na głębokim tłuszczu

Ubiegłoroczny urlop spędziliśmy w Bieszczadach. Jednym z miejsc, które chętnie odwiedzaliśmy była Chata Wędrowca w Wetlinie. Jedzenie smaczne, świeżo przygotowane. Co prawda opinie są różne, ale my Zobacz więcej
Jeśli lubicie aromatyczne kawałeczki kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu, mam dla Was propozycję, na przygotowane tak piersi z kurczaka, otoczone w panierce z mielonej ciecierzycy.Mięso smażone w Zobacz więcej
Jest tradycyjny przepis na indyjski chlebek smażony w głębokim tłuszczu. Idealny do indyjskich dań oraz zup. Z tej porcji wychodzi 12 małych chlebków indyjskich. Mąkę pszenną i razową wymieszać razem. Zobacz więcej
No i mamy maj...Zazieleniło się wkoło pięknie, śliwki ukwieciły się pięknym kwieciem..Tylko pogoda coś nie ta. Za mało słonko i troszkę za zimno. Miejmy nadzieje że kolejne dni przyniosą zmianę, Zobacz więcej
Jeśli lubicie kurczaka, mam dla Was pomysł na piersi, smażone w głębokim tłuszczu. Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Podaję je zawsze z sosem czosnkowym i Zobacz więcej
Karp jest jednym z moich faworytów na wigilijnym stole. 1. Karpia dokładnie czyścimy . 2. Następnie kroimy go w dzwonki 3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie Zobacz więcej
Moje nowe odkrycie kulinarne :) Nie spodziewałam się, że z ryżu można przygotować tak pyszne "kuleczki". Może nie są zbyt dietetyczne, ale od czasu do czasu na taką przyjemność można sobie pozwolić :) Zobacz więcej
Tak przygotowane paluchy służą mi czasem jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnie podanych ziemniaków. Smakują również polane masłem zagotowanym ze śmietaną i posypane pokruszonym białym serem z Zobacz więcej
Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z Zobacz więcej
Porzeczkowa eksplozja na murzynku bez tłuszczu - Lekkie ciasta - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Porzeczkowa eksplozja na murzynku bez tłuszczu Zobacz więcej
Uwielbiam banany, dlatego często używał ich w sowich deserach. Dziś w cieście, smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: 6 bananów, 12 gram mąki pszennej, 12 gram mąki ryżowej 2 jajka, litra mleka, Zobacz więcej
Mam dzisiaj dla Was propozycję na lekko pikantne, chrupiące pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu.Można podać jako dodatek do obiadu. Są również idealna propozycją na przekąskę na Zobacz więcej
Wybraliśmy się z przyjaciółmi na kilka dni w Bieszczady. Pogodę mieliśmy bardzo w kratkę, ale na szczęście zdołaliśmy trochę zobaczyć Dzieciakom bardzo się podobała przejażdżka kolejką wąskotorową, a Zobacz więcej
Sandacz panierka mąka,bułka tarta, ziarna sezamu, przyprawa włoska. Rybę pokroić na dość duże kawałki, nasolić i odstawić na ok.2 godziny. Kawałki ryby obtoczyć w panierce i kłaść na bardzo mocno Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam Wam zwykłego a jednocześnie niezwykłego karpia bo takiego smażonego w głębokim tłuszczu bez jakiejkolwiek panierki. Ten pomysł powstał gdy szukałam idealnej panierki LCHF i okazał Zobacz więcej
Zmodyfikowany przepis naTiropitakia - czyli greckie pierożki serowe. Ciasto wykonałam z dodatkiem serka homogenizowanego, farsz natomiast zastąpiłam jajkiem. Wyszło pysznie ! Składniki na ciasto: 1 Zobacz więcej
Kiedy wprowadza się w życie dietę, w dość krótkim czasie można zauważyć efekty takiej zmiany. Dzieje się tak, że organizm przyzwyczajony do wyższej ilości kalorii zostaje „zaskoczony” przejściem na Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - skrzydełka z kurczaka - 8 sztuk - przyprawy: papryka ostra, sól czosnkowa, curry, pieprz ziołowy Dodatkowo: - frytkownica z olejem Skrzydełka myjemy w letniej wodzie, odcinamy Zobacz więcej
Smażone kalmary w głębokim tłuszczu Rozkoszuję się nimi. Wieczorną porą. Zaprosiłam też białe wino na tę kolację. Składniki: 300 g krążków kalmarów mąka do obtoczenia krążków przyprawa do ryb jajko Zobacz więcej
Słowo „pierogi” oznacza potrawę wykonaną z ciasta gotowanego, pieczonego lub smażonego na głębokim tłuszczu, cienko rozwałkowanego i wypełnionego różnorodnymi nadzieniami. Niedawno były pierogi z Zobacz więcej