Przepis na najlepsza oliwa

Strzeżcie się Wy, którzy liczycie kalorie, bowiem to będzie dla Was wyzwanie! Danie, które zawiera wszystko, co zakazane na każdej diecie – ogromną ilość węglodowanów i tłuszczy. Co oferuje w zamian? Zobacz więcej
Ogólnopolski konkurs oliwy Virgen Extra Plagąwspółczesnej Europy sąfałszerstwa oliwy z oliwek i niepoprawne opisywanie produktu. Oliwy klasy Virgen są nagminnie opisywane jako Virgen Extra, częste Zobacz więcej
ziemniaczki pieczone z czosnkiem, papryką i rozmarynem . CZEŚĆ! GOTUJĘ ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD ZUPA MAKARON MIĘSO RYBKA JEDNOGARNKOWIEC Zobacz więcej
Jeszcze nie miałam okazji dodawać, takiego wpisu i na wstępie chciałabym zaznaczyć, że nie jest to reklama. Zwyczajnie postanowiłam podziękować za miłą niespodziankę :) Jak zapewne zauważyliście, Zobacz więcej
Większość z Was wie, że mam słabość do Włoch, kuchni włoskiej i wszystkim co związane z Włochami – nazwa bloga też jest włoska, dlatego dzisiejszym wpisem chcę Wam przybliżyć ten piękny kraj. A to Zobacz więcej
Cześć! Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie słoneczny i nie będzie burzy. Kiepsko znoszę ostatnio skoki ciśnienia i wypijam przemysłowe ilości kawy, co pewnie nie jest zbyt zdrowe. Dziś mam dla Zobacz więcej
Kiedy jeżdżę do domu, mamy już taki zwyczaj, że tata ZAWSZE w niedzielę smaży mi naleśniki. Są najlepsze i myślę, że nigdy mi się nie znudzą! Jako, że sama jestem średnia w smażeniu cienkich Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Pulpety – najlepsze!

Pulpety – najlepsze! 1269

06 gru 2012 Pulpety – najlepsze! Dziś zdradzam Wam przepis na najlepsze pulpety na świecie! Zupełnie inne od tych, które jedliście do tej pory, inspiracja na pulpety pochodzi z kuchni włoskiej. Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Pulpety – najlepsze!

Pulpety – najlepsze! 1234

06 gru 2012 Pulpety – najlepsze! Dziś zdradzam Wam przepis na najlepsze pulpety na świecie! Zupełnie inne od tych, które jedliście do tej pory, inspiracja na pulpety pochodzi z kuchni włoskiej. Zobacz więcej
Składniki: 2 bakłażany 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz, oregano lub świeża bazylia, natka pietruszki balsamico lub sok z cytryny Przygotowanie: Bakłażany umyć i pokroić w plastry o grubości Zobacz więcej
Grill!!! Hurra. Dzisiaj najlepsze skrzydełka z grilla- palce lizać . Dobrze jest je potrzymać przez noc w marynacie, są przepyszne. Nie będe się dzisiaj rozwodzić nad właściwościami I zdrowotnością Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Oliwa truflowa

Oliwa truflowa 1084

Oliwa aromatyzowana to cudowny dodatek do potraw. Można ją dzisiaj kupić prawie wszędzie ale wykonana własnoręcznie w domu daje nieograniczone możliwości w komponowaniu dowolnych składników. To trochę Zobacz więcej
Oliwa to gęsty, zielonkawy olej wyciskany z oliwek. Znana i wytwarzana jest od prawie 6000 lat. Rozpowszechniona najprawdopodobniej przez Fenicjan, przez Homera nazwana została płynnym złotem. Na Zobacz więcej
Panie! Dlaczego umieściłeś mnie w niewłaściwej epoce? – czasami zadaję to pytanie niekoniecznie patrząc w niebo. Podejrzewam, że chodzi tutaj o minimalną czasową desynchronizację aczkolwiek robiącą Zobacz więcej
Pomidory to chyba moje ulubione warzywa. O tej porze roku smakują najlepiej. Moja ulubiona zupa to pomidorowa. W dzieciństwie Tata robił mi zawsze pomidory ze śmietaną, którymi zajadałam się nawet Zobacz więcej
Takie właśnie jest ciasto pistacjowe z oliwą z oliwek. Mimo dużej zawartości oliwy z oliwek, jej smak nie jest mocno wyczuwalny. Wyrazisty jest za to smak zmielonych pistacji oraz ich intensywny Zobacz więcej
Próbowaliście mozzarelli z aromatycznej zalewy? Jak dla mnie bomba. Tym razem wzbogaciłam ją smakiem oliwek i suszonych pomidorów. Zioła tylko dopełniły całości Składniki: 20 dag małych kulek Zobacz więcej
Pomidory (najlepsze to takie mięsiste, mniej wodniste lepiej się suszą ) ) Kroimy na plastry o grubości ok.1 cm. Albo jeśli są małe kroimy na pół, wzdłuż. Suszymy jak grzyby, ale po wysuszeniu muszą Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Bundz w oliwie

Bundz w oliwie 670

Bundz to tradycyjny polski owczy ser. Najlepszy jest z wiosennego wypasu owiec, czyli z maja lub czerwca. Mój nabyłam bezpośrednio w bacówce w Kotlinie Kłodzkiej. Kilogramowa bryła sera była wilgotna Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Kocham oliwę

Kocham oliwę 42

Po raz drugi z wielką radością przyjęłam przemiłe zaproszenie na spotkanie z hiszpańską oliwą,prowadzone przez twórcę marki iloveaceite Ferdynando Ortegę oraz Annę Macherę twórczynię portalu Kocham Zobacz więcej