naleśniki michaela

Pozwoliłam sobie nazwać te naleśniki śmietankowymi, gdyż użyta do ich przygotowania śmietanka kremówka sprawia, że są delikatne, w smaku śmietankowe właśnie. Bardzo smaczne. Korzystałam z przepisu Zobacz więcej
naleśniki wg Michaela Roux z ricottą, gruszką, suszoną żurawiną i makiem NALEŚNIKI Michaela Roux /1 porcja/ 40g mąki pszennej 110ml mleka 30ml śmietanki kremówki małe jajko łyżeczka cukru szczypta Zobacz więcej
naleśniki wg Julii Child z kremem czekoladowo-orzechowym NALEŚNIKI wg JULII CHILD /1 porcja/ 50g mąki pszennej 1 jajko 80ml zimnego mleka (1/4 szklanki) 80ml zimnej wody(1/4 szklanki) łyżka stopionego Zobacz więcej
Duszone suszone śliwki to podstawowy dodatek do Ålandspannkaka, czyli alandzkiego naleśnika (przepis tutaj). Szwedzkojęzyczni Finowie zamieszkujący Wyspy Alandzkie przygotowują sos jedynie na bazie Zobacz więcej
Sezon na jagody (borówki) nadal trwa, jest gorąco i nie mamy ochoty na ciężkie dania. Dlatego właśnie powstał pomysł na naleśniki z ricottą i jagodami. Wspaniale smakują w letnie, gorące i bardzo Zobacz więcej
byle kogo, bo samego Michaela Roux Robię ten przepis, bo jest bardzo efektowny i idealny na święta tym samym Zmieniłam co nieco, bo nie lubię np. kopru włoskiego, który smakuje anyżkowo Michael Roux Zobacz więcej
Jest piątek wieczór. Rozlewam na patelni kolejnego naleśnika. Odmierzam garść czekoladowych draży, parząc sobie palce, otulam je gorącym naleśnikiem. (A mama zawsze powtarzała Nie oblizuj rąk! Sama Zobacz więcej
, że ma dla mnie prezent i zanucił fragment jagódkowej piosenki. Teraz zapewne żałuje, bo męczę go nią od rana do wieczora… Postanowiłam wynagrodzić mu te cierpienia jakimś pysznym jagodowym Zobacz więcej
on mojej znajomej, Michaeli, która prowadzi tutaj popularną kafejkę Distrato (czyli ’dwie drogi’ bo kanajpka znajduje się na rozdrożu dwóch ślicznych uliczek starego miasta pod majestatycznym Zobacz więcej
endeavour to try some of your pumpkin recipes! Jodie x Elizabeth Williams says: 18/10/2015 at 10:27 pm This looks so yummy and a lovely alternative to traditional tiramisu, great for getting in the Zobacz więcej
komentarze pocztą e-mail Kontakt bea@beawkuchni.com Newsletter Your email: Pieczemy z Wisłą! Archiwum 2013(103) Listopad(8) Farma dyniowa pod Krakowem - ogłoszenie Risotto z kasztanami i pieczoną Zobacz więcej
Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) kapusta Ciemny żytni chleb śląski Szparagowe pesto Lekki Zobacz więcej
i truskawki (deserowo) Orkiszowiec na zakwasie, półrazowy Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 145

0
ciasteczka i gościnny wpis Grudniowy przypominacz Listopad(4) Jesienna granola jabłkowo-orzechowa Æbleflæsk, czyli duńskie jabłka z bekonem Zupa ziemniaczana z pieczonymi jabłkami Festiwal Dyni 2014 Zobacz więcej