naczosy

ZOBACZ TAKŻE:

suszone z oleju - 5-7 sztuk - oregano Ser łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera, wstępnie mielimy. Dolewamy cały jogurt, mielimy na jednolitą masę. Pomidory z grubsza kroimy na mniejsze Zobacz więcej
i zmiksować. • Wymieszać z cytryną, zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną papryczką, doprawić. • Pomidory pokroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne i sam miąższ pokroić w drobną kostkę. • Cebule Zobacz więcej
Sylwester i karnawał już za rogiem, słychać wystrzały zajaranych pirotechników amatorów, po prostu imprezowy czas w pełni. Jak impreza to jedzenie palcami, chipsy, naczosy, paluszki i smażone kawałki Zobacz więcej
beatafish
beatafish Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JellyFisher
Nachosy soczewicowe

Nachosy soczewicowe 149

3
naczosy będą twarde i niesmaczne). Mąkę soczewicową łączymy w misce ze zwykłą mąką pszenną (czasem wykorzystuję tylko mąkę soczewicową, ale trudniej pracuje się wtedy z ciastem, więc na początek Zobacz więcej
frambuesowy
frambuesowy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
frambuesowy
Guacamole

Guacamole 24

1
z niej sok. Jeśli dodajemy świeże papryczki chilli to siekamy je bardzo drobno i dodajemy do sosu. Doprawiamy solą i pieprzem (i mieloną papryczką, jeśli nie dodaliśmy świeżej). Wszystko razem Zobacz więcej
też do Warszawy)! Jeden burger to specjalność – Moa Burger – z burakami i ananasem! Był niesamowity! Połączenie smaków, doskonale zrobiona wołowina, do tego bekon i te buraki! Zdecydowanie trafili w Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Follow The Taste
Ale Meksyk!

Ale Meksyk! 55

0
– łagodzi nasze podniebienie po ostrych smakach, oraz starty żółty ser. Możemy podać z boku również naczosy – czipsy kukurydziane. Kuchnia meksykańska ma to do siebie, że jest bardzo kolorowa i Zobacz więcej
robiłam kilkanaście km na Manhattanie nogami, rezygnując celowo z metra, więc wszystko zbilansowałam). Fejsbukowi Fani już to widzieli – czekolady z bułką tartą i solą, czipsami ziemniaczanymi oraz Zobacz więcej
. Najbardziej popularną kuchnią w Stanach (poza taką południową) jest kuchnia meksykańska, albo raczej tex-mex. Tutaj margerita i do tego naczosy z pikantną salsą na przystawkę. Przystawki część Zobacz więcej
z jajecznicą oraz hash brown czyli coś jakby placek ziemniaczany, kolejny talerz to oczywiście wielki amerykański naleśnik z masłem, obok tradycyjnie boczek i jajecznica. Moja porcja to omlet w Zobacz więcej
wnętrze, białe ściany, drewniane surowe stoły i stare zdjęcia powodują, że natychmiast chce się tam zostać i jeść. Bardzo fajne i ciekawe menu. W porze śniadania polecam szczególnie tosty z awokado z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: