Przepis na nadzienie z anchovies

Odświeżający smak. Lekkie letnie śniadanko rodem ze słonecznych morskich krain :-) Robi się szybko - bardzo polecam! Składniki - pieczywo tostowe - szklanka serka ricotta (ale może być też mascarpone) Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
morning fairy
_301

_301 170

Drożdżowe naleśniki z ricottą, jagodami oraz malinami oraz opieczony z brokułem, kurczakiem oraz mozzarellą Smażyłam już wiele naleśników. Na samym mleku, z dodatkiem wody, szczególnie tej gazowanej, Zobacz więcej
Żona jak spróbowała pierwszy kęs, wydała okrzyk zachwytu, potem przeszła na "o, k...." (oczywiście "O, kochanie!" :) i "ja p...." (czyli "ja płaczę z zachwytu" ;-) A potem kazała napisać, że to jej Zobacz więcej
Zapraszam was na przepyszny makaron o bardzo wyrazistym smaku. Prosty i szybki w przygotowaniu. W oryginalnym przepisie zamiast koncentratu pomidorowego używa się estratto di pomodoro czyli ekstrakt Zobacz więcej
Grzanki z anchovies i jajkiem przepiórczym | Małe Kulinaria Grzanki z anchovies i jajkiem przepiórczym – Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » ŚNIADANIA » Grzanki z Zobacz więcej
Pyszny sos sałatkowy pasuje do każdej sałaty 1żółkto 2żąbki czosnku 1łzyżka musztardy francuskiej 5szt filetów z Anchovies olej z oliwek żółtko,żąbki czosnku ,musztardę ,filety zmiksować dodawać Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
A dzisiaj obiecany przepis na pissaladiere, francuski placek z duuuużą ilością słodkiej duszonej cebuli, z anchovies i czarnym oliwkami, jeden z moich jesienno-zimowych hitów kulinarnych. Bo kiedy na Zobacz więcej
Sardela to niewielka rybka, wielkością podobna do sardynki, zamieszkująca europejskie morza - zarówno te cieplejsze jak i te zimne. W portowych miastach europy można ją zjeść dość często jako prostą Zobacz więcej
Bardzo lubię tatara, a na widok ładnego kawałka polędwicy wołowej cieknie mi ślinka. Odpowiednie mięso jest intensywne w barwie, miękkie i lepkie. Jest jak dojrzały, soczysty owoc. Być może uznacie Zobacz więcej
Jeśli dział MIŁOŚNICY MAKARONU jest waszym ulubionym, z pewnością będziecie zadowoleni z dzisiejszej propozycji. Przygotowanie jest naprawdę ekspresowe, w czasie, kiedy gotuje się makaron, możemy Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Masło koperkowe z anchovies

Masło koperkowe z anchovies 119

Jedno z moich ulubionych smarowideł do chleba z dodatkiem świeżego koperku. Aromatu dodają roztarte fileciki anchovies. Masło pasuje nie tylko do pieczywa, ale także steków, grillowanej karkówki, Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
Kiedy spotykam się z innymi kucharzami i rozmawiamy o nowych daniach, smakach czy technikach, każdy chętnie chwali się swoimi najnowszymi inspiracjami. Każdy ma inne. Ten odkrył yuzu, tamten czarny Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:35am, Poniedziaek 23 Kwiecie 2012. rdo: "Recipes from around the world. Vegetable dishes with a difference" Na blogu ju kiedy pojawiy si portobello nadziewane kozim serem, Zobacz więcej
Faszerowane mięso to ciekawy sposób na urozmaicenie typowo mięsnych obiadów. Takie pieczone roladki są dosyć niskokaloryczne i nietłuste, ale wciąż bardzo smaczne za sprawą doprawionego i soczystego Zobacz więcej
Pewnego wieczoru zobaczyłem to danie w programie BBC, w którym gość jeździł po najbiedniejszych prowincjach Włoch i podpatrywał ich potrawy. Przepis mnie zachwycił. Składniki (4 porcje) - makaron - 1 Zobacz więcej
Składniki: jajka anchovies pieczywo masło W moździerzu do pesto utrzeć filety achovies, dodać taką samą objętość miękkiego masła, wymieszać. W rondlu zagotować wodę. Wkładać jajka, delikatnie Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Smażone sardele (Fried Indian Anchovies)

Smażone sardele (Fried Indian Anchovies) 570

Każdy zna “anchovies”, małe słone aromatyczne rybne fileciki zanurzone w oleju stosowane jako dodatek do rozmaitych dań. Są to solone “dojrzewane” filety z sardeli, małych rybek występujących Zobacz więcej
Będąc niedawno w sklepie usłyszałam ciekawą rozmowę matki z dorosłą córką. Córka: O, zobacz, anchovies /anszua/ Matka: /czytając sklepowy podpis produktu z ceną/ Nie, to filety z sardeli. Córka: Aha - Zobacz więcej