tytule – najsmaczniejszy chleb jaki upiekłam i jaki jadłam. Bałam się, że będzie za bardzo gryczany, ciężki, nie wyrośnie. Moje obawy były nieuzasadnione. No, może tylko tym, że przepis był
Zobacz więcej
W całym zabieganiu, które ostatnio mnie ogarnęło zostawiłam sobie małą enklawę spokoju. Czynność, która jest wręcz medytacją. Kiedy oddasz jej swój czas, działasz w wymaganym rytmie, nie przyspieszasz
Zobacz więcej
Bardzo łatwy chleb bez zagniatania z grubą i chrupiącą skórką wg przepisu Jima Laheya. Wypiekany w wysokiej temperaturze 250 stopni C, najlepiej w żeliwnym garnku z pokrywką, ale można tez użyć
Zobacz więcej
Dzisiaj będzie o chlebie, bardzo nietypowym chlebie. Ludzie oszaleli na punkcie tego chleba, ciągle go pieką. Zarówno zagraniczna, jak i nasza polska, dodaje wariacje na jego temat. A to przecież nie
Zobacz więcej