nadkwasowość

ZOBACZ TAKŻE:

Dorsz atlantycki należący do rodziny Gadidae (dorszowatych) zamieszkuje zimne wody Oceanu Atlantyckiego. Ryba charakteryzująca się białym, delikatnym i zwartym mięsem od stuleci była ważnym Zobacz więcej
Zrobiłam wodę, starłam marchewkę, zrobiłam zakwas a potem to już samo rosło a chleb fajny, sprężysty miąższ,wilgotny od marchewki, chrupiąca skórka, taki rezultat mnie zaskoczył. Zapraszam do Zobacz więcej
Kolejny, pyszny i zdrowy bochen na mym stole i eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chleb pieczony w foremce a dojrzewany czytaj garowany na blacie w temperaturze pokojowej. Chleb zrobiłam przy użyciu Zobacz więcej
Jak zrobić wodę zakwasową pisałam już w poście wcześniej, polecam. Na bazie takiej wody należy zrobić zakwas a potem pyszny chleb. Pieczywo na bazie wody zakwasowej aromatyzowanej owocami, warzywami Zobacz więcej
Szpinakowy odkwaszacz Czytaj więcej » Zobacz więcej
Kolejny pyszny i delikatny w smaku chleb dziś dla Was mam. Chleb jest czasochłonny ale nie pracochłonny a właściwie tego czasu też niewiele potrzeba do wyrabiania chleba ale trzeba dłużej czekać aby Zobacz więcej
gosiabrooks
gosiabrooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczni Przyjaciele
Kwasówka

Kwasówka 755

To jest troszkę wzbogacona wersja kujawskiej kwasówki. Zupa kwasówka zwana także kwasem czy kwaskówką pochodzi z rejonu kujawskiego. Dawniej gospodynie domowe nie lubiły marnować żadnego jedzenia a że Zobacz więcej
Każdy wyjazd z czytelnikami bloga poprzedzają czasochłonne poszukiwania nowych przysmaków w szarej strefie gastronomicznej Chińskiego Centrum Handlowego w Wólce Kosowskiej. Tym razem udało nam się Zobacz więcej
Bawię się trochę w sery. Rzadko czymś się tu chwalę, bo mam wrażenie, że jeszcze sporo wody w rzece musi upłynąć, zanim na poważnie będę miała powody do dumy i chwalenia się. Nie jest tak, że nie Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
para w kuchni
Domowy twaróg kwasowo-podpuszczkowy

Domowy twaróg kwasowo-podpuszczkowy 62

W sumie w zrobieniu domowego twarogu nie ma żadnej, większej filozofii. Wystarczy mleko (nawet pasteryzowane sklepowe) i odrobina cytryny, albo octu winnego, lub maślanka, jogurt, czy kwaśne mleko. I Zobacz więcej
mężczyzna-gotuje
mężczyzna-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mężczyzna gotuje
Kwasówka

Kwasówka 710

"Lubili i lubią Polacy kwaśne potrawy; ich krajowi poniekąd właściwe i zdrowiu ich potrzebne" - Łukasz Gołębiowski "Tajemnice kuchni staropolskiej" 1830 rok. Do tych właśnie potraw zalicza się Zobacz więcej
Wczoraj opisywałam Wam jak zrobić wodę zakwasową a dziś opisze jak zrobić szybki zakwas z niesamowitą mocą z tej wody. Na zrobienie owego zakwasu wystarczy 24 godziny a potem wyrabiamy ciasto chlebowe Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aga w kuchni
Nowości firmy Abino

Nowości firmy Abino 18

Zobaczcie jakie dwie, fajne, proste gry - Wesołe naparstki oraz Chwytaj i graj pojawiły się na rynku firmy Abino. Dodam od razu, że gry możecie zakupić w sklepach MILA. Chwytaj i graj W pudełku Zobacz więcej
Niedziela nie może obejść się bez pysznego ciasta, a dzisiaj na moim stole gości jeden z moich ulubionych tortów, a mianowicie tort ananasowo- kokosowy. Tort składa się z dwóch płatów biszkopta, Zobacz więcej
Firma PRIMAVIKA jest znana wielu osobom, zwłaszcza tym na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej. Osobiście miałam kilka swoich sprawdzonych produktów z tej firmy, po które sięgałam systematycznie, Zobacz więcej
Kwasówka grzybowa - kuchnia podkarpacka Kwasówka to rodzaj polewki na bazie kwasu z kiszonej kapusty, zabielanej żółtkami i odrobiną śmietany. Ma szczególne właściwości uzdrawiające. Szczególnie Zobacz więcej
Czy znacie nowe peelingi kawowe od Love Your Body ? Sama nazwa już przyciąga bo przecież każda z Nas kocha swoje ciało lub stara się to robić Przejdźmy do sedna Ja ostatnio ze swojej wycieczki Zobacz więcej
Fajne doświadczenie zdobyłam w pieczeniu chleba. Chleb według tej metody nie jest pieczony na drożdżach piekarskich ani na zakwasie tylko na wodzie fermentowanej z owoców i warzyw czyli na dzikich Zobacz więcej
„Smalec” z białej fasoli znają już chyba wszyscy, a kto nie zna, ten nie wie, co traci ;) Wiele osób jedzących nie-wegańsko przyznaje, że smakiem i zapachem smalczyk fasolowy przebija ten tradycyjny. Zobacz więcej
Wczoraj zakupiłam nowości firmy Zott.Od dzisiaj wspólnie z mężem i bliskimi zaczynamy testowanie. :) Już niedługo na blogu pojawi się nasza opinia na temat jogurtów, a teraz zabieram się za jedzenie! Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: