najłatwiejsze pierogi

Przepis podstawowy na pierogi z dowolnym nadzieniem. Ciasto robię bez mleka, jaj i cukru. Tylko mąka, woda i sól. Składniki (ok. 30 sztuk): szklanka mąki pszennej typ 500 lub 650 wrzątek ok. 100 ml Zobacz więcej
Każdy ma swój przepis na ciasto pierogowe,mam i Ja:) Przepis na to cisto pochodzi z książki pt."Obiady u Kowalskich" Jadwigi Kłossowskiej. Książa jest z 1990r i zakupiłam ją jako młoda żona i Zobacz więcej
Nim jednak przejdę do przepisu, najpierw będę się "mądrzyć". :P Z tymi leniwymi różnie bywa, widziałam przepisy gdzie dodawane także są do nich ziemniaki. Ale niestety, to nie są pierogi leniwe. Zobacz więcej
Kuchnia włoska czyli spaghetti, pizza, lazania a także ravioli. Pyszne małe pierożki łatwe w wykonaniu i pyszne w zajadaniu. Tym razem dołożyłam do pierogów wraz ze szpinakiem ricottę i nasz rodzimy Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam kotlety ze składników takich jak na pierogi ruskie. Przepis łatwy i szybki, a za to bardzo pyszny. Kotlety ziemniaczano-serowe SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków starych 2 kostki sera Zobacz więcej
Bardzo łatwy przepis na ciasto na pierogi. Potrzebne składniki: 0,5 kg mąki, łyżeczka soli, szklanka gorącej wody. Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Powoli dodajemy gorącą Zobacz więcej
Szybkie ciasto na niedzielę bez pieczenia. Pyszne i łatwe w przygotowaniu. A dzisiejsza niedziela upłynie przy lepieniu ogromnejjjjjjjj ilości pierogów. Będą ruskie i z kapustą i grzybami :) Jutro Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam pierogów. Brakowało mi sprawdzonego, pewnego i łatwego sposobu na ciasto. Wydawało mi się także, że jest to bardzo pracochłonne. Gdy myślałam o pierogach to przed oczami stawał mi Zobacz więcej
odrobiną wody. Dodajemy cukier (dodałam trzcinowy) i gotujemy 10-15 minut, aż jagody popękają. Można ewentualnie dosłodzić, ilość cukru zależy od słodkości owoców. Ugotowany al dente makaron wykładam Zobacz więcej
gochagotuje
gochagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gocha gotuje!
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 354

0
podsmażoną na oleju cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie zagniatamy ciasto na pierogi, które nie jest wcale takie łatwe do zrobienia ;) Ciasto wałkujemy, Zobacz więcej
Drukuj Uwielbiam ruskie pierogi, których bazę stanowi farsz z ziemniaków, cebulki i sera. Bardzo smakował mi również niedawno przetestowany makaron z cebulką i twarogiem. Dziś postanowiłam wypróbować Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
RICOTTA – przepisy

RICOTTA – przepisy 490

0
. Świetny jako farsz pierogów i ravioli, jako baza kotlecików i gnocchi jako dip do chrupiących warzyw lub po prostu na kanapkę (moja ulubiona to ta z ricottą, miętą i miodem lub ricottą, tymiankiem i Zobacz więcej
pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso Zobacz więcej
Szybki i łatwy farsz z kapusty i pieczarek – idealny do wigilijnych pasztecików, pierogów i krokietów. W kolejnych wpisach znajdziecie przepis na ciasto do pasztecików Farsz z kapusty i pieczarek Zobacz więcej
Szpinak... Szpinak... Szpinak... Ostatnimi czasy panuje w mojej kuchni. Gdy byłam mała w moim domu nie używany, obecnie przeżywa rewolucje, Z czystym sumieniem mogę powiedzieć: Uwielbiam!!! Nie ważne Zobacz więcej
Książka "Pierogi nie tylko po polsku" wg. mnie ma swoje plusy i minusy... Plusem tej książki jest duża różnorodność przepisów na pierogi z różnymi nadzieniami - na słodko i wytrawne oraz smażone, Zobacz więcej
kruche babeczki
kruche babeczki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kruche babeczki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 76

0
Tortilla bardzo szybkie i łatwe danie. Można zrobić z tego co się ma w domu. Ciasto można samemu zrobić w domu, ja chciała szybko więc poszłam na gotowiznę ( z czego dumna nie jestem hehe). Na ciasto Zobacz więcej
lnianą ściereczką i odstawiamy w tym czasie gotujemy ziemniaki, ugniatamy i odstawiamy do ostygnięcia następnie dodajemy ser, dużą ilość pieprzu oraz sól całość dobrze mieszamy ciasto wałkujemy, Zobacz więcej
Mięsne pierogi z orzechową posypką,przełamane w smaku bazylia i szczypiorkiem.Szybka i łatwa potrawa do przygotowania,zasjakująca w smaku. 50 dag.gotowych pierogów z mięsem 1 ząbek czosnku 1łyżka Zobacz więcej
Najlepsza wersja ciasta na pierogi, delikatna, łatwa do rozwałkowania, sprężysta. Wypróbowałam kilka przepisów, ale ten sprawdza się najlepiej, dlatego pozostał moim ulubionym, do którego wracam. Zobacz więcej