na ostro po chińsku

Lekka, smaczna i bardzo prosta chińska zupa o specyficznym ostro kwaśnym aromacie. U mnie wersja z piersią kurczaka, który wegetarianie mogą zastąpić serem tofu. Składniki: 1 litr bulionu drobiowego Zobacz więcej
Przepis zaadaptowany z mojej ulubionej książki o kuchni chińskiej, o której już wielokrotnie pisałam pt: "Yan-kit's Classic Chinese Cookbook" autorstwa Yan-kit So. Ostro-kwaśna, gęsta i pożywna Zobacz więcej
grzybków mun i bambusa nie byłaby to ta sama zupa. Ocet chianking nadaje zupie kwaśny smak, a olej chili – ostry. Potrzebnych jest tu dużo typowo chińskich składników, ale są one standardowe dla Zobacz więcej
Chińska zupa ostro-kwaśna | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie « Kurczak z warzywami i orzechami nerkowca w sosie hoisin Chińska Zobacz więcej
Pyszna zupa ostro - kwaśna na moim stole wylądowała i szybko została zjedzona bo pyszna Ci ona. Polecam gorąco, zupa pożywna i bardzo aromatyczna. Zupa ostro - kwaśna po chińsku. ROZWIŃ I Zobacz więcej
Dziś kolejna nasza chińska zupka. Tym razem dodałem do niej wszystko orientalne, co miałem pod ręką. Poeksperymentowałem też ze smażeniem tofu - udało się uzyskać smaczną, chrupką skórkę, idealnie Zobacz więcej
Bób po chińsku - szybko, ostro i smacznie Dzisiaj szybki obiad – bób po chińsku. Przepis pochodzi ze strony Słodko Kwaśny. Polecam stronkę, bo jest naprawdę ciekawa, zwłaszcza dla takiego maniaka Zobacz więcej
orzeszków ziemnych, bez łupin 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 świeża papryczka chilli Sos: 1 łyżka chińskiego wina ryżowego lub wermutu 2 Zobacz więcej
. Skrzydełka kurczaka na ostro po chińsku Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka 6 ząbków czosnku, zmiażdżonych 3 łyżki wody 1/4 szklanki sosu rybnego 1/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka białego cukru Zobacz więcej
Lubicie chodzić do chińskich lub innych azjatyckich knajp? Jeśli tak, to ten przepis Wam się spodoba! Co zazwyczaj wybieracie z menu? Ja nigdy nie potrafię się zdecydować między kurczakiem Zobacz więcej
Od dawna przymierzałam się do przygotowania zupy ostro-kawaśnej. Jestem fanką kuchni chińskiej. Mogłabym jeść non-stop dania z tej kuchni. Trzy lata temu kupiłam książkę Liu Zihua- Kuchnia Chińska. Zobacz więcej
łyżeczka cukru 1 łyżka octu ryżowego (lub pół łyżki białego winnego) 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju z prażonych ziaren sezamu 2 łyżki posiekanej kolendry Zobacz więcej
Składniki: - wywar z kurczaka(ok 1l) - 2 piersi z kurczaka - sos sojowy (jasny) - 2 ząbki czosnku - ocet ryżowy - imbir w proszku - pół łyżeczki pieprzu cayenee - olej sezamowy - cebula - 1 marchewka Zobacz więcej
są latem, chociaż te pochodzące z hodowli można jeść przez cały rok. Uwaga! Raczki muszą być żywe, więc tak jak z karpiem czy krewetkami, mordowanie ich na woku wymaga odrobiny odwagi. składniki: Zobacz więcej
Pomysł na podanie pieczarek i boczniaków inaczej. Przepis wywodzi się z kuchni chińskiej i zaczerpnęłam go z książki o tym samym tytule (mam kilka książek „Kuchnia chińska” i są to zbiorowe Zobacz więcej
Najważniejszym zadaniem tej potrawy jestzamarynowanie kurczaka żeby mięso było wilgotne, mięciutkie i oczywiście smaczne. Idealne przepis na szybki obiad . Składniki: * 2 filety z kurczaka * kawałek Zobacz więcej
Makaron chiński produkowany jest z kiełków fasoli mung. Są to cienkie i przezroczyste nitki, które idealnie komponują się z każdą potrawą, chłonąć jej smak. Nie wymaga gotowania. Wystarczy kilka minut Zobacz więcej
Znakomity przepis na śledzie z ostrą papryką i miętą To jest przepis na jedne z najbardziej zaskakujących śledzi. I jedne z najlepszych przy okazji. Znakomita odmiana dla osób poszukujących odmiany Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Bób po chińsku

Bób po chińsku 126

2
Bób po chińsku na ostro Super pasuje jako dodatek do wieprzowiny na ostro:) Składniki na 4 porcje: 500 g ugotowanego na parze, obranego bobu 1 papryczka chilli 3 ząbki posiekanego czosnku szczypta Zobacz więcej
Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne to go
Bób po chińsku

Bób po chińsku 74

0
Bób po chińsku na ostro Super pasuje jako dodatek do wieprzowiny na ostro:) Składniki na 4 porcje: 500 g ugotowanego na parze, obranego bobu 1 papryczka chilli 3 ząbki posiekanego czosnku szczypta Zobacz więcej