nadzienie z cukinii

Babeczki z nadzieniem toffi Babeczki z nadzieniem toffi to kolejne pyszne maleństwa, które Wam prezentuje Wbrew pozorom babeczki z nadzieniem toffi nie są przesłodzone, a ich delikatny śmietankowy Zobacz więcej
Z moimi kochanymi dziećmi nie jest łatwo. Jedna córka buduje nie tylko maturalną formę, ćwiczy, je zdrowo i lubi pomidory, druga od pewnego czasu ma na bakier z mięsem, więc szpinak jest jak Zobacz więcej
Rogaliki z nadzieniem malinowym - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem wykonane są z klasycznego ciasta drożdżowego, przygotowanego z dodatkiem żółtek, z dużą ilością masła i cukru. Ciasto wymaga dość długiego wyrabiania, ale dzięki tej Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
Pierogi z nadzieniem z cukinii

Pierogi z nadzieniem z cukinii 1096

Latem dominują pierogi owocowe: z truskawkami, jagodami i wiśniami. Uwielbiam, kiedy przykryte są pod grubą warstwą śmietany posypanej cukrem. Chętnie jadam też pierogi nadziewane warzywami, jak te z Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Pierniczki z nadzieniem

Pierniczki z nadzieniem 27

Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 20 dag płynnego miodu 3/4 szklanki cukru 4 jajka (potrzebne są 4 żółtka i 2 białka) 3/4 kostki masła 1/ szklanki kwaśnej gęstej śmietany 3 łyżeczki przyprawy do Zobacz więcej
KornasM
KornasM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CzerwonyPiekarnik
Cukinia z mięsnym nadzieniem.

Cukinia z mięsnym nadzieniem. 114

Zacznę od tego, że według mnie cukinia jest bardzo niedocenionym warzywkiem. Można ją przygotować na tysiące sposobów, ma swój specyficzny, cudowny smak i pasuje zarówno do makaronów jak i do pizzy, Zobacz więcej
anka962
anka962 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Au gartin
Ravioli z nadzieniem z cukinii

Ravioli z nadzieniem z cukinii 198

Ostatni dzwonek na cukinie! Ravioli, to oczywiście kolejny przepis z ukochanej przeze mnie kuchni włoskiej. Nie trzeba się jednak przejmować tym, że cukinia się kończy. Do przygotowania farszu można Zobacz więcej
Tak pysznych rogalików jeszcze nie jadłam, są po prostu idealne, żeby się o tym przekonać trzeba je upiec. Niezwykle mięciutkie ciasto i kokosowe nadzienie to bardzo pyszne połączenie. Dodam, że Zobacz więcej
Witam! Spieszę się na spotkanie z Falką, więc dzisiaj podam same konkrety i wspomnę, że pracuję nad fajnymi przekąskami z owocami (truskaweczki) i mam nadzieje, że niedługo zobaczycie efekty. Zobacz więcej
Łatwe i smaczne danie na letnie jak i jesienne dni. Co potrzebujemy: krążki cukinii bułka tarta jajka sól pieprz olej Przygotowanie: Cukinie kroimy w krążki, wydrążamy pestki i wrzucamy do wody. Zobacz więcej
Sezon na cukinie rozpoczęty, w dodatku w dobrej formie (bynajmniej w moim ogródku). Warzywo, które idealnie nadaje się do nadziewania, inspiruje miłośników gotowania, do tworzenia to coraz nowszych i Zobacz więcej
Przekąski ‘do ręki’ sprawdzają się idealnie na wszystkie okazję i każdy inny dzień. Reguła ta za każdym razem, przynajmniej u mnie w domu się potwierdza. Czy są to słodkie ciastka, czy obłędne, Zobacz więcej
Jeśli lubicie cannelloni z nadzieniem mięsnym to tym razem proponuję przygotować pyszne i lekkie cannelloni ale nie z makaronu lecz z grillowanych plastrów cukinii. Na straganach jest już polska, Zobacz więcej
MartaF
MartaF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym raju
Muffinki z płynnym nadzieniem

Muffinki z płynnym nadzieniem 360

Z muffinkami to jest tak: nie mogę się zebrać, żeby je upiec – zawsze wydaje mi się, że wszystkie możliwości zaprezentowania tego co w nich najlepsze już wykorzystałam, a na dodatek wychodzi ich dużo Zobacz więcej
Szukając pomysłu na sobotnio - niedzielne śniadanie, znalazłam przepis na greckie ruloniki, które są przepyszne i rozpływają się w ustach. Świetnie sprawdzają się jako przekąska na przyjęciach. Zobacz więcej
W zależności od preferencji smakowych, można je przyrządzić z mąki pszennej. Cudownego aromatu dodają posiekane, świeże zioła. Składniki Ciasto: 300 g mąki gryczanej 3 jajka 1 gałązka majeranku 3 Zobacz więcej
Nie znam osoby, która nie lubi zajadać się pączkami. Sekret udanych pączków to świeże drożdże, dobra mąka i dobrze wyrobione ciasto. Ja do przygotowania pączków zawsze dodaję same żółtka, dzięki czemu Zobacz więcej
Lato to najlepsza pora na przygotowywanie różnych dań z warzywami i mięsem. Ja co prawda lubię dania z warzywami bez mięsa ale czasami mam ochotę na połączone danie. Bakłażan i cukinia to warzywa, Zobacz więcej
Kwiaty cukinii- jeść je, to jak dotknąć motyla, skosztować chmury, napoić się poranną rosą. Są delikatne i piękne. Połączenie tego cudu natury z włoskimi smakami jest idealną kompozycją smaków. A Zobacz więcej