Przepis na nadzienie z anchovies

Będąc niedawno w sklepie usłyszałam ciekawą rozmowę matki z dorosłą córką. Córka: O, zobacz, anchovies /anszua/ Matka: /czytając sklepowy podpis produktu z ceną/ Nie, to filety z sardeli. Córka: Aha - Zobacz więcej
A dzisiaj obiecany przepis na pissaladiere, francuski placek z duuuużą ilością słodkiej duszonej cebuli, z anchovies i czarnym oliwkami, jeden z moich jesienno-zimowych hitów kulinarnych. Bo kiedy na Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Masło koperkowe z anchovies

Masło koperkowe z anchovies 114

Jedno z moich ulubionych smarowideł do chleba z dodatkiem świeżego koperku. Aromatu dodają roztarte fileciki anchovies. Masło pasuje nie tylko do pieczywa, ale także steków, grillowanej karkówki, Zobacz więcej
Bardzo lubię tatara, a na widok ładnego kawałka polędwicy wołowej cieknie mi ślinka. Odpowiednie mięso jest intensywne w barwie, miękkie i lepkie. Jest jak dojrzały, soczysty owoc. Być może uznacie Zobacz więcej
Odświeżający smak. Lekkie letnie śniadanko rodem ze słonecznych morskich krain :-) Robi się szybko - bardzo polecam! Składniki - pieczywo tostowe - szklanka serka ricotta (ale może być też mascarpone) Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
Jeśli dział MIŁOŚNICY MAKARONU jest waszym ulubionym, z pewnością będziecie zadowoleni z dzisiejszej propozycji. Przygotowanie jest naprawdę ekspresowe, w czasie, kiedy gotuje się makaron, możemy Zobacz więcej
Składniki: jajka anchovies pieczywo masło W moździerzu do pesto utrzeć filety achovies, dodać taką samą objętość miękkiego masła, wymieszać. W rondlu zagotować wodę. Wkładać jajka, delikatnie Zobacz więcej
Grzanki z anchovies i jajkiem przepiórczym | Małe Kulinaria Grzanki z anchovies i jajkiem przepiórczym – Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » ŚNIADANIA » Grzanki z Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Smażone sardele (Fried Indian Anchovies)

Smażone sardele (Fried Indian Anchovies) 539

Każdy zna “anchovies”, małe słone aromatyczne rybne fileciki zanurzone w oleju stosowane jako dodatek do rozmaitych dań. Są to solone “dojrzewane” filety z sardeli, małych rybek występujących Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
morning fairy
_301

_301 164

Drożdżowe naleśniki z ricottą, jagodami oraz malinami oraz opieczony z brokułem, kurczakiem oraz mozzarellą Smażyłam już wiele naleśników. Na samym mleku, z dodatkiem wody, szczególnie tej gazowanej, Zobacz więcej
Pewnego wieczoru zobaczyłem to danie w programie BBC, w którym gość jeździł po najbiedniejszych prowincjach Włoch i podpatrywał ich potrawy. Przepis mnie zachwycił. Składniki (4 porcje) - makaron - 1 Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:35am, Poniedziaek 23 Kwiecie 2012. rdo: "Recipes from around the world. Vegetable dishes with a difference" Na blogu ju kiedy pojawiy si portobello nadziewane kozim serem, Zobacz więcej
Zapraszam was na przepyszny makaron o bardzo wyrazistym smaku. Prosty i szybki w przygotowaniu. W oryginalnym przepisie zamiast koncentratu pomidorowego używa się estratto di pomodoro czyli ekstrakt Zobacz więcej
Faszerowane mięso to ciekawy sposób na urozmaicenie typowo mięsnych obiadów. Takie pieczone roladki są dosyć niskokaloryczne i nietłuste, ale wciąż bardzo smaczne za sprawą doprawionego i soczystego Zobacz więcej
Pyszny sos sałatkowy pasuje do każdej sałaty 1żółkto 2żąbki czosnku 1łzyżka musztardy francuskiej 5szt filetów z Anchovies olej z oliwek żółtko,żąbki czosnku ,musztardę ,filety zmiksować dodawać Zobacz więcej
Sardela to niewielka rybka, wielkością podobna do sardynki, zamieszkująca europejskie morza - zarówno te cieplejsze jak i te zimne. W portowych miastach europy można ją zjeść dość często jako prostą Zobacz więcej
Żona jak spróbowała pierwszy kęs, wydała okrzyk zachwytu, potem przeszła na "o, k...." (oczywiście "O, kochanie!" :) i "ja p...." (czyli "ja płaczę z zachwytu" ;-) A potem kazała napisać, że to jej Zobacz więcej
Całkiem inna, niż wszystkie, zupa, "opatrzona" nietypowymi zjawiskami. Wstyd się przyznać, ale w odstępstwie kilku dni zgubiłam służbowy notes, zostawiłam w bankomacie wypłacone pieniądze i zgubiłam, Zobacz więcej