Przepis na na głębokim oleju

9moniam
9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GastroMonia
Sardynki smażone w głębokim oleju

Sardynki smażone w głębokim oleju 772

Sardynki smażone w głębokim oleju Zadziorne małe bestie. Wykąpane w oleju. Trafiły na mój talerz. Składniki: kilka sardynek mąka jajko przyprawa do ryb, sól i pieprz olej Przygotowanie: Sardynki Zobacz więcej
Ryba smażona w głębokim oleju Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak pieczony w piwie Ryba smażona w głębokim oleju Mamy dziś Tłusty Czwartek, więc Zobacz więcej
« Smakołyki dla niejadka Marynata do mięsa na grila » Kawałki ryby smażone w głębokim oleju Składniki: 2-3 filety rybne jajko bułka tarta mąka przyprawa do ryb frytkownica Przygotowanie: Filety kroimy Zobacz więcej
Smażenie w głębokim tłuszczu, określane także jako deep-frying, to jedna z najpopularniejszych technik przyrządzania posiłków. Ten sposób termicznej obróbki żywności, polegający na zanurzeniu produktu Zobacz więcej
Danie idealne na Wigilijny wieczór! Bardzo łatwe w wykonaniu, smaczna marynata pikantno słodka komponuje się nawet z podjadana kapustą :-) Pikantny pstrąg smażony w głębokim oleju Składniki:na 3 osoby Zobacz więcej
Na Waszą prośbę i w sumie z własnej ciekawości zrobiłam serię eksperymentów. Podzielę się z Wami wynikami, myślę że może to Was zainteresować. Większość z nas, czyli ludzi, którzy całe życie są na Zobacz więcej
Dzień cukinii cd...- pyszne, chrupiące, zdrowe krążki z młodej cukinii. Składniki Mała młoda cukinia 2 jaja Bulka tarta , mąka, sól, pieprz Zioła prowansalskie, Olej do smażenia Wykonanie: Cukinię Zobacz więcej
Składniki: 1 kg schabu 1 litr oleju kostka smalcu odrobina soli, ziół wg upodobania Wykonanie: Mięso nacieramy ziołami, odstawiamy do lodówki na 2-3 doby, codziennie należy przewrócić mięso. Po tym Zobacz więcej
No i mamy maj...Zazieleniło się wkoło pięknie, śliwki ukwieciły się pięknym kwieciem..Tylko pogoda coś nie ta. Za mało słonko i troszkę za zimno. Miejmy nadzieje że kolejne dni przyniosą zmianę, Zobacz więcej
Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji.W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie Zobacz więcej
Smażone kalmary w głębokim tłuszczu Rozkoszuję się nimi. Wieczorną porą. Zaprosiłam też białe wino na tę kolację. Składniki: 300 g krążków kalmarów mąka do obtoczenia krążków przyprawa do ryb jajko Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - skrzydełka z kurczaka - 8 sztuk - przyprawy: papryka ostra, sól czosnkowa, curry, pieprz ziołowy Dodatkowo: - frytkownica z olejem Skrzydełka myjemy w letniej wodzie, odcinamy Zobacz więcej
Pieczarki panierowanesmażone w głębokim tłuszczu Smażone pieczarki to bardzo smaczna przekąska. Można je jadać samodzielnie traktując je jak smaczną przekąskę, ale można je też przygotowywać jako Zobacz więcej
Słowo „pierogi” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z Zobacz więcej
Jest tradycyjny przepis na indyjski chlebek smażony w głębokim tłuszczu. Idealny do indyjskich dań oraz zup. Z tej porcji wychodzi 12 małych chlebków indyjskich. Mąkę pszenną i razową wymieszać razem. Zobacz więcej
Uwielbiam banany, dlatego często używał ich w sowich deserach. Dziś w cieście, smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: 6 bananów, 12 gram mąki pszennej, 12 gram mąki ryżowej 2 jajka, litra mleka, Zobacz więcej
Moje nowe odkrycie kulinarne :) Nie spodziewałam się, że z ryżu można przygotować tak pyszne "kuleczki". Może nie są zbyt dietetyczne, ale od czasu do czasu na taką przyjemność można sobie pozwolić :) Zobacz więcej
Patelnie Fiskars są dostępne na każdą kuchenkę: ceramiczną, elektryczną, gazową i indukcyjną. O tych patelniach pisałam już jakiś czas temu w tym poście. Znajdziecie tam szczegółowy opis. Dzisiejszy Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hanik gotuje!
Olej z orzechów włoskich

Olej z orzechów włoskich 1280

Po raz kolejny rozpocznę wpis od wyrażenia swojej głębokiej radości ze zmiany pory roku! Uwielbiam wiosnę! Nie tylko dlatego, że mam w marcu urodziny ale także ze względu na to, że cały świat budzi Zobacz więcej
Jeśli lubicie aromatyczne kawałeczki kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu, mam dla Was propozycję, na przygotowane tak piersi z kurczaka, otoczone w panierce z mielonej ciecierzycy.Mięso smażone w Zobacz więcej