na głębokim tłuszczu

{{headerMessage}}
Smażone kalmary w głębokim tłuszczu Rozkoszuję się nimi. Wieczorną porą. Zaprosiłam też białe wino na tę kolację. Składniki: 300 g krążków kalmarów mąka do obtoczenia krążków przyprawa do ryb jajko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słowo „pierogi” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
15 w 200. Na blasze zmieścisz 2 ziemniaki, na każdego ziemniaka zużyjesz 1 łyżkę oliwy. The post Chipsy ziemniaczane bez głębokiego tłuszczu (pieczone) appeared first on CooLinarNy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam banany, dlatego często używał ich w sowich deserach. Dziś w cieście, smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: 6 bananów, 12 gram mąki pszennej, 12 gram mąki ryżowej 2 jajka, litra mleka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak przygotowane paluchy służą mi czasem jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnie podanych ziemniaków. Smakują również polane masłem zagotowanym ze śmietaną i posypane pokruszonym białym serem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do panierki olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczarki panierowanesmażone w głębokim tłuszczu Smażone pieczarki to bardzo smaczna przekąska. Można je jadać samodzielnie traktując je jak smaczną przekąskę, ale można je też przygotowywać jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie: Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku, zagotować i włożyć mięso i ugotować do miękkości. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie kurczaka, mam dla Was pomysł na piersi, smażone w głębokim tłuszczu. Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Podaję je zawsze z sosem czosnkowym i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego naleśnika. Po powrocie zaczęłam przeszukiwać sieć, aby zrobić takie naleśniki w domu i moje zdziwienie było ogromne, gdy NIGDZIE nie mogłam znaleźć żadnego przepisu na bieszczadzki naleśnik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam sery smażone, nie potrafię się powstrzymać, żeby nie zjeść wszystkiego. Bardzo pyszne roladki serowe, na zimno też bardzo fajnie smakują. Super pomysł na karnawałową imprezę, goście będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
frytkownicy (jak jej nie mamy, można użyć wysokiego garnka). Po godzinie jak skrzydełka przejdą przyprawami, przekładamy je na sitko i smażymy w głębokim oleju na złoto, u mnie to trwało około 15 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karp jest jednym z moich faworytów na wigilijnym stole. 1. Karpia dokładnie czyścimy . 2. Następnie kroimy go w dzwonki 3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zmodyfikowany przepis naTiropitakia - czyli greckie pierożki serowe. Ciasto wykonałam z dodatkiem serka homogenizowanego, farsz natomiast zastąpiłam jajkiem. Wyszło pysznie ! Składniki na ciasto: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy spotykamy się z przyjaciółmi żeby pogadać i napić się wina czy piwa dobrze jest także zjeść coś dobrego. Dania na przekąskę nie muszą być pracochłonne, ale muszą być pyszne. Dzisiaj opowiem Wam Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Falafel

Falafel 79

2
{{headerMessage}}
W krajach arabskich ciecierzyca króluje w wielu potrawach. Jedną z nich jest falafel. To smażone w głębokim tłuszczu pulpecikize zmielonej,... zobacz › Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: serek homogenizowany 300 dkg 3 jajka 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder Przygotowanie: Jajka i serek mieszamy (ręcznie), dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polska kuchnia słynie z ciężkich tłustych dań i tłustych sosów. Jesteśmy przyzwyczajeni do smażenia na głębokim tłuszczu i okraszania ziemniaków skwarkami. Okazuje się, że wystarczy wprowadzić kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodkie, chrupiące pierożki z nadzieniem makowym. Przypominają z wyglądu i smaku chrust. Na większości tworzą się pęcherzyki powietrza jak na chruście. Smażone są na głębokim tłuszczu. Są lekkie, Zobacz więcej