nadziewane ziemniaki kapustą kiszoną

Dwuskładnikowe naleśniki z niepalonej kaszy gryczanej nadziewane panczkrautem, czyli ziemniakami z kapustą kiszoną (przepis tutaj). Proste, pyszne, pożywne;) Naleśniki z kaszy gryczanej z panczkrautem Zobacz więcej
« Placki z młodych ziemniaków Rolady schabowe nadziewane kapustą kiszoną Dzisiaj zapraszam do przygotowania rolad schabowych nadziewanych kapustą kiszoną według przepisu siostry Anastazji. Myślę, że Zobacz więcej
Składniki: 1 – 2 buraczki,2-3 ziemniaki,1 marchewka, 1 cebula,kiszony lub marynowany ogórek,1/2 kubeczka kiszonej kapusty,oliwa z oliwek,sól ( czasami dodaję białą fasolkę z puszki),koperek. Zobacz więcej
z piersi kurczaka 4 plastry szynki wieprzowej 4 plastry sera żóltego 2-3 ogórki kiszone 1 papryka marynowana 2 jajka bułka tarta sól pieprz vegeta olej Piersi z kurczaka dokładnie oczyścić, każdą Zobacz więcej
Często robiłam knedle z owocami , ale wytrawne i z kiszoną kapustą nigdy.Dlatego spróbowałam z nadzieniem z kiszonej kapusty , a dla smaku polałam je pyszną omastą ze słoniny czyli skwarkami.Bardzo Zobacz więcej
plaster szynki, plaster sera, korniszon i zwijamy na pół, przekłuwając w trzech miejscach wykałaczką, aby w czasie pieczenia nam się nie rozeszły. Wierzch roladek obficie obsypujemy mieszanką Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Ruskie krokiety

Ruskie krokiety 291

1
Pewnie niejedna z Was próbowała wykorzystać farsz do pierogów ruskich w naleśnikach. Ja robiłam to niejednokrotnie i szczerze mówiąc, smak średnio przypadł mi do gustu. Tym razem jednak postanowiłam Zobacz więcej
zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżka zielonego pieprzu szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki cukru sól 4 łyżki klarowanego masła do obsmażenia polędwiczek Wymieszać oliwę z solą i Zobacz więcej
schabowe rolady nadziewane kapustą i pieczarkami. Przygotowanie tej potrawy jest bardzo proste, należy tylko pamiętać aby bardzo cienko rozbić kotlety, by łatwiej je było później zawinąć. Można Zobacz więcej
Jak po raz pierwszy zobaczyłam ten przepis naWielkim Żarciu od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Farsz do pierogów na bazie ugotowanych ziemniaków, podobnie jak w ruskich, których jestem oddaną Zobacz więcej
-40 minut. Gotowe wyjmujemy z folii i podajemy z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą. Było to coś smacznego. Post Okoń morski pieczony w folii z masłem czosnkowym i koperkiem pojawił się poraz Zobacz więcej
do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 35-40 minut. Sałatka z kapusty pekińskiej: 1/3 kapusty pekińskiej 1/3 puszki kukurydzy 1 ogórek kiszony 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu 1 Zobacz więcej
Co prawda pracochłonne, ale za to jakie pyszne bułeczki babuni z kapustą. Polecam! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 3 jajka 5 dag masła 4 dag drożdży 1 łyżka cukru łyżeczki soli Zobacz więcej
Czasami zostają mi ugotowane ziemniaki od poprzedniego dnia i żal byłoby ich nie wykorzystać;) Najczęściej robię kopytka, jednak czasem wymyślam coś innego. Tak też było tym razem, po małym Zobacz więcej
Podobno najzdrowsze mięso drobiowe to gęsina. Moja propozycja to gęś klasyczna z kapustą kiszoną. Wystarczy upiec ziemniaki i obiad gotowy:) Składniki: 1 gęś ok. 3,5 – 4kg, 2 cebule, 1kg kapusty Zobacz więcej
Przepis na taką pieczoną gęś z kiszoną kapustą spodoba się nawet nowicjuszom w dziedzinie pieczenia gęsi, kaczek i indyków. (Celowo nie wspominam o kurczaku, ponieważ nie ma nic prostszego do Zobacz więcej
Nie mylić z babką na tężniach :) Jako, że dostałem od mojej koleżanki Marty słoik kapusty kiszonej to zainspirowałem się kresowym przepisem na łężnie czyli kotleciki z ziemniaków nadziewane kapustą Zobacz więcej
będę eksplorować smaki regionalne. Łężnie warto podać w dwóch wypadkach: najpierw wieczorem jako zagryzkę do siwuchy; następnie rano, koniecznie ze zsiadłym mlekiem. Łężnie bieszczadzkie ( ok. 14 Zobacz więcej
alzacka wieś ma własną wersję tego dania. Alzacja poza tym słynie ze sztrasburskich pasztetów, sera munster, z wielu rodzajów pieczywa, wśród których nie ma bagietki oraz z wielu mięsnych smakołyków. Zobacz więcej
składników. Chyba najbardziej popularna jest zupa z kaczej krwi – tzw.czernina z golcami– z dominującą słodko-kwaśną nutą i wyczuwalnym aromatem ziół (majerankiem i cząbrem). Można ją podawać z Zobacz więcej