nadziewane papryczki z serem feta, tymianek, bulion

UWIELBIAM ostre jedzenie. Kiedyś kupilismy z mężem papryczki czereśniowe nadziewane serem firmy Rolnik. Długo nie schodziły z listy przekąsek pod wódeczkę. Aż wreszcie postanowilismy sami takie Zobacz więcej
Faszerowane papryczki serem feta to świetna, letnia przekąska. Idealnie sprawdzają się na imprezy, do kanapek lub podjadania. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg papryczek Zobacz więcej
około 25 ostrych papryczek, 200 g sera feta, 400 ml oliwy, 4 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu lub tymianku, 4 ziarna pieprzu czarnego, sól Papryczki umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy, wydrążyć środki z Zobacz więcej
Faszerowane papryczki serem feta Faszerowane mini papryczki potrafią w sobie rozkochać :) Faszerowane papryczki serem feta przepis własny Składniki: 10 papryczek chili 125g sera feta 50g twarogu Zobacz więcej
, czy ciepło. Miksujemy nadzienie: 0,5 kg papryczek padron 200 g miękkiego sera feta 100 ml oliwy świeże przyprawy: tymianek, odrobina lawendy, listek szałwii, sól, ostra papryka jeśli trafiliśmy na Zobacz więcej
Pimiento to po hiszpańsku papryka. Poza Hiszpanią tą nazwą określa się opieczone i obrane ze skórki czerwone papryki w oliwie, do kupienia w słoikach lub puszkach. Można je nadziewać twarożkiem z Zobacz więcej
Antipasti/antipastosą to tradycyjne włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki. Nigdy mnie nie Zobacz więcej
cebule 1 długi ogórek 5 dojrzałych, soczystych pomidorów 2 główki sałaty (rzymskiej lub lodowej) 5 łyżek zielonych oliwek nadziewanych papryką 200g sera feta 100ml białego octu winnego 2 łyżki soku z Zobacz więcej
Historia czereśniowych papryczek sięga ubiegłej soboty, kiedy odkryłam je na pobliskim ryneczku. I nawet od razy kupiłam, całe 6 sztuk :) Po powrocie olśniło mnie, że można je nadziać serem feta z Zobacz więcej
przyjdą niespodziewani goście. Do tego wędlina, sery, oliwki i mamy świetne włoskie antipasti. Papryczki faszerowane serkiem zapraszają na degustację! Składniki /4 słoiki/: 1 kg małych papryczek Zobacz więcej
osób): 6 średnich pomidorów 1 torebka (100 g) brązowego ryżu 1 spora czerwona papryka 1 mała cebula 1 duży ząbek czosnku 3 garście tartego żółtego sera 2 łyżeczki mieszanki ulubionych ziół (bazylia, Zobacz więcej
serowych miseczkach możemy również podawać wiele innych dań, między innymi lekkie wiosenne sałatki. Kolejnym pomysłem były ogórki nadziewane pikantną pastą z tuńczyka. Potrawa prosta i szybka w Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Krem z marchewki

Krem z marchewki 420

1
Mini pizza Naan - chlebek indyjski Opiekane ziemniaki Orzotto - kasza pęczak inaczej Papryka nadziewana kurkami i kozim serem Paszteciki z ciasta serowo - francuskiego Pieczona polędwica Pierogi z Zobacz więcej
włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki.Nigdy mnie nie kusiły te faszerowane papryczki w Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Drink - Mojito

Drink - Mojito 1039

5
z ciasta francuskiego kluski ślaskie z sosem pieczarkowym kluski śląskie z serem knedle serowe z jagodami kokardki z tuńczykiem w sosie śmietanowym kolorowe leczo kopytka kartoflane krem z dyni z Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Ryba w cieście curry

Ryba w cieście curry 808

0
pod kruszonką kapuśniaczki z ciasta francuskiego kluski ślaskie z sosem pieczarkowym kluski śląskie z serem knedle serowe z jagodami kokardki z tuńczykiem w sosie śmietanowym kolorowe leczo kopytka Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Cynamonowe ślimaki

Cynamonowe ślimaki 680

1
(11) Kuchnia Chińska i Japońska (6) Kuchnia Meksykańska (4) Kuchnia Włoska (7) Kurczak (25) Lody (6) Makaron (20) Muffinki (7) Naleśniki i racuszki (8) Orientalnie (2) Pieczywo (10) Pierogi (6) Pizza Zobacz więcej
pod kruszonką kapuśniaczki z ciasta francuskiego kluski ślaskie z sosem pieczarkowym kluski śląskie z serem knedle serowe z jagodami kokardki z tuńczykiem w sosie śmietanowym kolorowe leczo kopytka Zobacz więcej
Pomidorowa przystawka dla odważnych – Kitchen pleasures and distasters Pomidory faszerowane twarogiem – Kuchnia Breni Pomidory z kozim serem i kaparami – Shabby Eat Pomidorki nadziewane sałatką – W Zobacz więcej
połączone z kozim serem, jabłkami, miodem i przyprawami), Kurczaka w miodzie (z rodzynkami, miętą i octem jabłkowym), Średniowieczna zapiekana z rzepy (oryginał pochodzi z 1517 roku), Śniadanie w Zobacz więcej