nadziewane spody babeczek

na spodzie z ciastek korzennych Sernik ze śliwką w czekoladzie Sernik pomarańczowy z polewą czekoladową Sernik kajmakowy Sernik kokosowy z sosem malinowym Pieczony karp z sosem jabłkowo-chrzanowym Zobacz więcej
Kruche babeczki nadziane farszem z tuńczyka, kukurydzy, czerwonej fasoli i pora to doskonała propozycja na przekąskę piknikową lub imprezową. U mnie świetnie sprawdziły się akurat w tej drugiej Zobacz więcej
Składniki na 15 babeczek: 1 1/4 szklanki mąki; 1/4 szklanki cukru; 10 dag zimnego masła; łyżeczka cukru waniliowego; łyżka kwaśnej śmietany; żółtko; kilka kropel olejku waniliowego; masa kajmakowa; Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Babeczki kajmakowe

Babeczki kajmakowe 798

0
Babeczki kajmakowe Dodane 26 kwietnia, 2013 w Ciasteczka Spody na te ciasteczka są po prostu genialne, można je nadziewać na tysiąc sposobów. Wychodzą niesamowicie kruche i pyszne. Ja wybrałam masę Zobacz więcej
Dziś proponuję coś na urozmaicenie świątecznego stołu. Gwoli tradycji ze szczyptą nowoczesności. Pyszne, lekkie. Efektownie prezentujące się na stole. Zrobiłam w sobotę na małe party i momentalnie Zobacz więcej
dokładnie mieszamy. Przygotowujemy foremkę do mufinek lub jeśli ktoś nie ma to małe metalowe foremki na babeczki. Spód foremek wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy Zobacz więcej
Małe bezglutenowe babeczki upieczone z mielonych migdałów z dodatkiem mąki z tapioki i kakao, wypełnione kremem na bazie serka mascarpone i jogurtu naturalnego, udekorowane pysznymi czereśniami Zobacz więcej
Słodziutkie i kremowe z dodatkiem sezonowych owoców. Oczywiście babeczki-pełne kalorii i niesamowicie pyszne....a na dodatek rozpływają się w ustach. Składniki: spód babeczek: 1 szklanka /ok.200g Zobacz więcej
Bardzo proste i bardzo smaczne babeczki z owocowymi, nadziewanymi piankamiChamallows fruity -Haribo. Te pianki są pyszne, maja w środku intensywnie owocową galaretkę. Przepis na ciasto jest autorstwa Zobacz więcej
, którymi następnie będziemy posypywać muffiny.Wierzch muffinów posypujemy przygotowaną kruszonką. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na około 25 minut. Studzimy w formie. Po tym Zobacz więcej
Mozzarella Sól, pieprz świeżo mielony Opcjonalnie 2 jajka Przygotowanie: Zaczynamy od babeczek (8 sztuk). Wylepiamy foremki do tartaletek ciastem, nacinamy je nożem, aby nie urosły za bardzo. Zobacz więcej
Lubicie małe słodkie cosie? Amożepomyślicie o przygotowaniu takich na nadchodzące święta lub Sylwestra.Babeczki czekoladowe z kremem rumowym i marcepanem.Przygotowanieczekoladowych spodów nie jest Zobacz więcej
podawany na pajdzie chleba wraz z żurawiną. Pyszności! Do tego zaserwowała zupę krem z czerwonej soczewicy oraz dwa genialne ciasta: marchewkowe z polewą waniliową oraz bezglutenowe ciasto Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Tartaletki

Tartaletki 463

0
Jakiś czas temu zapałałam miłością do kruchego ciasta. Kruche i pękające, cudownie maślane, a co najlepsze szybkie w przygotowaniu. I bardzo uniwersalne. Jest bazą do wielu ciast np. do sernika na Zobacz więcej
do deserów lub nadzienie do ciasteczek, babeczek itp. Wiele przepisów jako "denek" do uli wykorzystuje biszkopty lub wafle - ja zdecydowałam się na spody z kruchego ciasta. Naprawdę polecam ten Zobacz więcej
Dziś chciałabym Was zaprosić na te babeczki, są naprawdę pyszne. Przepis cytuję w oryginale. Zrobiłam z podwójnej porcji 20 mniejszych babeczek, zamiast większych tartaletek. Składniki: - 20 g otrębów Zobacz więcej
Składniki na ciasto (porcja na 22 – 24 babeczki) 350 g mąki pszennej 200 g masła 2 żółtka 2 łyżeczki cukru pudru Składniki na krem: 1 paczka budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Zobacz więcej
Uczta dla łasuchów, czyli … kruche ciasto nadziane słodką czekoladową masą z chrupiącymi orzechami… Składniki na ciasto (ok. 10 babeczek średnicy 10 cm): 270 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 170 g Zobacz więcej
Dominika B
Dominika B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Menu Smart
Ambasadorki

Ambasadorki 80

0
następnie podwyższamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 20 minut. Upieczone ciasto (zdj nr 2) odwracamy do góry spodem. Ponczujemy polewą czekoladową i nadziewamy wiśnią (zdj nr 3). Zobacz więcej