na ostro po chińsku

kathi
kathi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Chińska zupa ostro-kwaśna

Chińska zupa ostro-kwaśna 1260

0
{{headerMessage}}
Lekka, smaczna i bardzo prosta chińska zupa o specyficznym ostro kwaśnym aromacie. U mnie wersja z piersią kurczaka, który wegetarianie mogą zastąpić serem tofu. Składniki: 1 litr bulionu drobiowego Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Chińska ostro-kwaśna zupa

Chińska ostro-kwaśna zupa 103

1
{{headerMessage}}
Przepis zaadaptowany z mojej ulubionej książki o kuchni chińskiej, o której już wielokrotnie pisałam pt: "Yan-kit's Classic Chinese Cookbook" autorstwa Yan-kit So. Ostro-kwaśna, gęsta i pożywna Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Chińska zupa ostro kwaśna

Chińska zupa ostro kwaśna 1634

2
{{headerMessage}}
grzybków mun i bambusa nie byłaby to ta sama zupa. Ocet chianking nadaje zupie kwaśny smak, a olej chili – ostry. Potrzebnych jest tu dużo typowo chińskich składników, ale są one standardowe dla Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Chińska zupa ostro-kwaśna

Chińska zupa ostro-kwaśna 567

1
{{headerMessage}}
Chińska zupa ostro-kwaśna | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie « Kurczak z warzywami i orzechami nerkowca w sosie hoisin Chińska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna zupa ostro - kwaśna na moim stole wylądowała i szybko została zjedzona bo pyszna Ci ona. Polecam gorąco, zupa pożywna i bardzo aromatyczna. Zupa ostro - kwaśna po chińsku. ROZWIŃ I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejna nasza chińska zupka. Tym razem dodałem do niej wszystko orientalne, co miałem pod ręką. Poeksperymentowałem też ze smażeniem tofu - udało się uzyskać smaczną, chrupką skórkę, idealnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bób po chińsku - szybko, ostro i smacznie Dzisiaj szybki obiad – bób po chińsku. Przepis pochodzi ze strony Słodko Kwaśny. Polecam stronkę, bo jest naprawdę ciekawa, zwłaszcza dla takiego maniaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś intensywne odpędzanie zimy przy pomocy kolorowych, aromatycznych potraw. Postanowiłam wypróbować kolejny orientalny przepis - tym razem na orientalnego kurczaka z orzeszkami ziemnymi na ostro. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Skrzydełka kurczaka na ostro po chińsku Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka 6 ząbków czosnku, zmiażdżonych 3 łyżki wody 1/4 szklanki sosu rybnego 1/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka białego cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie chodzić do chińskich lub innych azjatyckich knajp? Jeśli tak, to ten przepis Wam się spodoba! Co zazwyczaj wybieracie z menu? Ja nigdy nie potrafię się zdecydować między kurczakiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna przymierzałam się do przygotowania zupy ostro-kawaśnej. Jestem fanką kuchni chińskiej. Mogłabym jeść non-stop dania z tej kuchni. Trzy lata temu kupiłam książkę Liu Zihua- Kuchnia Chińska. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chińska zupa ostro-kwaśna z wieprzowiną i tofu | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Domowe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - wywar z kurczaka(ok 1l) - 2 piersi z kurczaka - sos sojowy (jasny) - 2 ząbki czosnku - ocet ryżowy - imbir w proszku - pół łyżeczki pieprzu cayenee - olej sezamowy - cebula - 1 marchewka Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Raki po chińsku na ostro

Raki po chińsku na ostro 245

2
{{headerMessage}}
Tak się zazwyczaj składało, że na ostre krwistoczerwone raczki trafialiśmy zawsze tuż po imprezie, wtedy smakowały nam najbardziej, właściwie zawsze były kontynuacją imprezy, bo muszą być suto popite Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Grzyby po chińsku, na ostro

Grzyby po chińsku, na ostro 85

0
{{headerMessage}}
Pomysł na podanie pieczarek i boczniaków inaczej. Przepis wywodzi się z kuchni chińskiej i zaczerpnęłam go z książki o tym samym tytule (mam kilka książek „Kuchnia chińska” i są to zbiorowe Zobacz więcej
mlodagotuje
mlodagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Młoda Gotuje
Kurczak po chińsku na ostro

Kurczak po chińsku na ostro 1686

1
{{headerMessage}}
Najważniejszym zadaniem tej potrawy jestzamarynowanie kurczaka żeby mięso było wilgotne, mięciutkie i oczywiście smaczne. Idealne przepis na szybki obiad . Składniki: * 2 filety z kurczaka * kawałek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron chiński produkowany jest z kiełków fasoli mung. Są to cienkie i przezroczyste nitki, które idealnie komponują się z każdą potrawą, chłonąć jej smak. Nie wymaga gotowania. Wystarczy kilka minut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znakomity przepis na śledzie z ostrą papryką i miętą To jest przepis na jedne z najbardziej zaskakujących śledzi. I jedne z najlepszych przy okazji. Znakomita odmiana dla osób poszukujących odmiany Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Bób po chińsku

Bób po chińsku 129

2
{{headerMessage}}
Bób po chińsku na ostro Super pasuje jako dodatek do wieprzowiny na ostro:) Składniki na 4 porcje: 500 g ugotowanego na parze, obranego bobu 1 papryczka chilli 3 ząbki posiekanego czosnku szczypta Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne to go
Bób po chińsku

Bób po chińsku 74

0
{{headerMessage}}
Bób po chińsku na ostro Super pasuje jako dodatek do wieprzowiny na ostro:) Składniki na 4 porcje: 500 g ugotowanego na parze, obranego bobu 1 papryczka chilli 3 ząbki posiekanego czosnku szczypta Zobacz więcej