Najlepsze ciasto na pieczone pierogi z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- ever!!! Spróbuj! Dobre na diecie, do pudełka lunchówki do pracy czy jako przystawka na imprezie. Świetnie smakują na zimno,
Zobacz więcej
Oddychamy. Po tylu dniach upałów Natura pozwoliła nam trochę odpocząć. Dziś od rana pada deszcz. Mam wrażenie, że widzę radość roślin i zwierząt (dziś znaleźliśmy malutkiego krecika, chyba nawet on
Zobacz więcej
przepis na pierogi z truskawkami, najlepsze Tanie przepisy na tanie i pyszne obiady Open menu Sosy Zupy Mięsa Ryby Mąka Nabiał Warzywa i Owoce Desery Lifestyle przepis na pierogi z truskawkami,
Zobacz więcej
Któż z nas nie kocha pierogów? :) A przepisów na pierogi , prawdopodobnie tyle , ile gospodyń. Ja Was zapraszam na wyproszone pierogi ( przez córkę ) z ziemniakami. Farsz taki jaki w moim rodzinnym
Zobacz więcej
Ach, wzięło mnie na polską, tradycyjną kuchnię! Na dniach był schabowy, były mielone kotlety, zapiekanka ziemniaczana, tak dobra, że nie byłam w stanie się od niej oderwać.. (będzie na blogu!).
Zobacz więcej
Pierogi ruskie – najlepszy przepis! Chyba nie znam Polaka, któryby powiedział, żenie lubi pierogów Totak jak zkremówkami zkultowego Shreka. Wiadomo, żemoja babcia robi najlepsze pierogi ruskie – to
Zobacz więcej
Pierogi z jagodami są najlepsze na świecie. Warto zrobić jak nie wiem co, choć raz w roku:) W żadnej karczmianej, przydrożnej restauracji nie spotkałam pierogów, w których ciasto i farsz smakuje jak
Zobacz więcej
To podstawa dobrych pierogów – idealne ciasto. Jego sekretem jest bardzo ciepa woda, dlatego ciasto najlepiej wyrabiać mikserem ze spiralną końcówką. Dzięki temu jest szybciej i nie ma
Zobacz więcej
Ciasto na pierogi! Próbowałam wiele przepisów na ciasto pierogowe ale toz dodatkiem wrzątku i jajka jest najlepsze. Ciasto jest sprężyste, nie przywiera do blatu, a przy tym łatwo się klei. Ciasto
Zobacz więcej
Jeśli szukacie ciasta które bardzo łatwo się robi, które jest elastyczne, rozciągliwe, miękkie, puszyste, szybkie w sklejaniu, wilgotne, nie przerywające się to polecam ten najprostszy przepis. Nadaje
Zobacz więcej
Ciasto na pierogi...Wiele domów i wiele przepisów. Mi zawsze lepienie pierogów kojarzyło się z brudną od mąki kuchnią i blatami ulepionymi ciastem, które trzeba skrobać po skończeniu pracy...Aż
Zobacz więcej
Może mistrzynią w lepieniu pierogów nie jestem, ale za to farsze i ciasto na pierogi przygotowuję po mistrzowsku! Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych pierogów – z soczewicą! Delikatne
Zobacz więcej
Najlepsze ciasto na pierogi to oczywiście wg przepisu mojej mamy. Jej sekret tkwi w odrobinie oleju dodanym do ciasta, dzięki temu jest wspaniale elastyczne i przyjemnie lepi się z niego pierożki
Zobacz więcej
Składniki: - 50g miękkiego masła - 0,5kg mąki pszennej (użyłam Lubelli do pierogów) - 1 szklanka wody w temp. pokojowej - 1 jajko - 2 żółtka - 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wysypujemy
Zobacz więcej
Najlepsze w tych pierogach było ich lepienie. Udało mi się w samotności zagnieść ciasto, po czym przyszedł A. i stwierdził, że będzie ze mną lepił pierogi bo ma dość pracy przy komputerze. Włączyliśmy
Zobacz więcej
W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie, co ja mówię, najlepsze (!) ciasto na pierogi. Idealnie się rozwałkowuje, nadaje się do zamrażania. Po ugotowaniu ciasto jest elastyczne i nie rozwala się
Zobacz więcej
Wielbicielom serialu „Ranczo” nie trzeba wyjaśniać i przedstawiać postaci Solejukowej. Ta wydawałoby się niepozorna postać potrafiła wiele, a najlepiej… lepić pyszne pierogi. Nakładem wydawnictwa
Zobacz więcej
wypróbowałam kilka przepisów na ciasto pierogowe i ten jest rewelacyjny. Ciasto daje się cienko rozwałkować, rozpływa się w ustach. Rewelacja! A podobno jajka szkodzą ciastu na pierogi. Tutaj nie
Zobacz więcej
Ostatnią sobotę spędziłam na lepieniu pierogów! Mama już od jakiegoś czasu mnie o nie męczyła, a teraz to ja sama również miałam na nie ochotę. Delikatne ( najlepsze! i sprawdzone! ) ciasto na pierogi
Zobacz więcej
Moje ulubione ciasto pierogowe. Jest miękkie, elastyczne i nie wymaga podsypywania mąką podczas wałkowania. Receptura, którą Wam prezentuję jednoznacznie wyparła z mojej kuchni tą popularną, na którą
Zobacz więcej