nalesnika

Wygladaja smakowicie, ten krem musi byc pyszny. Jutro na Wyspach Dzien Nalesnika, wiec przepis trafiony :) Zobacz więcej
Skladniki: - mala puszka kukurydzy - kiszony ogorek - pol kielbasy - ser zolty - pol pomidora - kilka kawalkow sera camembert - lyzka masla - przepis na nalesniki KLIK 1. Na patelni rozpuszczam maslo Zobacz więcej
smietanke ze szczypta soli i lyzka cukru pudru. Dodac do niej pokrojone na mniejsze kawalki truskawki. Tak przygotowana bita smietane nakladac na polowke nalesnika i zlozyc go na pol. Ozdobic Zobacz więcej
warzywa Gotowe skladniki ukladamy warstwowo w nalesniku zlozonym ( nalesnik chwytamy od dolu i zakladamy potem boki nalesnika skladamy do siebie tak aby nachodzily i spinamy wykalaczka) Gotowa Zobacz więcej
z pieczarkami. Farsz nakładamy na nalesnika, najpierw zaginamy boki, dopiero później rolujemy. Roztrzepujey jaja, dodajemy po troszkę soli i pieprzu... obtaczamy krokieciki, najpierw w jajku, później Zobacz więcej
Emma95
Emma95 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspiracje na śniadanie
~

64

0
Naleśniki z twarożkiem, masłem z orzechów włoskich i jabłkiem z cynamonem. Crepes with cottage cheese, walnut butter and apple with cinnamon. To masło ma oczywiście bardziej "miękką" konsystencję, ale Zobacz więcej
jaglana gotuje na sypko (proporcje kaszy do wody 1:3 ), Brokuly rowniez gotuje w osolonej i lekko poslodzonej wodzie, Brokuly, ser, jajka i przyprawy miksuje blenderem, Dodaje kasze i dokladnie Zobacz więcej
jajecznej. Powstale ciasto musi byc dosc geste,z uwagi na to ze maka wciaz pobiera wilgoc ,do masy od czasu do czasu dodajemy troszeczke mleka. Patelnie rozgrzewamy na niezbyt mocnym ogniu,wylewamy 1 Zobacz więcej
) talerz i przykryć ręcznikiem kuchennym. Nalesniki przekładać papierem pergaminowym i przykrywać ręcznikiem. Przed podaniem na nalesniku rozprowadzić warstwę kremu, złożyć na pół i jeszcze raz na pół Zobacz więcej
i przykryć ręcznikiem kuchennym. Nalesniki przekładać papierem pergaminowym i przykrywać ręcznikiem. Przed podaniem na nalesniku rozprowadzić warstwę kremu, złożyć na pół i jeszcze raz na pół w Zobacz więcej
. Miksujemy (dokladnie mieszamy), a następnie dodajemy bakalie - orzechy włoskie (ok 3 garści, odparzone i obrane ze skórki, pokrojone) oraz rodzynki (ok 1-2 garści, namoczone wgorącejwodzie). Ser Zobacz więcej
Znany, ceniony, popularny francuski przysmak. Podawalam go w dzien podkoziolka znanego bardziej na Wyspach jako Dzien Nalesnika. Crepes czyli cienkie jak bibulka nalesniki nadziewane z karmelizowanymi Zobacz więcej
ciasto i odstawiamy na 15 min. Smazymy nalesniki,na zloto ,potem na kazdy nanosimy : -plasterek szynki -liscie szpinaku -pokrojony w plaserki ser Najpierw zawijamy boki nalesnika,potem rolujemy Zobacz więcej
skladniki nadzienia i zwijamy jak nalesnika. Tak przygotowane placki ukladamy w naczyniu zaroodpornym, (mozemy polac sosem pomidorowym) wkladamy do nagrzanego piekarnika. Gdy sie lekko zrumienią, Zobacz więcej
specjalnego nozyka, pokroic na plasterki. Skropic sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzac 1 lyzke oleju, lezka cedzakowa wylac 1/4 ciasta. Podpiec nieco, a nastepnie ulozyc plasterki jablek. Po Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Naleśniki jaglano-lniane

Naleśniki jaglano-lniane 60

0
powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Patelnięrozgrzewamy, dodajemy niewielka ilość oleju i na bardzo gorący wlewamy ciasto naleśnikowe, smażymy je do momentu aż brzegi nalesnika zaczną odchodzić od Zobacz więcej
. Na środku nalesnika kładziemy dużą łyżkę nadzienia, składamy boki do środka i przewiązujemy np. szczypiorkiem. Podajemy z orzechami, sosem jogurtowym lub roztopioną czekoladą. Smacznego! Zobacz więcej
oleju (powtarzamy przed smazeniem kazdego kolejnego nalesnika). Wlewamy na srodek odrobine ciasta i rozprowadzamy po calej patelni.Smazymy z obu stron na zloty kolor. Serek mieszamy z odrobina soku z Zobacz więcej
oleju (powtarzamy przed smazeniem kazdego kolejnego nalesnika). Wlewamy na srodek odrobine ciasta i rozprowadzamy po calej patelni.Smazymy z obu stron na zloty kolor. Serek mieszamy z odrobina soku z Zobacz więcej
pomoca pedzelka rozprowadzamy odrobine oleju (powtarzamy przed smazeniem kazdego kolejnego nalesnika). Wlewamy na srodek odrobine ciasta i rozprowadzamy po calej patelni.Smazymy z obu stron na zloty Zobacz więcej